Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

"Τώρα είναι η ώρα για ένα πλατύ μέτωπο της δημοκρατικής αριστεράς"


Από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στις 2-12-11. Η Κοινωνική Αριστερά εκεί ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ, για έναν συνασπισμό εξουσίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.
 "Είναι απαίτηση των καιρών περισσότερο από ποτέ, τώρα, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, ριζοσπάστες, αριστεροί, δημοκρατικοί πολίτες, ανένταχτοι αριστεροί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ ένα Παλλαϊκό Μέτωπο Ανατροπών και Αλλαγών και έναν νέο συνασπισμό εξουσίας"

Του ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΒΑ, στελέχους

της κίνησης "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"

Γ. Γκόβας: Κρατάμε τη φλόγα, όχι στάκτες.
 Χαιρετισμό - κάλεσμα συγκρότησης ανιμνημονιακού μετώπου απηύθυνε ο Γιάννης Γκόβας, πρώην μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης στο Πάνθεον, την π. Παρασκευή 2-12-11, στην Πάτρα με ομιλητές τον πρόεδρο της ΚΟ Αλέξη Τσίπρα, τον Μανόλη Γλέζο και την ανεξάρτητη βουλευτή Σοφία Σακοράφα.  Στην εκδήλωση αυτή το στέλεχος της "Κοινωνικής Αριστεράς" δημοσιοποίησε την συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Πρόκειται για πολιτική κίνηση που προέρχεται από στελέχη που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανέλιξη του ΠΑΣΟΚ από το 1974, πιστά στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη. 
Η ομιλία του έχει ως εξής:

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες – σύντροφοι
Εκ μέρους της «Κοινωνικής Αριστεράς» χαιρετίζω την αποψινή μας εκδήλωση. Η Κοινωνική Αριστερά με στελεχιακό δυναμικό από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ και με πανελλαδική δικτύωση είναι εδώ. Το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής και των οραμάτων, το ΠΑΣΟΚ της Ελπίδας και των Κοινωνικών Αγώνων, το Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.
Για να αντιμετωπιστεί ο σημερινός όλεθρος είναι αναγκαίο ένα ισχυρό μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Είναι αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλιών για κοινές δράσεις έτσι ώστε να ανατραπεί η σημερινή πολιτική των αμοραλιστών, ξενόδουλων σαλτιμπάγκων και να ανοίξει ο δρόμος για έναν ριζοσπαστικό κοινωνικό μετασχηματισμό με σοσιαλιστικό περιεχόμενο.
Η σύγκρουση με αυτό το νέο και περισσότερο επικίνδυνο σύστημα εξάρτησης, η ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία και η αναζήτηση μιας σοσιαλιστικής πολιτικής για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια, χωρίς ανεργία και χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό, βρίσκεται στον πυρήνα του σοσιαλιστικού μας οράματος, είναι ο δικός μας δρόμος και η δική μας απάντηση. Γιατί είναι απαίτηση των καιρών περισσότερο από ποτέ, τώρα, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, ριζοσπάστες, αριστεροί, δημοκρατικοί πολίτες, ανένταχτοι αριστεροί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ ένα Παλλαϊκό Μέτωπο Ανατροπών και Αλλαγών και έναν νέο συνασπισμό εξουσίας που θα ανοίξει δρόμους, που θα δώσει όραμα, που θα επαναφέρει την πίστη και θα ξαναδώσει ελπίδα στο λαό μας που δοκιμάζεται.
Είναι αυτός, ο μόνος τρόπος να απαντήσουμε στη μεγάλη προσβολή που γίνεται σε βάρος του λαού μας και ο μόνος δρόμος να αλλάξουμε τη ζωή μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον μας. Η Κοινωνική Αριστερά και τα στελέχη της στήριξαν με ενθουσιασμό όλες τις πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση όλων εκείνων των δυνάμεων που βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση με τον νεοφιλελευθερισμό, τα Μνημόνια και τους πολιτικούς τους εκφραστές.
Συνεπείς με αυτή μας τη στάση ανταποκριθήκαμε στην πρόταση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, γιατί ήταν υπεύθυνη, ολοκληρωμένη και ρεαλιστική. Μια πρόταση που ανταποκρίνεται στη λαϊκή απαίτηση συγκρότησης ενός μετώπου αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα και που στην Ελλάδα εξειδικεύεται με τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα. Πρόταση που είναι επίσης και δικαιολογημένη απαίτηση του δημοκρατικού λαού μας.
Με τον Γιώργο Πάντζα από το ΔΗΚΚΙ.
Έτσι ανακοινώνουμε σήμερα την κοινή απόφαση Κοινωνικής Αριστεράς – ΣΥΡΙΖΑ, για πολιτική συνεργασία σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα. Κανένα κόμμα της Αριστεράς, καμία οργανωμένη αριστερή πολιτική κίνηση και κανένας ριζοσπάστης δεν πρέπει θα απουσιάσει από αυτό το προσκλητήριο της ιστορίας. Απευθυνόμαστε σήμερα σε όλους εκείνους τους συντρόφους, τους συναγωνιστές και τους φίλους, με τους οποίους μας ένωσαν κοινά οράματα, κοινοί αγώνες και κοινές ελπίδες για το μέλλον της χώρας και την προκοπή του λαού.
Σε όλους εκείνους με τους οποίους δώσαμε συνεπείς, ασυμβίβαστους και σκληρούς ταξικούς αγώνες για την Εθνική Ανεξαρτησία, την Λαϊκή Κυριαρχία και την Κοινωνική Αλλαγή. Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους με τους οποίους συναντηθήκαμε σε μεγάλους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες, σε όλους αυτούς με τους οποίους συναντιόμαστε καθημερινά στους δρόμους και στις πλατείες της χώρας.
Απευθυνόμαστε σε όλες τις προοδευτικές ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις του τόπου, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους του μόχθου, στους άνδρες και στις γυναίκες, στους νέους και στις νέες, στους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Αυτοί είναι που θα σηκώσουν στα χέρια τους την αυριανή κοινωνία. Ο κόσμος του μέλλοντος, η Ελλάδα του μέλλοντος, είναι δική τους υπόθεση.
Σ΄ αυτούς επικεντρώνεται η προσοχή, το ενδιαφέρον και η ελπίδα όλων μας σήμερα. Στο δικό τους αυθορμητισμό και στη δική τους αποφασιστικότητα θα στηριχτούν οι αυριανές συγκρούσεις και οι μεγάλες μελλοντικές νίκες. Η αδράνεια και η αδιαφορία προετοιμάζουν τις επόμενες υποχωρήσεις, τις νέες ταπεινώσεις και τις νέες ήττες. Και η σιωπή είναι συνενοχή. Απευθυνόμαστε τέλος, στους παλιούς και νεότερους συντρόφους που εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στην αδικαιολόγητη προσδοκία ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.
Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο και ίσως πόσο επώδυνο είναι να αποφασίσει κανείς να διαχωρίσει την θέση του από ένα κόμμα με το οποίο ταύτισε την ζωή του και στο οποίο επένδυσε τις ελπίδες του για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά αυτό το αμερικάνικου τύπου μόρφωμα δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ των αγώνων μας, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ των ονείρων μας, δεν είναι το μεγάλο λαϊκό, πατριωτικό και κοινωνικό κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Είναι η καρικατούρα του, είναι η θλιβερή σκιά του. Από το παρελθόν κρατάμε τη φλόγα, όχι τις στάχτες γιατί μέλημά μας είναι το μέλλον αντλώντας από το παρελθόν. Είναι ιστορικό μας χρέος να απαντήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ασυμβίβαστα στη συγκυρία της παράδοσης, της αδράνειας.
Να απαντήσουμε με λαϊκή ενότητα στους συστημικούς δοσίλογους και κάθε λογής πρόθυμους, για μια άλλη πρόταση διεξόδου, μια άλλη πορεία της χώρας μας ΤΩΡΑ είναι η ΩΡΑ για ένα πλατύ μέτωπο της δημοκρατικής Αριστεράς. Στις εκλογές που έρχονται πρέπει να ηττηθεί ο δικομματισμός που είναι υπεύθυνος για όλα τα δεινά της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς