Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το Spiegel σε ρόλο χειροκροτητή του Γιώργου Παπανδρέου


Από τα γραφεία του Σπήγκελ στην Γερμανία, το αβαντάρισμα.

Υπό το τίτλο «Μπράβο κύριε Παπανδρέου» τον παροτρύνει να κάνει δημοψήφισμα. Όχι για το εάν πρέπει να απαιτήσουμε την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων   

«Η Ευρώπη σάστισε. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει ο λαός να αποφασίσει για τη σωτηρία της χώρας.
Ο Παπανδρέου ποντάρει σε ένα και μοναδικό χαρτί. Η απόφασή του είναι σωστή» γράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο το Spiegel Online υπό τον τίτλο «Μπράβο κύριε Παπανδρέου!» και εξηγεί γιατί θεωρεί πως η απόφαση του πρωθυπουργού είναι ορθή.
«Ο κίνδυνος να πουν οι Έλληνες «όχι» στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής υπάρχει. Παρόλα αυτά η απόφαση είναι ορθή για τρεις λόγους» αναφέρει το άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel και εξηγεί:
α) Ο πρωθυπουργός χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή. Εξελέγη πριν την κορύφωση της κρίσης. Η πολιτική που ακολουθεί απαιτεί δύσκολες αποφάσεις. Σε καμία αναπτυγμένη χώρα δεν έχουν επιβληθεί τόσο σκληρά μέτρα περικοπών και λιτότητας.
β) Η αντιπολίτευση κωλυσιεργεί. Μετά από ενάμιση χρόνo δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από μικροπολιτικά παιχνίδια. Μέσω του δημοψηφίσματος υπάρχει η ελπίδα ότι η αντιπολίτευση θα λάβει σαφώς θέση για το πως βλέπει το μέλλον της χώρας και...
γ) Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της κρίσης. Σχεδόν όλοι οι πολίτες είναι θύματα της οικονομικής πολιτικής, πολλοί δεν συνειδητοποιούν τι συμβαίνει γύρω τους και καταφεύγουν στην απεργία. Σε περίπτωση που η πλειοψηφία των πολιτών ταχθεί υπέρ του δρόμου που χαράσσει η κυβέρνηση ίσως η χώρα εξέλθει μια ώρα αρχύτερα από την κρίση. Ως συνέπεια οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχαναν οποιαδήποτε νομιμοποίησή τους.
Πάντως δεν πρέπει να μας διαφύγει ότι σε τούτη τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται στην αρένα με τα θηρία, που προσκάλεσε ο ΓΑΠ, ότι το γερμανικό περιοδικό δεν βγάζει κουβέντα για τις επανορθώσεις που μας χρωστά η Γερμανία, ούτε για τον εκμαυλισμό των πολιτικών μας από τους δημιουργούς των σκανδάλων τύπου Ζήμενς, Λέοπαρντ, υποβρυχίων και τόσων άλλων που φέρουν την σφραγίδα της χώρας του. Παρά μας λέει ότι «σχεδόν όλοι είναι θύματα της κρίσης». Δηλαδή ο μεροκαματιάρης και αυτοί που έχουν βγάλει στις ελβετικές τράπεζες τουλάχιστον 600 δις περνούν την ίδια κρίση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς