ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί δεν ψηφίστηκε το άρθρο για την προστασία Ζώων;


Ήττα των αξιών του ανθρωπισμού χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν πέρασε το άρθρο 24 για την προστασία των ζώων στο Σύνταγμα δήλωσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης ωστόσο ο αγώνας για την προστασία τους και την καταπολέμηση των φαινομένων βασανισμού τους, συνεχίζεται... 

Καταψηφίστηκε χθες στην ψηφοφορία για τα προς αναθεώρηση άρθρα του συντάγματος, το αρ. 24α για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, καθώς υπερψηφίστηκε μόλις από 92 βουλευτές, 40 βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ 130 ψήφισαν κατά.

«Είναι πολύ λυπηρό διότι η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έκανε έναν πολύ σοβαρό αγώνα για να ενημερώσει τους πολίτες και τους βουλευτές για την αναγκαιότητα ύπαρξης ξεχωριστού άρθρου στο Σύνταγμα, αναβαθμίζοντας το θέμα της προστασίας των ζώων» είπε στην ΕΡΤ1 η δημοσιογράφος Ελένη Ηλιοπούλου.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Γιώργου Κυρίτση μάζεψαν 55 υπογραφές και κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση σύμφωνα με την οποία πρέπει να υπάρχει ρητή αναφορά στο Σύνταγμα στην προστασία των ζώων.

Σύμφωνα με την Ε.Ηλιοπούλου οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν το εν λόγω άρθρο, ενώ υπερψηφίστηκε από ολόκληρη την ΚΟ του ΚΚΕ. Το κρίσιμο άρθρο δεν ψήφισε ούτε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ούτε η Κ.Ο. του τη στιγμή που τις προηγούμενες ημέρες σε εκδήλωση της ΝΔ είχε δεσμευθεί ότι σε περίπτωση που είναι πρωθυπουργός μία από τις νομοθετικές του κινήσεις τους πρώτους 6 μήνες της διακυβέρνησης του θα είναι ο νέος νόμος για τα ζώα. 

"Η ξεχωριστή αναφορά των δικαιωμάτων των ζώων στο Σύνταγμα θα κάνει καλύτερη την κοινωνία μας" 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, την Τετάρτη δήλωσε στο Κόκκινο 105,5 ότι «παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε αυστηρούς νόμους για την προστασία των ζώων την ίδια ώρα έχουμε κρούσματα κακομεταχείρισης και βαρβαρότητας στα ζώα συντροφιάς και στα ζώα εργασίας».

«Περνώντας μια δικαιωματικού χαρακτήρα διάταξη στο Σύνταγμα, εκπαιδεύσουμε κατά κάποιο τρόπο την κοινωνία και τη διοίκηση ότι το ζώο δεν είναι ούτε πράγμα, ούτε εργαλείο» σημείωσε ο ίδιος.

Αναφορικά με την ύπαρξη του άρθρου 24 το οποίο είναι ένα συνολικό άρθρο για την προστασία του περιβάλλοντος για τη χλωρίδα και την πανίδα, ο Γ. Κυρίτσης σημείωσε ότι χρειάζεται εξειδίκευση για την καλύτερη προστασία των ζώων, υπογραμμίζοντας ότι «η ξεχωριστή αναφορά στο Σύνταγμα θα μας κάνει καλύτερη κοινωνία και καλύτερους ανθρώπους».

Παράλληλα, στον απόηχο τη μη ψήφισης του αρ. 24α ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ευχαριστεί «τους συναδέλφους που στήριξαν την πρόταση, τους φιλόζωους πολίτες που κινητοποιήθηκαν και μας κινητοποίησαν» και καλεί σε συνέχιση του αγώνα για την ευαισθητοποίηση στα δικαιώματα των ζώων.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «ήττα των ιδεών και των αξιών της Αριστεράς και του ανθρωπισμού», τονίζοντας ότι «θέλω επίσης να πιστεύω ότι, έστω και η ανακίνηση του θέματος, όπως και η προβολή του όλο το τελευταίο διάστημα, θα βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο ζήτημα της προστασίας των ζώων».

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: