Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Εν δυνάμει Πρωθυπουργοί για τρεις ώρες


 Ας κρατήσουμε κατά νου τα παρακάτω πρόσωπα, θα μας χρησιμεύσουν

Φ. Κουβέλης

Μπορεί την Τετάρτη 15-6-2011 το απόγευμα να μην "έκατσε" η οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή όπως αλλιώς την ονομάζει κανείς, αναλόγως του σεβασμού που τρέφει γι' αυτήν, αλλά κάτι μας λέει ότι σχετικά σύντομα θα ξαναβρεθεί μπροστά μας. Η επιμονή των Βρυξελλών και λοιπών Ευρωπαίων, ακόμη και μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η έμμονη ιδέα ορισμένων επιχειρηματικών, τραπεζικών και εκδοτικών κέντρων, καθώς και η άνεση με την οποία οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. προτάσσουν το εθνικό από το κομματικό ή το προσωπικό τους συμφέρον μάς πείθει ότι η συζήτηση της περασμένης Τετάρτης αποτελεί εισαγωγή σε μια βασική βαριάντα που θα αναπτυχθεί προσεχώς.
Σταυρ. Δήμας
Χρήσιμο είναι, άρα, να συγκρατήσουμε μερικά απ' τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι από Μαξίμου (περιβάλλον Παπανδρέου) και Συγγρού (περιβάλλον Σαμαρά) για τον επικεφαλής της οικουμενικής κυβέρνησης. Μια ιδέα του Μαξίμου ήταν να τεθεί επικεφαλής μιας κυβέρνησης ειδικής αποστολής ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης. Μάλιστα, άφησε το όνομα να διαρρεύσει και στα ΜΜΕ, παρ' ότι αργότερα, όταν σάλπισε οπισθοχώρηση, κατηγόρησε τη Ν.Δ. για επικοινωνιακά παιχνίδια. Από Συγγρού απάντησαν ότι στην πρόταση Παπανδρέου ο Α. Σαμαράς αντέτεινε πως η συζήτηση των δύο αρχηγών αφορά τη συγκρότηση κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. και όχι μικρότερων κομμάτων, όπως η Δημοκρατική Αριστερά, η Δημοκρατική Συμμαχία ή το ΛΑΟΣ. Ως εκ τούτου, επικεφαλής έπρεπε να τεθεί ένα πρόσωπο όπως ο Στ. Δήμας.

Κωστής Στεφανόπουλος

Η αντιπαράθεση των προτάσεων για Φ. Κουβέλη ή Στ. Δήμα έκανε πολλούς πολιτικούς παρατηρητές να εκτιμούν ότι μοιραία η "συνεννόηση" Παπανδρέου - Σαμαρά θα στεκόταν σε μια προσωπικότητα "εθνικής εμβέλειας", όπως ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος ή ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης.
Εν τέλει, όλα αυτά έμειναν σε επίπεδο "πληροφοριών" από τα δύο κόμματα εξουσίας. Ακόμη κι έτσι, όμως, οι φήμες που κυκλοφορούν από τα δύο κέντρα εξουσίας αποτελούν στοιχεία της πραγματικότητας...
Πάντως τον Αχαιό π. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο τον πρότεινε με τη σειρά του στη συνέχεια δημόσια και ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος κατηγόρησε τα δυο κόμματα εξουσίας που δεν συμφώνησαν, ενώ και η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν καταγγελτική εναντίον Παπανδρέου και Σαμαρά που δεν επέλεξαν μια από τις τρεις προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς