Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αλ. Παπαρήγα: Να διαλυθεί άμεσα η Βουλή, εκλογές τώρα


Ούτε δημοψήφισμα, ούτε άλλη κυβέρνηση είπε απόψε η Α. Παπαρήγα στο Σύνταγμα.
α διαλυθεί άμεσα η Βουλή. Εκλογές εδώ και τώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση" ζήτησε σε μαζική συγκέντρωση του κόμματός της στο Σύνταγμα απόψε  η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε "παράνομη" την όποια μεταβατική κυβέρνηση σχηματιστεί. "Μόνο υπηρεσιακή κυβέρνηση χρειάζεται" είπε η ίδια.
 "Ο λαός έχει μόνο να χάσει και από τις όποιες αλλαγές γίνουν στο ΠΑΣΟΚ ή από τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας" είπε, ενώ πρόσθεσε πως "πρέπει να απορρίψει κάθε προσπάθεια των αστών πολιτικών να διαμορφώσουν σχήματα της λεγόμενης εθνικής συνεννόησης. Πρόκειται για σχεδιασμούς σφαγιασμού του λαού, στους οποίους πρωτοστατεί το ευρωενωσιακό κεφάλαιο, μαζί του και το ελληνικό".
Επίσης σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: "Ούτε δημοψήφισμα ούτε άλλη κυβέρνηση. Εκλογές τώρα" και σημείωσε την πρότασή του για "αποδέσμευση από την Ε.Ε. με λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει ολόκληρο το χρέος".
Σε δεύτερη ανακοίνωσή του ο Περισσός για τις δηλώσεις Σαμαρά επισήμανε πως "οι μάσκες έπεσαν πλήρως. Αυτό που έλεγε το ΚΚΕ, ότι η Ν.Δ. είναι δήθεν αντιπολίτευση στο μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ και της Ε.Ε., επιβεβαιώθηκε περίτρανα. Όσα έλεγε η Ν.Δ. για αντίθεση σε συγκυβέρνηση και στη σύμβαση αποδείχτηκαν υποκρισία".

Φώτης Κουβέλης: Άμεση προσφυγή σε εκλογές
 
Την άμεση προσφυγή σε εκλογές πρόκρινε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε χθεσινές του δηλώσεις, εμμένοντας στην ανάγκη "να μην μετατραπεί η κρίση πολιτικής σε κρίση δημοκρατίας". Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, παρά το "ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα" από τους Ευρωπαίους υπάρχει περιθώριο εκλογών, "ώστε με την επιλογή καθαρών προγραμματικών θέσεων να υπάρξει έξοδος από την κρίση, πάντα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας". Από τη μεριά του πάντως, ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γρηγόρης Ψαριανός υπερασπίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, όχι "βραχείας πήξεως", όπως ξεκαθάρισε, ώστε να εξασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και μετά να ακολουθήσουν εκλογές. "Πρέπει τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και 37 χρόνια να προχωρήσουνε συναινετικά μ’ ένα πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και να σταματήσουν να παίζουν τις κουμπάρες" είπε σε χθεσινές του δηλώσεις και συμπλήρωσε ότι πρέπει "να προχωρήσουν σε μία συγκυβέρνηση για τρεις, τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες -όχι βραχείας πήξεως-, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να διασφαλιστεί η δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα και η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας".

Σοφία Σακοράφα: Ανατροπή των δυνάμεων της υποταγής
  
Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάλεσε η Σοφία Σακοράφα να θέσουν το συμφέρον της πατρίδας και... την υπεράσπιση της Δημοκρατίας υπεράνω των πιέσεων που δέχονται, ώστε να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές, με διακύβευμα, όπως είπε, «την ανατροπή των πολιτικών δυνάμεων που έστρωσαν τον δρόμο της υποταγής και της κοινωνικής υποδούλωσης».
«Η ανατροπή αυτή δεν μπορεί να συντελεστεί με συνάντηση πολιτικών δυνάμεων που είναι υπεύθυνες για τις εξελίξεις» παρατήρησε η ανεξάρτητη βουλευτής μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Έχει μόνον ένα πρόσημο, τον ελληνικό λαό, μία πολιτική έκφραση, την αντιμνημονιακή, έναν δρόμο, τον δρόμο του μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου».
«Το ισχυρότερο χαρτί μας είναι το ομολογιακό μας χρέος» υποστήριξε και συμπλήρωσε με την εξής πρόταση: «Συγκροτούμε ένα μέτωπο δυνάμεων με εργαλείο την αθέτηση των πληρωμών, ξεκινώντας από το μέρος του χρέους που έχει έλλειμμα νομιμοποίησης».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η κυβέρνηση καταρρέει υπό το βάρος της λαϊκής οργής
 
κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ καταρρέει κάτω από το βάρος της εργατικής - λαϊκής οργής, που εκφράστηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο στην πανελλαδική πολιτική απεργία στις 19-20 Οκτώβρη και με τον πανελλαδικό ξεσηκωμό στις 28 Οκτώβρη" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις.
Παράλληλα σημείωσε πως "αποτελεί νίκη των αντιστεκόμενων εργαζόμενων και της νεολαίας η ανοιχτή παραδοχή τόσο των έντρομων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των G20, όσο και της πανικόβλητης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, ότι στο προτεινόμενο δημοψήφισμα το αποτέλεσμα θα ήταν ένα τρανταχτό όχι".
Τέλος η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους πολίτες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 μ.μ. και σε πορεία στη Βουλή.

Μέτωπο Α-Α: Απαράδεκτο "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα"
 
ι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες εκφράζουν την επιτάχυνση του φαινομένου της αποδόμησης του παλιού πολιτικού συστήματος εξουσίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Α-Α.
Το Μέτωπο σημειώνει σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις πως "η πιθανότητα 'κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος' με μη εκλεγμένη κυβέρνηση που θα επικυρώσει τη νέα, καταστροφική για τον λαό, δανειακή σύμβαση, είναι απαράδεκτη και πρέπει να αποτραπεί σαν μια κλιμάκωση της αντιδημοκρατικής πορείας και μεθόδευσης όλου του τελευταίου διαστήματος".
Τέλος, κάνει έκκληση για "μετωπική συστράτευση των δυνάμεων της αριστεράς στο πεδίο της κοινωνικής δράσης, μα και της πολιτικής έκφρασης".

Οικολόγοι Πράσινοι: Μεταβατική κυβέρνηση και εκλογές

Την άποψη για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής "που θα πρέπει να μας προετοιμάσει για τις εκλογές, αλλά και να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας" εξέφρασε χθες, έπειτα από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος εκφράζοντας επίσης την ικανοποίησή του για την ακύρωση του δημοψηφίσματος.
"Με τη ματαίωση του δημοψηφίσματος αποφύγαμε τα χειρότερα" είπε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του. Νωρίτερα η Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος σε ανακοίνωσή της κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για "τυχοδιωκτική τακτική" επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας είναι "αδιαπραγμάτευτη" και η δρομολόγηση εκλογών "μονόδρομος".
"Ήταν εντελώς ανεύθυνο να βάζει η ίδια η κυβέρνηση υπό αίρεση την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας σε μια περίοδο μάλιστα που τίθεται σε αναθεώρηση το οικοδόμημα της Ε.Ε." σημείωσαν οι Πράσινοι που τάχθηκαν απέναντι στο δημοψήφισμα "εκβιαστικού χαρακτήρα" που προώθησε ο Γ. Παπανδρέου. "Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την παρουσία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη" κατέληξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς