Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Βαρύ πυροβολικό κατά του Πρωθυπουργού από τους πρωτοκλασάτους


Προσδοκούν ανάσταση μετά την πτώση Παπανδρέου!

Βάσω  Παπανδρέου προς Γιώργο Παπανδρέου «είστε εκτός τόπου και χρόνου», «έπρεπε να έχει παραιτηθεί το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε διερευνητικές εντολές και να πάμε σε μεταβατική κυβέρνηση»

 Με οργανωμένο σχέδιο, όπως φάνηκε από τις συμπεριφορές πολλών βουλευτών, διακόπηκε αιφνίδια και χωρίς να υπάρξει διάλογος επί της ουσίας η κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που υποτίθεται θα εξέταζε τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις.
Μόλις ανέβηκαν οι τόνοι  από τις παρεμβάσεις της Άννας  Διαμαντοπούλου, της Βάσως Παπανδρέου, και άλλων βουλευτών ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης παρενέβη με ένταση και ζήτησε να προφυλαχθεί ενότητα του ΠΑΣΟΚ.
Ζήτησε δε με επιτακτικό ύφος να πάει όλη η κοινοβουλευτική ομάδα ενωμένη στη συζήτηση που γινόταν εκείνη την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αμέσως περίπου είκοσι προεδρικοί βουλευτές σηκώθηκαν όρθιοι για να φύγουν. Υπήρξε αναστάτωση και διαμαρτυρία από πολλούς βουλευτές, που τόνισαν ότι έχουν εγγραφεί ως ομιλητές, αλλά τελικώς δόθηκε χρόνος για μία ακόμη μόνο ομιλία, αυτή του Δημήτρη Λιντζέρη.
Ο Κώστας Καρτάλης εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλη Έξαρχο λέγοντάς του «τι πράγματα είναι αυτά, γιατί δεν μας αφήνετε να μιλήσουμε», ενώ στον ίδιο τόνο διαμαρτυρήθηκε και ο Ευτύχης Δαμιανάκης.
Από την πλευρά τους οι προεδρικοί, όπως ο Μιχάλης Παντούλας, απαντούσαν στους διαμαρτυρόμενους «δεν έχετε να μας πείτε τίποτα καινούργιο, τα είπατε όλα στα κανάλια».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου της Πέμπτης σήμερα, έθεσε προ των ευθυνών του τον πρωθυπουργό, όσον αφορά στη συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Ο κορυφαίος υπουργός απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Παπανδρέου του είπε: «Αν ζητήσετε ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία θα είναι σαν να υποκλέπτουμε την ψήφο των βουλευτών και αυτό θα λειτουργήσει διχαστικά».
Επίσης, ο κ. Λοβέρδος από την πρώτη στιγμή είχε αντιταχθεί στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα στο υπουργικό συμβούλιο που είχε συζητηθεί το θέμα είχε τοποθετηθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.

Μετά τα χθεσινά γεγονότα των Καννών, στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου δεν διευκρίνιζε την τελική απόφασή του. Ο κ. Λοβέρδος κάποια στιγμή τον κάλεσε τότε να απαντήσει σαφήνεια: «Αποσύρετε την πρόταση για δημοψήφισμα και ας φανεί παρεξηγήσιμο».
Παρά και την  χθεσινή επιμονή του μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, ο κ. Παπανδρέου αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει και  να αναβάλλει επ’ αόριστο την  απόφασή του περί δημοψηφίσματος. 
Από την πλευρά της, η κυρία  Διαμαντοπούλου είχε επιτεθεί ευθέως στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι άλλα τους είπε στο υπουργικό, άλλα συμφώνησαν για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και άλλα ανακοίνωσε στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ζήτησε δε να αποσαφηνιστεί η στάση του Γιώργου Παπανδρέου.
Ακόμη πιο οξεία  ήταν η παρέμβαση της Βάσως  Παπανδρέου η οποία είπε στον πρωθυπουργό  ότι είναι "εκτός τόπου και χρόνου". Η πρώην υπουργός επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι έπρεπε να έχει παραιτηθεί το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε διερευνητικές εντολές και να πάμε σε μεταβατική κυβέρνηση.
«Λυπάμαι για τη χώρα μου, για την παράταξή μου. Δεν  είναι μια ημέρα σαν τις  άλλες, αλλά για σας φαίνεται ότι  είναι «business as usual», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Παπανδρέου. Ο κ. Λιντζέρης επιτέθηκε  επίσης στον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει  ψήφο εμπιστοσύνης, εάν δεν υπάρξουν τρία βήματα: συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής  σωτηρίας, ψήφιση της δανειακής σύμβασης και εκλογές. Στο ίδιο κλίμα, με σαφή προειδοποίηση ότι η ψήφος του δεν είναι δεδομένη, ήταν και η ομιλία του Δημήτρη Καρύδη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς