Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τώρα είναι η ώρα της Αριστεράς, αρκεί να το αντιληφθεί!


19-10-11, από την μεγάλη αντιμνημονιακή διαμαρτυρία στην Πάτρα.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ (gmosxos1@hotmail.com)

Πολλά παράδοξα συνέβαιναν καθ’ όλη την διάρκεια του Παρασκευιάτικου  απογεύματος και της νύχτας που ακολούθησε. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έβγαιναν σε ζωντανές συνδέσεις στα κανάλια και έδιναν την εντύπωση ότι από στιγμή σε στιγμή είναι έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα. Υπό μια προϋπόθεση όμως. Ότι ο Τύραννος δεν θα τους ακούσει.
Και τους άκουσε. Προχώρησε ακόμη δεξιότερα και με τις ανοικτές επεμβάσεις Όλιν Ρεν, Αγκ. Μέρκελ, Ν. Σαρκοζί του ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου,  Λαγκάρτ του ΔΝΤ, αλλά και Ομπάμα της μητρόπολης του καπιταλισμού συνέπραξε σε συγκυβέρνηση με την ΝΔ. Που την κατηγορούσε ότι φταίει για το κατάντημα της χώρας! Φυσικά για την διάσωση της χώρας. Όχι την προσωπική διάσωση των πρωτοκλασάτων του ΠΑΣΟΚ. Α, όλα κι όλα πάνω απ’ όλα η χώρα. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο, όπως είπε κι εκείνη η αθλήτρια που… Ας σταματήσω εδώ.
Θα ξεμπέρδευαν έλεγαν μια και καλή μαζί του, μη δίνοντας την πολύτιμο ψήφο εμπιστοσύνης την ύστατη ώρα.
Οι αναλυτές στα πάνελ και οι τηλεπαρουσιαστές στα έκτακτα δελτία ειδήσεων που εκφωνούσαν προεξοφλούσαν, με βάση τις εκμυστηρεύσεις  των βουλευτών, ότι ο μέγας Βεζύρης θα παραχωρήσει τη θέση του και θα ανοίξει δρόμο για κυβέρνηση διαφορετική.
Άλλοι την ήθελαν μεταβατική, άλλοι εθνικής σωτηρίας, κάποιοι την προσδιόριζαν ως οικουμενική και πάντως χωρίς τον ξοφλημένο ηγέτη. Δελφίνοι που τις προηγούμενες ημέρες έθεταν προϋποθέσεις για να διατηρήσουν τον εξαρτώμενο από την ψήφος τους Αρχηγό, βγήκαν στο κλαρί και όπως έκαναν δηλώσεις νόμιζε κανείς ότι είναι πραγματικά παλικάρια.
Ο Παν. Κουρουμπλής, όμως από νωρίς είχε προειδοποιήσει μην τους πιστεύετε, λένε ψέματα. Έτσι ακριβώς, Λένε ψέματα, είχε πει, όταν του είπε γνωστό παπαγαλάκι του Μαξίμου ότι τα διαθέσιμα χρήματα της κυβέρνησης είναι πολύ λίγα και φθάνουν  για λίγες ημέρες ακόμη. Και δεν είχε άστοχη πολιτική σκέψη.  Έφθαναν για διεξαγωγή δημοψηφίσματος και όχι για άμεσες εκλογές; Ο Παν. Κουρουμπλής που είχε την παλικαριά να δει κατάματα τον Αρχηγό, να βουτήξει στο βάθος της ψυχής του και με την οξυμένη διαίσθηση που τον διακρίνει, να δει τι άβυσσο κρύβει! Ναι ο Παν. Κουρουμπλής που ντράπηκε δημόσια  για τους εντολοδόχους της Μέρκελ. Ο Παν. Κουρουμπλής που έθεσε το ερώτημα, εσείς θα μας βγάλετε εκτός  νομίσματος; Κι αν σας κατεβάσουμε το ρωσικό εμπορικό στόλο στο Αιγαίο, τι θα κάνετε;
Ο Κίμωνας Κουλούρης, του βαθέως ΠΑΣΟΚ, ήταν κι αυτός παρών. Προεξοφλούσε την πτώση του πρώην Αρχηγού του, που όπως έλεγε ήταν παιδί που το μεγάλωσε στα χέρια του!
 Το ενδεχόμενο της πτώσης φάνταζε κοντινό, αν λάβεις υπόψη ότι τρεις ψήφοι είναι που του δίνουν την καλπονοθευτική πλειοψηφία ανάμεσα στους 300 βουλευτές. Κι αυτοί  οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας λες κι ήσαν «ανώνυμοι κι απρόσωποι» ήταν τόσοι πολλοί που έδιναν την εντύπωση, στους απασχολούμενους με το πολιτικό ρεπορτάζ δημοσιογράφους, ότι είναι έτοιμοι να ρίξουν με τις σάλπιγγες τα τείχη της Ιεριχούς!
Εταίροι του Μνημονιακού μπλογκ δειλά-δειλά έθεταν το δικό τους πολιτικό μανιφέστο, προς τριβήν στην πολιτική κονίστρα. Ο Σαμαράς συναινούσε μόνον  και μόνον για πάρουμε την 6η δόση και ακολούθως την 7η, πλην όμως σε κυβέρνηση μεταβατική ολίγων ημερών. Ο κ. κωλοτούμπας ήθελε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, κατηγορούσε μάλιστα τον συγκάτοικο της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας που δεν το ομολογεί ευθέως,  η κυρία Ντόρα ζητούσε κυβέρνηση οικουμενική (μάλλον εκείνη η κορακοζώητη  αλώπηξ, που πλησιάζει τα εκατό, την συμβουλεύει). Όλοι μιλούσαν στο όνομα της πατρίδας, που όμως την έθεταν για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον υπό την εποπτεία της πρώην χορεύτριας καμπαρέ, που τώρα διευθύνει τις τύχες των λαών και του κοινού νομίσματος της Ευρώπης.
Όλοι έλεγαν για τον παράδεισο που θα έρθει σύμφωνα με τον Προφήτη αρχηγό, τα επόμενα χρόνια. Αρκεί να έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης, για να μπορεί με το κεφάλι ψηλά να διεκδικήσει το δίκαιο από τους σκληρούς εταίρους.  Την γηραιά πρώην χορεύτρια, που του γύρισε την πλάτη δημόσια  και τον ερωτύλο Γάλλο πρόεδρο που θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας, όπως και την Λιβύη, που την βομβάρδιζε ανηλεώς φυσικά…
Αλλά πώς να αντιμετωπίσεις αυτούς που λάδωναν τις μηχανές του δικομματισμού στη χώρα σου επί χρόνια αφού το ανεχόσουν; Πώς να αντιτάξει σθένος  ο Αρχηγός, όταν μέσω ειδησεογραφικών πρακτορείων τον επιτιμά η ανέραστη κυρία της Γερμανίας και τον απειλεί από κοινού με τον εταίρο της ότι δεν θα δώσουν την 6η δόση και θα αποβάλει τη χώρα από το κοινό νόμισμα – κι ας μην νομιμοποιείται γι αυτό -  εάν δεν είναι της αρεσκείας της το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Για τέτοια υποτέλεια μιλάμε!
Όλοι λοιπόν ως υποτελείς μαριονέτες του Μνημονίου για την πατρίδα. Και μόνον η Αριστερά δεν ήταν για το καλό της πατρίδας. Έκανε το λάθος σύσσωμη να απαιτήσει άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία και μέσα σε ένα μήνα να προκηρυχθούν εκλογές, ώστε με  νωπή εντολή ο νέος Πρωθυπουργός να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλες, για το μέλλον του τόπου. Τι  κακό ζήτησε το ΚΚΕ;  Να γίνουν εκλογές. Τι απαίτησε ο ΣΥΡΙΖΑ; Να ρωτηθεί ο λαός! Τι πρότεινε ως ενδεδειγμένο η ΔΗΜΑΡ; Να προσφύγει η κυβέρνηση στις κάλπες!
Εντάξει να δεχθώ ότι κάποιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αλληθωρίζουν προς την πλευρά του Παπανδρέου, ενώ κι ο Κουβέλης περιμένει να ακούσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, για να αποφασίσει.  Όμως η θέση του κόμματός του είναι ίδια με των άλλων κομμάτων της Αριστεράς. Ζητούσε εκλογές, παρ’ όλο που θεωρεί θετικό ότι έχουμε προσωρινή κυβέρνηση. (Ο Θεός να την κάνει βέβαια). Φυσικά και καταλαβαίνει ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει ο πολίτης από μια τέτοια συγκυβέρνηση. Όμως η ανάγκη του Φ. Κουβέλη να δικαιολογήσει την ύπαρξή του κόμματος, που έφτιαξε και για να μην ταυτιστεί με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ, από τους οποίους αποχώρησε, τον οδηγεί εξ αντικειμένου σε ενέργειες που διασπούν ακόμη και τον χώρο της ευρύτερης ανανεωτικής Αριστεράς.
Κι εδώ είναι το μείζον ζήτημα. Την στιγμή που τα κόμματα του Μνημονίου συμπράττουν στην δημιουργία υγειονομικής ζώνης αποκλεισμού της Αριστεράς από την διακυβέρνηση της χώρας, τα κόμματα που ομνύουν στο όνομα των αριστερών ιδεών γιατί δεν συγκλίνουν στην συγκρότηση ενιαίου εκλογικού Μετώπου, με μοναδικό στόχο τρία δύο-σημεία που θα βγάλουν τον τόπο από τα αδιέξοδα που τον έχουν οδηγήσει οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, που σήμερα εκφράζονται  πια και από το ΠΑΣΟΚ;
Ο κόσμος που αποδεσμεύεται από το κυβερνόν κόμμα αναζητά πολιτικό αποκούμπι στην Αριστερά. Αυτή είναι που έχει την μεγάλη ευθύνη για την διεξαγωγή  και διεύθυνση των αγώνων αντίστασης στους ολετήρες του λαού! Αυτή πρέπει να χαμηλώσει τους τόνους και να βρει τα σημεία σύγκλισης! Πιστεύει κανείς ότι οι πολίτες που βλέπουν μια Αριστερά με κόμματα που δεν συνεννοούνται ότι δεν θα   απογοητευτούν και ότι θα σπεύσουν να δώσουν τον ψήφο τους σε μια τέτοια Αριστερά; Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι τώρα θέλουν την ευρύτερη συνεννόηση των αριστερών κομμάτων, διότι τώρα είναι η ώρα της Αριστεράς! Αυτά ακριβώς θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης που τα μέλη του ΣΥΝ στην Πάτρα θα συνέλθουν σε συνέλευση για να εκτιμήσουν την κατάσταση όπως διαμορφώνεται.
Οι καιροί ου μενετοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς