Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Συστράτευση αριστερών δυνάμεων πρότειναν από την Πάτρα χθες


 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Συνεργασία «Κοινωνική Αριστεράς» και ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο Γιάννης Γκόβας, ιστορικό στέλεχος του ΕΚ Πάτρας, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, με στόχο «να ανατραπεί η σημερινή πολιτική των αμοραλιστών, ξενόδουλων σαλτιμπάγκων»

Αλ. Τσίπρας, Σοφία Σακοράφα, Μαν. Γλέζος, Γ. Πάντζας στην πρώτη θέση.

Συστράτευση σε ένα νέο ΕΑΜ, που αντίπαλό του έχει τα χρηματοπιστωτικά κέντρα, τα οποία ελέγχουν την χώρα, πρότεινε η Σ. Σακοράφα κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παραβρισκόμενους στην ογκώδη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο «Πάνθεον» της Πάτρας χθες. Και κάλεσε τον «κόσμο του ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο μεγαλύτερο πατριωτικό κάλεσμα που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή», υπενθυμίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ που σήμερα οδηγεί με τα ΜΑΤ τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ στο δικαστήριο δεν είναι πια ΠΑΣΟΚ».
«Είναι το ΠΑΣΟΚ της συγκυβέρνησης με τον Βορίδη της ακροδεξιάς» είπε τονίζοντας την ανάγκη για «συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων» αφού κάλεσε το ΚΚΕ από το βήμα του ομιλητή, να συμμετάσχει, διατηρώντας την αυτονομία του.
Από το ίδιο βήμα έθεσε το ερώτημα:

Χαιρετά τους παραβρισκόμενους.
«Εάν πρυτάνευε η σκέψη ότι ο Τσιριμώκος, ένας από τους ιδρυτές του ΕΑΜ, δύο δεκαετίες μετά, θα γινόταν ο άνθρωπος του Παλατιού και των αποστατών, θα είχε δημιουργηθεί το ΕΑΜ;». 

Αλλά και ο Γιώργος Πάντζας, από το ΔΗΚΚΙ, κινούμενος στην ίδια αντίληψη, τόνισε την ανάγκη για συστράτευση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ με τους αριστερούς σε ένα μέτωπο νέου ΕΑΜ.
Παρών και Δήμαρχος Γ. Δημαράς.
Ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας γιαυτή την αναγκαιότητα εξέφρασε τον πόθο των αριστερών και αυτών που είναι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όπως και όσων φίλων παρακολουθούν με συμπάθεια τον χώρο, στην πόλη μας και σε όλο την Ελλάδα.
Στην ίδια κατεύθυνση μίλησε και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, που κάλεσε το ΚΚΕ να ξεφύγει από την αντίληψη της απομόνωσης από όσες διεργασίες συντελούνται αυτόν τον καιρό, που ο λαός έχει ανάγκη την αριστερή συμπαράταξη, για να αποτελέσει τον αντίπαλο πόλο των κομμάτων του Μνημονίου, του δικομματισμού που συγκυβερνά με την άκρα δεξιά. 

Και η Σοφία Σακοράφα (κέντρο).
 Αξιοσημείωτη είναι η παρέμβαση του πατρινού συνδικαλιστή Γιάννη Γκόβα, στελέχους της «Κοινωνικής Αριστεράς» που ζήτησε «ισχυρό μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων», καθώς «είναι αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλιών για κοινές δράσεις, έτσι ώστε να ανατραπεί η σημερινή πολιτική των αμοραλιστών, ξενόδουλων σαλτιμπάγκων» και κάλεσε «σοσιαλιστές, κομμουνιστές, ριζοσπάστες, αριστεροί, δημοκρατικοί πολίτες, ανένταχτοι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ ένα Παλλαϊκό Μέτωπο Ανατροπών και Αλλαγών και  έναν νέο συνασπισμό εξουσίας που θα δώσει ελπίδα στο λαό μας». Και «έτσι ανακοινώνουμε σήμερα την κοινή απόφαση “Κοινωνικής Αριστεράς” – ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική συνεργασία σε όλους του τομείς και όλα τα επίπεδα» είπε ο Γιάννης Γκόβας.

Κατάμεστο και το κυλικείο.
 Και ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε την «ανάγκη να συγκροτηθεί ο πόλος μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς».
 «Μας είπαν ότι μαζί τα φάγαμε, γιατί ήθελαν να δημιουργήσουν κλίμα συλλογικής ευθύνης για το ξεπούλημα που ετοίμαζαν», είπε ο Αλ. Τσίπρας που κάλεσε το ακροατήριο «να δει πως οδήγησε αυτή η πολιτική στην τερατογένεση της  3μερούς συγκυβέρνησης  του δικομματισμού με τον λαϊκισμό της ακροδεξιάς». Και υπενθύμισε την προθυμία του ΛΑΟΣ να μετάσχει στην κυβέρνηση παίρνοντας τα κατάλληλα τρία «υπουργεία για να οφεληθεί και αυτό το κάτιτις του».

Με τον δημ. Σύμβουλο Η. Γρηγόρη.
«Θέλουν να εκποιήσουν τον δημόσιο πλούτο αξίας πάνω από 500-600 δις έναντι 125 δις με το σχέδιο Evreka που προωθούν οι τροϊκανοί» είπε. Και αναρωτήθηκε «χωρίς δημόσια ΔΕΗ, χωρίς δημόσιο πλούτο πώς θα ανασυγκροτηθεί η χώρα;».
Έδωσε και στοιχεία μάλιστα για το πού θα πάνε τα χρήματα της 6ης δόσης: «Το 23% στους εγχώριους επενδυτές, δηλαδή στις τράπεζες, κατά κύριο λόγο, το 18% στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (και μάλιστα χωρίς να προβλέπεται εκεί  «κούρεμα»), 40% σε ξένους επενδυτές, κυρίως Γερμανούς και Γάλλους, και μόνο το 19% στα ταμεία του κράτους» είπε.
Με τον δικηγόρο Λιαρομμάτη.
«Οι κυβερνώντες έλεγαν ψέματα, ότι δεν είχαν να πληρώσουν τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου χωρίς τα χρήματα της 6ης δόση, δεδομένου ότι αυτές καταβλήθηκαν, χωρίς ακόμη να έχει γίνει η εκταμίευση της περίφημης αυτής δόσης». Κατά τον Αλ. Τσίπρα, «έπρεπε να θέσουν το δίλημμα όχι αν θα έχουμε λεφτά για συντάξεις και μισθούς, αλλά για την πληρωμή τόκων και χρεωλυσίων στους δανειστές μας» αφού κυρίως εκείνοι θα ωφεληθούν.
Με τον γραμμ. Κ. Σπαρτινό
Και έθεσε τους άμεσους τέσσερις στόχους μιας κυβερνητικής συνεργασίας με πυρήνα την Αριστερά:
 «1ον. Θα καταγγείλουμε το Μνημόνιο και θα καταργήσουμε κάθε χαράτσι.
2ον. Δεν θα υπογράψουμε την νέα δανειακή σύμβαση που θα δέσει την χώρα στην υπανάπτυξη για δεκαετίες.
3ον. Δεν θα κυρώσουμε την νέα συνθήκη και θα ζητήσουμε διαγραφή του χρέους. Αυτό, διευκρίνισε, δεν είναι κάτι νέο. Συνέβη στην Γερμανία το 1953, όταν 23 χώρες - μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – συμφώνησαν να διαγράψουν το 50% του χρέους της και το άλλο 50% να αποπληρώνονταν εάν είχε ανάπτυξη η χώρα. Εδώ γίνεται το αντίθετο είπε.
4ον. Ραγδαία αναδιανομή πλούτου. Είναι αδιανόητο η χώρα μας που έχει τόσες πηγές πλούτου να ψάχνει για προστάτες, είπε υπενθυμίζοντας ότι έχουμε ήλιο, γη και ανεκμετάλλευτη γεωργία».

  «Θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα. Να κοινωνικοποιήσουμε τις τράπεζες», είπε και αναρωτήθηκε στρεφόμενος προς την ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και τις άλλες δυνάμεις: «Εάν όχι τώρα; Πότε, εάν δεν βαδίσουμε μαζί όλες οι αριστερές δυνάμεις; Τούτη η ώρα είναι που πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και έτσι δεν θα πάρει ο Σαμαράς τις 50 έδρες μπόνους που του δίνει ο καλπονοθευτικός νόμος» υπενθύμισε προς το ΚΚΕ, καταλήγοντας:
«Μπορούν και πρέπει να συμπαραταχθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς»!  
 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς