ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ: «Τέλος τα ψέματα κύριε Πελετίδη»


Γ. Ρώρος: Θυμίζουμε στον όψιμο υπερασπιστή του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου ότι προϋπόθεση για την ένταξη της Πάτρας στη συγκεκριμένη δράση ήταν η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο ο κ. Πελετίδης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ το 2014!




Καπηλεία από τον

δημάρχο Πατρέων
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ 2014 ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΣ ΠΑΤΡΩΝ.-  ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΡΟΥ

«Το παρόν πανελλαδικό και διευρυμένο πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» είναι αποτέλεσμα της επιτυχίας του 1ου πιλοτικού προγράμματος.  Η πατρότητα της πρότασης  ανήκει στον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών. Η υιοθέτησή της από την ΕΣΕΕ άνοιξε τον δρόμο το 2015 για την υλοποίησή του εγχειρήματος πιλοτικά σε 4 πόλεις (Πάτρα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη)».
Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΕΕΣΠ, μετά την οικειοποίησή τους από τον Δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη.  
Παράλληλα η παράταξη του Γιώργου Ρώρου κατακεραυνώνει τον δήμαρχο με τα παρακάτω:
Μην έχοντας τι να παρουσιάσει προεκλογικά, ο απερχόμενος Δήμαρχος Πατρέων κατά την πάγια τακτική του «καπηλεύεται» ένα ακόμη σπουδαίο έργο για την πόλη της Πάτρας, το οποίο όμως ξεχνά ότι «πολέμησε».
Είναι επιεικώς απαράδεκτο να επιχειρεί ο κ. Πελετίδης να οικειοποιηθεί την ένταξη της Πάτρας στο πρόγραμμα των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου και μάλιστα, ως πρώτη στην κατάταξη αξιολόγησης βάσει των πινάκων που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, του Γιώργου Ρώρου, σχετικά με την ένταξη του Δήμου Πατρέων στο πρόγραμμα των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου.
Και συνεχίζει:
Θυμίζουμε στον όψιμο υπερασπιστή του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου ότι προϋπόθεση για την ένταξη της Πάτρας στη συγκεκριμένη δράση ήταν η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο ο κ. Πελετίδης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ το 2014!
Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και για να γνωρίζει ο πατραϊκός λαός ποιοι είναι αυτοί που θέτουν πραγματικά εμπόδια σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή ευκαιρία, ενημερώνουμε πως η Πάτρα εντάχθηκε στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου χάρη στις πιέσεις, στην επιμονή και στις προσπάθειες του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών που πιστεύοντας απαρέγκλιτα στις  δυνατότητες της Πάτρας πάλεψε ακόμη και με τις «αποστεωμένες ιδεοληψίες» της δημοτικής Αρχής εξασφαλίζοντας από τη δράση το ποσό του 1.823.632,82 ευρώ.
«Τέλος τα ψέματα κύριε Πελετίδη. Πολεμήσατε το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου και τώρα που εντάχθηκε η Πάτρα το «πουλάτε» προεκλογικά για να πείσετε τους πολίτες ότι κάτι κάνατε… Δεν κάνατε τίποτε, απεναντίας μάλιστα το πολεμήσατε αγνοώντας ότι η δράση θα αποτελούσε ένα σημαντικό εργαλείο ανάκαμψης της αγοράς και ταυτόχρονα ανάπλασης μιας ολόκληρης περιοχής, στην οποία θα υλοποιηθεί. Ευτυχώς όμως δεν σας αφήσαμε να χάσετε μέσα από τα χέρια σας μια ακόμη ευκαιρία για την Πάτρα, όπως άλλωστε θα κάνουμε και από την επομένη των εκλογών», δήλωσε ο επικεφαλής της ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Γιώργος Ρώρος.
Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών 

«Μετά την αύξηση της προϋπολογισμού του  έργου για τα ανοιχτά Κέντυρα Εμπορίου, από τα 50 εκατομμύρια  ευρώ  στα 96,3 θα χρηματοδοτηθούν συνολικά 56 προτάσεις Εμπορικών Συλλόγων σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους.
Με προϋπολογισμό 1,8 εκατομμύρια θα γίνουν μια σειρά παρεμβάσεων με στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της επιλεγμένης περιοχής (Ρήγα Φεραίου, Μαιζώνος και Κορίνθου από Αράτου έως Καρόλου και Κωνσταντινουπόλεως συμπεριλαμβανομένης της πλατείας Αγίας Σοφίας) καθώς και δράσεις στις 133 συμμετέχουσες τοπικές επιχειρήσεις για τον εκσυγχρονισμό, την προβολή και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους έναντι των πολυεθνικών αλυσίδων. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται αναβάθμιση πεζοδρομίων και οδοφωτισμού, ανάδειξη κτιρίων ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας, συστήματα έξυπνης πόλης  (ηλιακά παγκάκια, WiFi spots, έξυπνες διαβάσεις πεζών, σύστημα διαχείρισης θέσεων στάθμευσης) και ημιυπόγειους κάδους ανακυκλώσιμων υλικών.
Το παρόν πανελλαδικό και διευρυμένο πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» είναι αποτέλεσμα της επιτυχίας του 1ου πιλοτικού προγράμματος.  Η πατρότητα της πρότασης  ανήκει στον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών. Η υιοθέτησή της από την ΕΣΕΕ άνοιξε τον δρόμο το 2015 για την υλοποίησή του εγχειρήματος πιλοτικά σε 4 πόλεις (Πάτρα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη).
Η  υλοποίηση του στην Πάτρα έγινε κάτω από δύσκολες και αντίξοες  συνθήκες μιας και η Δημοτική Αρχή τότε για ακατανόητους  για εμάς λόγους αρνήθηκε την συμμετοχή και στήριξη του προγράμματος. Παρ’ όλα αυτά ο ΕΕΣΠ υλοποίησε ένα επιτυχημένο  πρόγραμμα που αποτέλεσε και την αιτία για το νέο μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο που προσφέρει στην πόλη 1,8 εκ.
Η τωρινή συνεργασία  του ΕΕΣΠ με τους  υπηρεσιακούς  παράγοντες του Δήμου, που είχε ως αποτέλεσμα την καλύτερη Πανελλαδικά πρόταση, κατέδειξε  ότι όταν δεν υπεισέρχονται σκοπιμότητες  μπορούμε να παράγουμε θετικά αποτελέσματα για την  πόλη, τους πολίτες και την οικονομία της».


Δεν υπάρχουν σχόλια: