Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Με αίσθηση πασχαλινή θέλει τις εκλογές η Ντορούλα!


Ζήτησε κυβέρνηση Κεντροδεξιάς για την αποτροπή της Αριστεράς.

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου, θα υπάρξει μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το κούρεμα, αλλά και για το νέο πακέτο δανειοδότησης της χώρας» προεξοφλεί η πρόεδρος της ΔΗΣΥ, σε συμπαράταξη με το Μνημονιακό μπλοκ

«Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν περίπου γύρω στον Απρίλιο, δηλαδή γύρω στο Πάσχα, δεν μπορώ να σας το πω με ακρίβεια».
Αυτό δήλωσε την Κυριακή το βράδυ από τα Τρίκαλα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματός της, η οποία θέλει τις εκλογές με χρώμα πασχαλινό, γιατί προφανώς πιστεύει και η ίδια ότι μέχρι τότε ίσως έχουν αλλάξει άποψη οι πολίτες που σήμερα στρέφονται αριστερά.
Είναι εμφανής ο φόβος που διακατέχει την ίδια, αλλά και όλο το ντόπιο Μνημονιακό μπλοκ, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών δυνάμεων, εκείνων που φοβούνται την αριστερή στροφή στην Ελλάδα, ως ενδεχόμενο προανάκρουσμα που θα επηρεάσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται από την πιστωτική κρίση.
Γιαυτό και απεύχονται τις εκλογές και όλο και περισσότεροι πρωτοκλασάτοι της συγκυβέρνησης «ζεσταίνουν» θέμα για παράταση της θητείας αυτού του αντιδραστικού κυβερνητικού σχήματος. Εξαίρεση είναι ο Αντ. Σαμαράς που επείγεται για εκλογές στην προοπτική ανάληψης των ηνίων της χώρας, πλην όμως οι εσωτερικές αντιδράσεις που συναντά, πιθανόν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο «ξέντωμα» της θητείας της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιάς, καθώς το κόμμα απέχει παρασάγγας από την αυτοδυναμία και θα υποχρεωθεί σε συγκυβέρνηση πάλι, με το ΠΑΣΟΚ ή με το ΛΑΟΣ. Δηλαδή σε μια πάλι από τα ίδια!
Ωστόσο η Ντόρα για το χρόνο των εθνικών εκλογών είπε: «Η συμφωνία είναι ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, θα υπάρξει μέχρι την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το κούρεμα, αλλά και για το νέο πακέτο δανειοδότησης της χώρας».
Επί της ουσίας –εάν είναι όντως έτσι- με αυτά παραβιάζεται η συμφωνία που όριζε προσωρινή κυβέρνηση για την εκταμίευση της έκτης δόσης και ψήφιση της δανειακής σύμβασης μόνον, κάτι που σημαίνει ολοκλήρωση της τετραετίας κατά την προτροπή του Αχαιού πρώην Προέδρου Στεφανόπουλου!
«Υπολογίζω με την εμπειρία που έχω στα ευρωπαϊκά ότι αυτό θα γίνει γύρω από το Πάσχα», υποστήριξε η κ. Μπακογιάννη, για την εκταμίευση της έβδομης δόσης, που θα είναι η αρχή του νέου δανείου των 80 δισ. Επίσης, απαντώντας αν οι μελλοντικές κυβερνήσεις θα είναι συνεργασίας, εκτίμησε πως «αυτό που συντελείται σήμερα στην ελληνική κοινωνία είναι μια πολύ μεγάλη επανάσταση».
«Αυτό, που υπάρχει σήμερα, είναι ένα καζάνι που βράζει», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός έχει πλήρη συνείδηση πλέον, ότι πρέπει να γυρίσει σελίδα. Και αυτό που θα απαιτήσει από τους πολιτικούς του αύριο, θα είναι ακριβώς μία κυβέρνηση συνεργασίας σε προγραμματική βάση, μία κυβέρνηση που θα βγάλει μπροστά το καλύτερο που θα έχει κάθε κόμμα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε από κοινού για να βγει η Ελλάδα από την κρίση». Φυσικά μη εξαιρουμένης της προσφοράς της ως πρόθυμης πολιτικού της συντήρησης.
           Τουτέστιν ζήτησε κυβέρνηση Κεντροδεξιάς για την αποτροπή της Αριστεράς και την επιμονή στον αδιέξοδο δρόμο των Μνημονίων με την υλοποίηση επαναλαμβανομένων δανειακών συμβάσεων που θα βυθίζουν στο χρέος και την οικονομική ύφεση την κοινωνία. Εν ολίγοις στην επιμονή του δόγματος «Δέος και Σοκ» του Αμερικανού οικονομολόγου Μίλτον Φρίτμαν, του οποίου την θεωρία σε όποια χώρα της Λατινικής Αμερικής, που βρισκόταν υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, την εφάρμοσαν την καταβαράθρωσαν οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς