Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Με 153 ψήφους εμπιστοσύνης «Νυν υπέρ πάντων» η… σιαγών!


Στιγμιότυπο από την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ. Κατέβηκε από το τρένο αλλά για λίγο. Δύο μόνον εβδομάδες άντεξε εκτός εξουσίας! Τόση ήταν η αντίστασή της...

Ακόμη και η διαγραφείσα Κατσέλη αντάλλαξε την ψήφο της
 ως 153η με επιστροφή στο «μαντρί» του Γ. Παπανδρέου!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε χθες το βράδυ αργά ο Γ. Παπανδρέου από τους βουλευτές του. Με 153 υπέρ, που σημαίνει ότι απαξάπαντες οι βουλευτές κυβερνώντος κόμματος, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφείσας  Νόρας Κατσέλης, που αντάλλαξε την ψήφο της με επιστροφή στο «μαντρί», στήριξαν τον Παπανδρέου και με 145 κατά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει λυμένα τα χέρια για τις παραπέρα κινήσεις του. Μίλησε για πρόθεση να ανοίξει δρόμο σε κυβέρνηση φιλοτροϊκανών κομμάτων προκειμένου να… σώσει την Ελλάδα. Εάν φυσικά ο ίδιος που παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού, κρίνει ότι συντρέχουν οι λόγοι, για τέτοια συγκυβέρνηση, καθώς διατηρεί τον μαγικό αριθμό 153. Κι έτσι στο όνομα της Πατρίδας και του Λαού το σχήμα που θα αναλάβει τις τύχες μας, σύμφωνα και με τις υποδείξεις προς τους κυβερνητικούς βουλευτές των επικυρίαρχων Γερμανών και Γάλλων, εντός ολίγων ημερών θα αναλάβουν την ψήφιση του νέου Μνημονίου για να δοθούν εκ μέρος της Τρόικας τα 8 δις ευρώ της 6ης δόσης, αλλά και αυτά της 7ης. Και μήπως θα τελειώσουμε με αυτές τις δόσεις;
Εξυπακούεται ότι θα υλοποιήσουν και τα παραρτήματα της συμφωνίας Παπανδρέου, που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του κράτους με εργαλεία την μείωση των κρατικών δαπανών για την Υγεία, τις ΔΕΚΟ, γενικότερα τον Δημόσιο Τομέα, μη εξαιρουμένου και του ιδιωτικού. Δηλαδή με άλλα λόγια αυτά γίνονται για την δημιουργία τον επόμενο χρόνο αρχικώς ενός πρωτογενούς πλεονάσματος, με αντίτιμο την κοινωνική διάλυση!
Όλα τούτα όμως εδράζονται στην πεποίθηση ότι όπως οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «κάθισαν στ’ αυγά τους» την κρίσιμη ώρα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, για να μην χάσουν βουλευτικό μισθό και προνόμια, έτσι θα κάτσουν και οι εργαζόμενοι που μαστίζονται από την ανεργία, την ανέχεια, τα ανεξόφλητα χρέη και δάνεια, τους μειωμένους μισθούς και κυρίως η νέα γενιά που το ένα τέταρτο αυτής, εξ αιτίας του Μνημονίου βρίσκεται εκτός εργασίας, προσδοκώντας στη σύνταξη των γονιών.
Ακόμη, οι ελευθεροεπαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι καταστηματάρχες που λυγίζουν υπό το βάρος της έλλειψης ροής χαρτονομίσματος στην αγορά, με συνέπεια το καθημερινό κλείσιμο επιχειρήσεων θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια;
Η κυβέρνηση που ετοιμάζουν Μέρκελ-Σαρκοζί-Παπανδρέου δεν θα αναλάβει για να ελαφρύνει από τα βάρη τον δοκιμαζόμενο λαό μας. Στόχος της θα  είναι  η διασφάλιση των χρημάτων των δανειστών μας και τίποτε άλλο. Το ότι θα πιέσουν τις τράπεζες να δεχθούν κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν είναι ένα μεγάλο παραμύθι για να χαϊδεύουν τα αυτιά των ευκολόπιστων.
Ήδη από την Δευτέρα που ο Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος τα χρηματιστήρια έκαναν βουτιά από 4 έως 7 τοις εκατόν. Οι φήμες περί άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας ενεργοποίησαν τους κερδοσκόπους. Αγόρασαν ελληνικά ομόλογα σε τιμές ευκαιρίας μαζί με CDS, προσβλέποντας σε κέρδη από την αναστάτωση που έφερε η άστοχη ενέργεια του Γ. Παπανδρέου.
Κι ενώ η διεθνής ένωση των Τραπεζών, η περίφημη IIF, ψάχνει τρόπους για ήπιο κούρεμα κατά 50% του ελληνικού άχθους που δήθεν βαραίνει τις ευρωπαϊκές τράπεζες, αυτές βρήκαν την ευκαιρία (λόγω της αναστάτωσης) και μεταβίβασαν ελληνικά ομόλογα στα κερδοσκοπικά αμοιβαία κεφάλαια, τα γνωστά funds, οι νέοι κάτοχοι των οποίων αγόρασαν και ομόλογα κινδύνου από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, τα CDS. Και τούτο γιατί προσβλέπουν σε κέρδη αποδόσεων ή και σε χρεοκοπία της Ελλάδος.
Και όσο οι δικομματικοί εταίροι και οι πρόθυμοι της κωλοτούμπας, Παπανδρέου-Σαμαράς και Καρατζαφέρης- Ντόρα επιδίδονταν σε σκυλοκαυγά για το ποιος θα σώσει πιο πολύ την Ελλάδα, οι ευρωπαίοι τραπεζίτες σκύλευαν το πτώμα της χώρας μας μεταβιβάζοντας σε ιδιώτες τα σκουπίδια-ομόλογα, τα πιγκξ, της χώρας μας, τα οποία ωστόσο Σαρκοζί και Μέρκελ μας διαβεβαίωναν ότι ίδρωναν για να βρουν τρόπο να μας απαλλάξουν από αυτά κατά εκατόν δις. Φυσικά για να μας φορτώσουν αμέσως νέο χρέος, έτσι που να μην μας μένει ούτε ευρώ προς διάθεση για την ανάπτυξη της χώρας, έως το τέλος της εικοσαετίας. Τώρα μεγάλο μέρος από αυτά που κρατούσαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατέληξαν σε ιδιωτικά χέρια και ζητούμενο είναι το αν θα δεχθούν τέτοιου ύψους κούρεμα.
Μια γενιά βουτηγμένη στα χρέη προς το ΔΝΤ και κυβερνήσεις ανυποληψίας είναι αυτά που μας περιμένουν.
Αυτά τα ζοφερά για το μέλλον της νέας γενιάς και του τόπου οι αρχολίπαροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τον κωλοτούμπα Καρατζαφέρη και οι σπουδαρχίδες  πρωτοκλασάτοι των προθύμων, τα βάφτιζαν αγώνα για την σωτηρία της Πατρίδας. Εμάς ως λαός, αυτή η εκλογή δεν μας αφορά. Πρόβλημα εσωτερικών ισορροπιών των κομμάτων του Μνημονίου είναι και τίποτε άλλο.
Η όποια κυβέρνηση προκύψει, από  σήμερα, με όποιο όνομα και εάν την βαφτίσουν  παύει έχει πάψει να χαίρει νομιμότητας. Η μόνη λύση είναι η άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Αυτό το αρνούνται, όχι μόνον ο Γ. Παπανδρέου, αλλά και οι βουλευτές του που, παρά τα όσα του καταμαρτυρούσαν, τον στήριξαν!
Γιαυτούς υπερίσχυσε το σύνθημα: Νυν υπέρ πάντων ο Αγών, ή μήπως η Σιαγών;
_________________________________

Υ/Γ: Για την στάση που τήρησαν κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και τον διασυρμό και αυτοεξευτελισμό τους στα κανάλια μέχρι λίγα λεπτά πριν την κρίσιμη ψηφοφορία, τι να πει κανείς; Όλοι, μα όλοι όσοι βγήκαν στο ικάντι με το όπλο στο χέρι κατά του κακού αρχηγού, που στη συνέχεια προσκύνησαν στα πόδια του, είχαν και κάτι διαφορετικό να πουν ως δικαιολογία για το κίνητρό τους. Θα ήταν η τελευταία φορά, έλεγαν, αυτή. Μαζί με μερικές δεκάδες ακόμη! Ντρο-πή, είναι η λέξη που ταιριάζει γιαυτούς τους εκπροσώπους του λαού. Μετά διαμαρτύρονται που οι άνεργοι και αγανακτισμένοι συμπολίτες μας τους κάνουν καλοκαιρινό το κατάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς