Ένα βίντεο και δύο στιγμιότυπα που μιλούν μόνα τους. |
Παραμένει με την ελπίδα ότι θα ευαισθητοποιηθεί η Πολιτεία γι αυτόν
Την επίσκεψη του Μητροπολίτη Πατρών Κ. Χρυσόστομου εδέχθη, ενώ συμπληρώνει μια εβδομάδα σήμερα, χωρίς τροφή ο Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας Φάρσνποφ Βαχίντ, που βρίσκεται ξαπλωμένος στην είσοδο του λιμενικού σταθμού Εσωτερικού της Πάτρας. Ο σεβ. Μητροπολίτης δήλωσε την πρόθεσή του να παρέμβει στην Εισαγγελία Πατρών, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
«Η επίσκεψη που του έκανα είχε καθαρά ανθρωπιστικό κίνητρο, γιατί ένας συνάνθρωπός μας κινδυνεύει και είναι υποχρέωσή μας να τον νοιαστούμε» είπε ο σεβ. Μητροπολίτης Πατρών, ο οποίος ζήτησε από τον Βαχίντ να σταματήσσει την απεργία, διότι κινδυνεύει η υγεία του.
Ο Βαχίντ εδέχθη μόνον χυμούς που του προσέφεραν ιερείς που συνόδευαν τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο.
Στο μεταξύ με το ηθικό του σε καλή κατάσταση, αλλά με την υγεία του να βαίνει προς χειροτέρευση ο Βαχίντ είναι αποφασισμένος φθάσει μέχρι το τέρμα, όπου ελπίζει πως θα βρει δικαίωση στο αίτημά του. Να δικαστεί σε δίκαιη δίκη, εάν έφταιξε, όταν τον κακοποίησαν αστυνομικοί των οποίων τη δίωξη ζητά από την Εισαγγελία.
Σε απεργία πείνας και με ραμμένο το στόμα του, με μισινέζα, παραμένει από τις 10-8-2011, στην είσοδο του πρώην διεθνούς επιβατηγού σταθμού «Π. Κανελλόπουλος» του λιμένος Πατρών, ο 47χρονος Ιρανός πολιτικός πρόσφυγας, διεκδικώντας το δίκιο του από την Ελληνική Πολιτεία. Στο έσχατο σημείο της άρνησης φαγητού και νερού έφθασε ο Βαχίντ, καθώς όπως υποστηρίζει έπεσε θύμα βασανισμού από την Αστυνομία στην οποία προσήχθη αναιτίως, παρά το γεγονός ότι κατέχει νόμιμο ιρανικό διαβατήριο και ειδικό δελτίο ταυτότητας αλλοδαπού πολιτικού φυγάδα, εκδωθέν από το Τμήμα Πολιτικού Ασύλου του ΥΔΤ και ο ίδιος είναι καταχωρημένος με αρ. φακέλου ΤΠΑ 6343.
Από την 4-8-2011 ο Βαχίντ με αίτησή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρει:
«Θέλω να μεριμνήσετε κατά του αστυνομικού Αθηνών και τα όργανα (της Αστυνομίας). Είμαι ένας άγνωστος πολιτικός και αντιμετωπίστηκα με ξύλο και απειλές. Κύριοι δικαστές, όταν δίνω μάχη για τα δικαιώματά μου είμαι ένοχος; Γιατί δεν με πήγαν στα δικαστήρια; Για διαμαρτυρία (αποφάσισα) να ράψω τα χείλη μου για να πάρω απάντηση από το Δικαστήριο. Θέλω να δικαστώ στην έδρα του HOMAN RAYT (σ.σ.: Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Αισθάνομαι ανασφαλής για τη ζωή μου από τους Μουσουλμάνους και την Αστυνομία».
Στο μεταξύ τον Βαχίντ επισκέπτεται γιατρός καθημερινώς μεριμνώντας για την υγεία του, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που τον συνάντησε, με πρόθεση να τον βοηθήσει να κόψει τα ράμματα των χειλιών, ο απεργός αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Στη διατήρηση της πίστης του ότι θα δικαιωθεί, συμβάλλει η συμπαράσταση που λαβαίνει από την Εκκλησία, την τοπική κοινωνία, τους μετανάστες που στέκονται δίπλα του αλλά και η δημοσιοποίηση του αιτήματός του από τα αθηναϊκά και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Έτσι αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει την ΑΥΓΗ, που έγραψε για το αίτημά του, όταν αναγνώστης της εφημερίδας τον ενημέρωσε σχετικά. «Ευχαριστώ» ήταν το νόημα που έκανε, το οποίο το συμπλήρωσε με μερικά ακόμη. «Όταν γράψει πάλι να μου τη φέρεις. Να την κολλήσω εδώ, να φαίνεται» και έδειξε την τζαμαρία του σταθμού που είναι γεμάτη με αναρτημένα αποκόμματα εφημερίδων. Τις ίδιες ευχαριστίες απηύθυνε και στην εφημερίδα "Πελοπόννησο", όπως και στην "Αλλαγη"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς