Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η επιλογή Παπανδρέου-Σαμαρά και η απρεπής συμπεριφορά εξόργισαν


Τον απομόνωσαν στο δίπλα δωμάτιο ο συγκάτοικος της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας και ο συγκυβερνήτη του;

Αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Γ. Καρατζαφέρης, γιατί τον είχαν στο διπλανό δωμάτιο ενώ είχε ξεκινήσει το Συμβούλιο Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Παπούλια!

   «Η νέα κυβέρνηση θα πορευτεί με έναν προσδιορισμένο οδικό χάρτη με τη στήριξη όλων μας», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε απογευματινές δηλώσεις του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου παρελθόν από σήμερα, προϊδέασε ότι νέος πρωθυπουργός, θα είναι θεσμική επιλογή και δικής του αρεσκείας, φωτογραφίζοντας τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, στον οποίο θα βρίσκεται δίπλα του.
       Μάλιστα για το πρόσωπο Πετσάλνικου εκφράζονται διαφωνίες από κυβερνητικά στελέχη όπως Ραγκούσης-Παπαδιαμαντοπούλου που τονίζουν ότι δεν χρειάζεται να είναι πρόσωπο εσωκομματικών συμβιβασμών, υπονοώντας ότι καλύτερος θα ήταν  ο Λουκάς Παπαδήμος. Από την άλλη πλευρά τα φιλικά στο ΠΑΣΟΚ ΜΜΕ βάλουν κατά του Φ. Πετσάλνικου, τον οποίου θεωρούν ακατάλληλο.
        Εσχάτως πληροφορίες ανεπιβεβαίωτες ανέφεραν ότι έγινε πρόταση Παπανδρέου στον Λ. Παπαδήμο για αντιπρόεδρο της νέας συγκυβέρνησης, ενώ επισήμως από τη ΝΔ δήλωναν ότι εάν τους γίνει πρόταση για Πρωθυπουργό Παπαδήμου δεν θα πουν όχι. Αυτά πέντε λεπτά πριν την έναρξη του συμβουλίου των αρχηγών.
   Λίγο μετά κι ενώ το Συμβούλιο εξελισσόταν ο Γ. Κατζαφέρης  στις 7.10 μ.μ.  αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι λυπάται που οι αρχηγοί Παπανδρέου-Σαμαράς τίθενται ανάξιοι των περιστάσεων κάνοντας κομματικά παιχνίδια αυτήν την ώρα. Είχαν θέσει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ στο δίπλα δωμάτιο μέχρι να συμφωνήσουν οι δύο τους υπό τον πρόεδρο Παπαούλια κι αυτό εξόργισε τον Καρατζαφέρη. Πολύ περισσότερο που  δεν μπόρεσε να θέσει στο τραπέζι το όνομα Παπαδήμου για πρωθυπουργό.
       Στο μεταξύ οι βουλευτές της ΝΔ βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς δεν συμφωνούν με την επιλογή Πετσάλνικου και αναρωτούνται δημόσια, «γιαυτό ρίξαμε τον Παπανδρέου, για να φέρουμε έναν δικό του για πρωθυπουργό και τον παπανδρεϊσμό;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς