ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Στις 26 Μάη η Δεξιά θα υποχωρήσει σε όλη την ΕΕ


Οι πέντε  υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Ομιλίες των υποψηφίων ευρωβουλευτών που μίλησαν στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα

Στην διάρκεια των αξιόλογων παρεμβάσεων των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν στην συγκέντρωση του Σαββάτου 18-5-2015, ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν ο Μιχ. Σπουρδαλάκης, που κάλεσε τους αριστερούς στην κάλπη της πρώτης Κυριακής να δώσουν τόσο ισχυρή απάντηση, που μην έχουν λόγους να κατέβουν στο δεύτερο γύρο για να συμπληρώσει ο Αντώνης Ρελλάς και να ευχηθεί «αρκεί να μην αλλάξουν προπονητή» εννοώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Η Κ. Κούνεβα αναφέρθηκε στην κατανομή των πόρων της ΕΕ που θα φθάσουν το 1,2 τρις, η ακτιβίστρια των ΛΟΑΤΚΙ, Στέλα Μπελιά, παιδαγωγός, αρνείται να ειναι αφανές άτομο, δηλώνοντας ότι: «Αυτό που μου χάρισε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο χώρος για να ακούγεται η φωνή μου. Και να ξέρεται ότι είναι το 10% του πληθυσμού της χώρας οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι» είπε.


Πάνος Λάμπρου, ανάγκη να ηττηθεί η Δεξιά πολιτική

Ο Πάνος Λάμπρου, που διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι μέλος της ομάδας Πρωτοβουλίας Μελών 53+ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας "Εποχή", αναφέρθηκε στην κρισιμότητα  των ευρωεκλογών που το αποτέλεσμά τους θα πρέπει να αποτελέσει ήττα για τις συντηρητικές δυνάμεις της Δεξιάς και του τμήματος εκείνου της Σοσιαλδημοκρατίας που σε συνεργασία με την συντηρητική παράταξη ώθησαν στην κρίση του κοινωνικού κράτους της Ευρώπης και στην αναβίωση της ακροδεξιά και των νεοναζιστικών μορφωμάτων.


Ο ακτιβιστής του αναπηρικού κινήματος Αντ. Ρελλάς καταφέρθηκε εναντίον της ΝΔ, που χρησιμοποιεί τα ανάπηρα άτομα για να προκαλέσει τον οίκτο.



Και αναφέρθηκε στα θύματα του προγράμματος Τ4, στην προπολεμική Γερμανία, όπου 275 χιλιάδες ανάπηροι εξοντώθηκαν. Δολοφονήθηκαν πολύ πριν τους Ρομά, τους ομοφυλόφιλους. Αυτή νοοτροπία και λογική δεν μας έχει εγκαταλείψει ακόμη είπε.



Και ο Μιχ. Σπουρδαλάκης έκλεισε με την βεβαιότητα πως σε ολόκληρη την Ευρώπη στις εκλογές θα καταλάβουν πόσο λάθος πολιτικές ακολούθησαν οι συντηρητικοί με τους σοσιαλδημοκράτες που έστρεψαν τους πολίτες σε άλλες πολιτικές κατευθύνσεις.





Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλεύτρια



Η ίδια ευρωβουλεύτρια Κωνστ. Κούνεβα, εξειδικεύοντας την συντηρητική πολιτική που και η ΝΔ ακολουθούσε στην χώρα μας, είπε με νόημα χαρακτηριστικό και με αφορμή την θετική εξέλιξη για τις σχολικές καθαρίστριες που συνάντησαν τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου: Πρώτα στο Μαξίμου επί Σαμαρά, έμπαιναν μόνο οι   διπλωμάτες και οι εργολάβοι. Τώρα το Μέγαρο Μαξίμου είναι το σπίτι μας!



Στην ομιλία της σε επεσήμανε την αναγκαιότητα να στραφούν προς αριστερά οι ευρωπαϊκές πολιτικές, καθώς στην θητεία του επομένου ευρωκοινοβουλίου  θα πρέπει να ψηφιστούν δαπάνες 1,2 τρισεκατομμ. ευρώ και θα πρέπει να ωφεληθούν οι πιο αδύναμες περιοχές, όπως και να στηριχθούν οικονομικά και με πολιτικές ίσων ευκαιριών τα άτομα με αναπηρία και όχι να τα βλέπουμε ως βάρος, όπου θα περικόπτονται οι δαπάνες, όπως πρότειναν οι συντηρητικοί. Να εξαλείψουμε τη φτώχεια, να δούμε την στάση των τραπεζών, που λειτουργούν με δικά μας λεφτά και τόσα άλλα.



Η Στέλλα Μπελιά, νηπιαγωγός, ακτιβίστρια των ΛΟΑΤΚΙ



Η Στέλλα Μπελιά, νηπιαγωγός, μίλησε κατά του ρατσισμού λέγοντας πως είναι βαθιές οι ρίζες του καθώς «μας έχουν ταΐσει με το πρώτο γάλα που μας φέρνουν στο μαιευτήριο». Είναι ανάγκη τα κινήματα να γίνουν διακομματικά, είπε, και εγώ μπήκα φεμινιστικό, στο συνδικαλιστικό, στο αναπηρικό, στο αγροτικό κίνημα ως ΛΟΑΤΚΙ άνθρωπος, με αποδέχτηκαν και σήμερα είμαι πρόεδρος Πρωτοβάθμιου σχολείου Κορυδαλλού. Και κατέληξε καταχειροκροτούμενη, «οι συνειδήσεις στο δρόμο αλλάζουν».



Αλλά πρόσθεσε κιόλας: Θα εξακολουθώ να βρίσκομαι στους δρόμους, αλλά όχι του δρόμου όπως θέλουν να μας παρουσιάσουν κάποιοι, θα εξακολουθώ να αντιμάχομαι τους Χρυσαβγίτες να εκνευρίζω τους συντηρητικούς, που θα ήθελαν να βρίσκομαι κλειδωμένη στην ντουλάπα μου και μου λένε ότι εμείς δεν είμαστε συντηρητικοί, αλλά και δεν μας νοιάζει τι κάνεις στο κρεβάτι σου, αν και εγώ δεν ζήτησα την άδεια κανενός, όπως και εσείς.



Εδώ δεν μιλάμε όμως για το κρεβάτι μας, μιλάμε για τους αποκλεισμούς που έχει δεχθεί ο ΛΟΑΤΚΙ άνθρωπος, από παντού. Που είναι ένας αόρατος κόσμος. Εγώ αρνούμαι να είμαι αόρατη είπε. Και ότι και να φέρει αυτή η υποψηφιότητα, θεωρώ ότι έχω νικήσει.



Αυτό που μου χάρισε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο χώρος για να ακούγεται η φωνή μου. Και να ξέρεται ότι είναι το 10% του πληθυσμού της χώρας οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν φωνή. Τώρα αρχίζουν να μιλούν και να διεκδικούν ώστε να μην επιτρέψουν σε κανέναν «να μιλάει για μένα χωρίς εμένα».



Και καλά  θα κάνουν να μας δώσουν δικαίωμα  και στα μη βιολογικά μας παιδιά και να δείτε πως θα λυθεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας!



Και τέλος πρέπει να αποφασίσουμε τι Ευρώπη θέλουμε, είπε. Την Ευρώπη των τεχνοκρατών, των τραπεζιτών, αυτών που μας κουνούσαν το δάκτυλο, της Κομισιόν, ή την Ευρώπη των εκλεγμένων από τους ευρωπαϊκούς λαούς, που θα κανονίζουν πως θα πάει η ζωή τους μπροστά, κατέληξε καταχειροκροτούμενη.



Αντώνης Ρέλλας, ακτιβιστής του αναπηρικού κινήματος



Ο Αντώνης Ρέλλας, είπε ότι ως ανάπηρος ακτιβιστής υπερασπίζομαι το δικαίωμα του κάθε ανάπηρου, που μπορεί να είναι ΛΟΑΤΚΙ με διπλό στίγμα, πρόσφυγας, ή όπως αυτός που χρησιμοποίησε ο Αντ. Σαμαράς το 2012 για την δική του πολιτική διαφήμιση.



Στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία γιατί είμαστε απέναντι στον σκοταδισμό, απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, απέναντι στο δεκανίκι τους φασίστες, που τους κυνηγάμε κάθε μέρα, στις γειτονιές, όπου βρεθούμε. Είμαι στη δίκη κατά της ΧΑ ένας από τους μάρτυρες, στη δίκη κατά της ΧΑ και είμαι υπερήφανος γι αυτό.



Κατέθεσα για λογαριασμό όλων των αναπήρων. Για τους ανθρώπους του προγράμματος Τ4, στην προπολεμική Γερμανία, όπου 275 χιλιάδες ανάπηροι εξοντώθηκαν. Δολοφονήθηκαν πολύ πριν τους Ρομά, τους ομοφυλόφιλους. Αυτή νοοτροπία και λογική δεν μας έχει εγκαταλείψει ακόμη.



Και να το παράδειγμα: Η ΝΔ παρουσιάζει στο διαφημιστικό της  τον ανάπηρο άνθρωπο στην κοινωνία να ζητήσει τον οίκτο της. Και αυτό εμάς τους ανάπηρους μας προσβάλλει. Και δεν είμαστε λίγοι, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο, μπορεί και ενάμισι. Πόσοι ακριβώς δεν ξέρουμε. Το 2021 θα ξέρουμε που θα γίνει η μέτρηση, για να ασκήσουμε πολιτική, να ξέρουμε για πόσους. Ο Κυρ. Μητσοτάκης με την χρησιμοποίηση του ανάπηρου πέρασε στην κοινωνία το τρίπτυχο Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια  και τον οίκτο. Αυτό μας φέρνει πίσω, σε εποχές φιλανθρωπίας. Θέλουμε κοινωνικό κράτος. Έχουν γίνει πράματα, αλλά θέλουμε περισσότερα.



Γι αυτό μπαίνουμε στη διαδικασία των ευρωεκλογών. Θέλουμε να βρεθούμε απέναντι στους φασίστες του Κοινοβουλίου, απέναντι στη Συμμαχία Δεξιάς με Ακροδεξιά.



Η Δεξιά του Βέμπερ, του Κυρ. Μητσοτάκη, καταψήφισε όλα εκείνα τα άρθρα για τα ανάπηρα άτομα, τα οποία είχαν οικονομικό κόστος. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Κοστίζουμε, αρά καθίστε στο περιθώριο, μην μιλάτε.



Και κατέληξε, καλώντας όλους και όλες, τα νέα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους να πάνε να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών για να αποτρέψουμε νίκη των δυνάμεων του σκοταδισμού.



Να σταθούμε απέναντι  σε αυτούς τους μισαλλόδοξους, που δεν θέλουν τους πρόσφυγες, τους ΛΟΑΤΚΙ, τους Ρομά, εμάς τους ανάπηρους, που δεν θέλουν το διαφορετικό.



Η όροι αλλάζουν διότι σήμερα υπάρχει μία κυβέρνηση, που μεριμνεί, που έδωσε 15 εκατομμύρια για την αποϊδρυματοποίηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ακούστηκε για πρώτη φορά αυτή η λέξη: Αποϊδρυματοποίηση, κατέληξε εν μέσω χειροκροτημάτων.  



Και πρόσθεσε: Μένω στο Χαλάνδρι και βλέπω πόσα έχει κάνει ο Δήμαρχος για αυτά τα άτομα.



Και αμέσως πήρε την απάντηση, από τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Γρηγόρη, με ερώτηση: Εδώ ο κομμουνιστής δήμαρχος τι έχει κάνει; Τίποτε!



Και Στέλλα Μπελιά συμπλήρωσε: Να δούμε την μεγάλη εικόνα. Και ασταύρωτο να ρίξετε ψηφοδέλτιο, αρκεί να γράφει ΣΥΡΙΖΑ!  



Μιχάλης Σπουρδαλάκης, καθηγητής ΑΕΙ



Στις 26 Μαΐου, η Δεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα έρθουν αντιμέτωποι με μία μεγάλη υποχώρηση. Κι αυτό δεν είναι μία αίσθησή μου. Θεωρώ ότι αυτό θα συμβεί και το εισπράττω από τις περιοδείες που κάνουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο πρώτος λόγος που θα συμβεί  είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται την βαθιά κρίση που σοβεί σε όλες τις χώρες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν βλέπουν τα εκατό δεκαοχτώ εκατομμύρια πολιτών της Ευρώπης που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι οι τρίτες στη σειρά χωρίς διάλειμμα εκλογές, γι αυτό και είναι κρίσιμες, εν μέσω Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Και η Δεξιά δεν βλέπει ότι υπάρχει μία τεράστια απειλή εκ μέρους της Ακροδεξιάς.



Ο δεύτερος λόγος είναι μία φράση, που ακούγεται εδώ και τρία, τέσσερα χρόνια, ότι «Εμείς θέλουμε περισσότερο Ευρώπη» και γι αυτούς σημαίνει πιο επιβλητικά, πιο απόλυτα, χωρίς να ακούνε τον κόσμο, αδιαφορία για την Δημοκρατία, για το κοινωνικό ζήτημα.



Τρίτος λόγος είναι ότι υπάρχει ένας μύθος, που απαντάει στις αντιδράσεις με πολιτικές κλειδαρότρυπας, υποτιμώντας και υπονομεύοντας τον πολιτικό διάλογο και ταυτόχρονα κλείνοντας το μάτι σε ένα κομμάτι της Ακροδεξιάς.



Αυτοί οι φανατικοί υπέρ της ευρωπαϊκής ένωσης κύριοι τι μας λένε; Ότι είναι υπέρ του διαλόγου, της Ευρώπης και λοιπά. Εγώ πάντως δεν είδα αυτή τη διάθεση όταν είχα την ευθύνη για την αναμόρφωση του Συνταγματικού Χάρτη της χώρας, που τον είδαν ως αναχρονισμό, λέγοντας τι δουλειά έχουν οι πολίτες, να το λύσουμε το θέμα εμείς εντός της Βουλής και λοιπά. Φοβούνται το λαό γι αυτό αρνούνται.



Αλλά υπάρχει και ένας τέταρτος λόγος, που (σ.σ.: Αφορά το ΠΑΣΟΚ) θα τον δουν το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Αυτοί δεν φαίνεται να παρακολουθούν τις μεγάλες πολιτικές εξελίξεις που συμβαίνουν στην Ευρώπη. Ότι μία χθεσινή πάρα πολύ μεγάλη πολιτική οικογένεια έχει συρρικνωθεί μέχρις εξαφανίσεως.



Η Σοσιαλδημοκρατία, από τότε, που έγινε παρακολούθημα των κυβερνητικών δυνάμεων του Συντηρητισμού έχει συρρικνωθεί αφάνταστα. Και επειδή κάνουν πως δεν το βλέπουν, νομίζοντας ότι θα ωφεληθούν, προχωρούν στο δρόμο που έχουν χαράξει και που ουσιαστικά υπονομεύει και τους ίδιους, Δεν έχουν καταλάβει πως η Δεξιά συρρικνώνεται καθημερινά.



Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω ότι ήρθε 20% κάτω η δύναμη του ισπανικού (σ.σ.: Ραχόι) Συντηρητικού κόμματος, 12% υποχώρησε το κόμμα της Μέρκελ, 14 μονάδες η Ενωμένη Δεξιά στην Πορτογαλία κι αν δίπλα σε αυτά δείτε τα ποσοστά που παίρνει η Ακροδεξιά, τότε τα πράγματα είναι τραγικά για την Δεξιά σε όλη την Ευρώπη.



Αυτή είναι η κατάσταση και πιστεύω ότι εδώ έρχεται η ευκαιρία της Αριστεράς. Μιάς Αριστεράς που είναι Ριζοσπαστική και που αυτή τη φορά πρέπει να φανεί έξυπνη. Δηλαδή να κάνει το αυτονόητο. Να παρέμβει σε αυτή την κρίση και να αλλάξει τους συσχετισμούς, την ατζέντα.



Και έδωσε παραδείγματα όπως την ανάγκη οι ευρωβουλευτές της να παλέψουν για τον έλεγχο των οφσόρ, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, για την ενίσχυση του εισοδήματος των φτωχών τάξεων, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που εκτός των πολέμων, είναι η κύρια αιτία των μεγάλων μετακινήσεων πληθυσμών προς την Ευρώπη.



Αυτά εάν γίνουν κτήμα του ΣΥΡΙΖΑ και μέρους των κινημάτων, τότε μπορούμε να κάνουμε την διαφορά. Και να μην επαναλάβουμε το λάθος των δεκαετιών 70 και αρχών 80, που έκανε η Αριστερά και δεν κατάφερε να δώσει μία άλλη απάντηση στην κρίση του κοινωνικού κράτους και της κατάρρευσης της Σοσιαλδημοκρατίας και έτσι μας νίκησαν οι Νεοφιλελεύθεροι εκείνο τον καιρό..



Είναι σημαντική στιγμή και για την Ευρώπη και για τη χώρα μας και για την Αριστερά. Και αυτό βέβαια δεν μπορεί να το κάνει η Ριζοσπαστική Αριστερά μόνη της, παρόλο που πρέπει να πούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει νομίζω, η πρώτη και η μόνη δημοκρατική απάντηση στην παγκόσμια οικονομική κρίση, είπε καταχειροκροτούμενος.



Χρειάζονται συμμαχίες και από την Οικολογία, που κι εμείς ως Αριστερά πρέπει να μάθουμε και να συνεχίζουμε να μαθαίνουμε πολλά πράματα και από τα κοινωνικά κινήματα, με τα οποία ανοίγουμε τα μάτια μας και βεβαίως και από την Σοσιαλδημοκρατία, αλλά όχι απ' όλη αδιάκριτα. Να μάθουμε από τους συντρόφους του SOE της Ισπανίας, που αποσπάστηκαν και που φώναζαν συνεργασία, ούτε και με το Κέντρο. Με την Αριστερά, με αυτούς μόνον πρέπει να συμμαχήσουμε.



Και κλείνοντας ανέφερε «Ευρωβουλευτής που είναι στον Αθλητισμό είχε πει στον αρχηγό του: Αυτούς τους τύπους θα τους σκίσουμε, θα τους βάλουμε τόσα πολλά γκολ στην πρώτη Κυριακή που δεν θα κατέβουν στο δεύτερο γύρο. Δεν θα έχουν λόγο. Σήμερα παρακαλάνε και σκοπεύουνε στην ισοπαλία. Ε, ούτε αυτό θα κάνουμε. Θέλουμε νίκη» κατέληξε, με νόημα για τον αρχηγό της ΝΔ.



Και ο Αντώνης Ρελάς συμπλήρωσε: Αρκεί να μην αλλάξουν προπονητή!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  
Μία ανθοδέσμη για την Κ. Κούνεβα από συναδέλφισσά της

Δεν υπάρχουν σχόλια: