Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η ενότητα της Αριστεράς πάλι στο προσκήνιο, μεσούσης της κρίσης!


Ενότητα της Αριστεράς για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

 * Γ. Τράγκας: Την φοβάται το σύστημα

* Δημήτρης Παπαδημούλης: Ανάγκη συγκρότησης αριστερού Αντιμνημονιακού πόλου

* ΤηλεΆδωνης: Ευτυχώς που υπάρχει και η Παπαρήγα, που λέει όχι


Η σημερινή (4-11-11) συζήτηση, στην πρωινή ζώνη ενημέρωσης του τηλεοπτικού Alter – στον οποίο εν παρόδω ως τηλεθεατές ενημερωθήκαμε ότι οι τεχνικοί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δέκα μήνες -  ήταν αποκαλυπτικές των διαθέσεων που έχουν οι  πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της χώρας έναντι της Αριστεράς.
Με δεδομένες τις απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις, τους διακατέχει ανησυχία από το γεγονός ότι αθροιστικά το σύνολο των κομμάτων αριστερής έκφρασης, μικρά ή μεγάλα φθάνει περίπου το 30%. Αυτό δείχνουν κατ’ επίμονο τρόπο οι συνεχείς δημοσκοπήσεις, όσες ανακοινώνονται δημοσίως, αλλά και άλλες που διεξάγονται για εσωτερική ενημέρωση των εταίρων του δικομματισμού.
Καλεσμένος του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά ήταν ο γνωστός συνάδελφός του Γ. Τράγκας, προκειμένου να σχολιάσει την επικαιρότητα. Στην πρόοδο της συζήτησης, ο Γ. Τράγκας - ομοτράπεζος του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά και παιδικός φίλος, με τον οποίο έρχεται σε τηλεφωνική επαφή οσάκις αισθανθεί την ανάγκη - έφθασε στο μόρσιμον ήμαρ του δικομματικού σκηνικού, το οποίον απεύχονται πολιτικοί και οικονομικοί εξωθεσμικοί κύκλοι της χώρας.

«Γιώργου μου εκείνους που φοβούνται οι του συστήματος είναι η Αριστερά. Αυτό είναι φυσικό. Όλοι μαζί πιάνουν πάνω από 25% κι αυτό ανησυχεί το σύστημα. Τόσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Τους φοβίζει η άνοδος του Τσίπρα, ενός νέου ανθρώπου, αλλά και το ΚΚΕ ανεβάζει τα ποσοστά του. Και δεν καταλαβαίνω αυτήν την εμμονή τους κατά της Αριστεράς. Αγωνιστές είναι και αυτό τους το αναγνωρίζω», είπε ο Γ. Τράγκας.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του κατά της δυσνόητης εκφοράς του λόγου της, για την οποία την επέκρινε αυστηρά. Όμως το κεντρικό νόημα των όσων είπε, ήταν σαφέστατο για το τι ανατροπή πολιτικού σκηνικού θα επέρχονταν σε ενδεχόμενη συμφωνία της Αριστεράς, βασισμένη σε ελάχιστα σημεία, ώστε να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο με στόχο την υλοποίηση ενός μίνιμουμ προγράμματος εξόδου της χώρας από την κατάντια που την περιήγαγαν οι πολιτικές του δικομματισμού.
Αλλά και ο τηλεΆδωνης στην εκπομπή του στο ρατσιστικό «Τηλεάστυ» στις 12-10-11 αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει την Αλ. Παπαρήγα για την αρνητική στάση της στο πρόβλημα της ενότητας στην Αριστερά λέγοντας τούτα:

«Αθροιστικά τα ποσοστά της Αριστεράς φτάνουν το 30%, εάν προσθέσουμε ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ., Οικολόγους, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους. Ο Θεός να μας φυλάει. Ευτυχώς που είναι και η Παπαρήγα που λέει όχι».

Την ίδια διαπίστωση, αλλά χωρίς τους αφορισμούς του γραφικού Άδωνη έκανε αργά χθες στην εκπομπή της τηλεοπτικής ΝΕΤ, παρουσία πάνελ τριών δημοσιογράφων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, ο οποίος επέμενε ότι είναι η ώρα της Αριστεράς τώρα, αρκεί να δείξει υπευθυνότητα και διάθεση για συνεργασία μεταξύ της.

«Καλούμε το ΚΚΕ και όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς σε συνεργασία για συγκρότηση ενός Αντιμνημονιακού πόλου, με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση» τόνισε ο Δημ. Παπαδημούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς