ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

N. Φίλης: Αναγκαίοι οι μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία


Αλλά, θα γίνονταν μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση, αν χθες έπεφτε η κυβέρνηση;

Διαρκής πρέπει να είναι διάλογος με όσους αγωνιούν για το μέλλον τους και για την εκπαίδευση τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τ. υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το συζητούμενο σχέδιο νόμου του ΥΠ.Π.Ε.Θ προσθέτοντας ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις βρίσκονται σε σωστή κατεύθυνση. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο Βίντεο που παρατίθεται).
 
Αναφορικά με τις σημερινές διαδηλώσεις ο κ. Φίλης επισήμανε ότι για πρώτη φορά γίνονται όχι εναντίον των απολύσεων αλλά υπέρ των διορισμών, κάτι που είναι ενδεικτικό της νέας φάσης, τις αυξημένες προσδοκίες και ελπίδες που υπάρχουν.

Αναγκαία για τις προσλήψεις είναι τα κριτήρια και το σύστημα διορισμών

Ειδικότερα για το διάλογο αυτό ο κ. Φίλης τόνισε ότι:  «Ο διάλογος όμως πρέπει να γίνει χωρίς συνθήκες κοινωνικού εμφυλίου- ο θάνατός σου η ζωή μου».

«Κάθε χρόνο καταθέτουν αιτήσεις πάνω από 100000 υποψήφιοι αναπληρωτές. Προσλαμβάνονται περίπου 25000. Χάρη σε αυτές τις αυξημένες προσλήψεις που ειδικά στην ειδική αγωγή έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με την περίοδο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επαναφέραμε την κανονικότητα στα σχολεία και πετύχαμε από το 2016 και μετά να ανοίγουν από την πρώτη μέρα με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στη θέση τους.

Από αυτούς τους 100000 έχουν κατά καιρούς προσληφθεί 45000. Δεν μπορούν να προσληφθούν όλοι. Υπάρχει κάποια πολιτική δύναμη στην αίθουσα που να έχει εγγράψει στο πρόγραμμά της συλλήβδην διορισμούς; Κι αν ικανοποιηθεί ο διορισμός των 45000 τι θα γίνει με τα παιδιά που βγαίνουν κάθε χρόνο από τα Πανεπιστήμια. Χρειαζόμαστε λοιπόν κριτήρια και σύστημα διορισμών.

Νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο


Νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ στα σκαλιά της Βουλής μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη καθώς και στην είσοδο της Βουλής επί της λεωφόρου Αμαλίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

«Είμαστε εδώ για μία ακόμη φορά, σε τρίτη ημέρα απεργίας και σε κινητοποιήσεις από το 2012, γιατί από τότε ξεκινάνε οι αγώνες μας για την πραγματοποίηση διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που σταμάτησαν με το πρόσχημα των μνημονίων. Ζητάμε απόσυρση του νομοσχεδίου που κλέβει την προϋπηρεσία των αναπληρωτών γιατί δεν μπορεί να μην προσμετράται σε ανθρώπους που γυρίζουν όλη την Ελλάδα χρόνια και στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση και, που σε άλλες συνθήκες, θα ήταν μόνιμα διορισμένοι», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας, τόνισε: «Δίνουμε σήμερα βροντερό παρών στη μεγαλειώδη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών. Ζητάμε κι απαιτούμε άμεσους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου, θέλουμε κι απαιτούμε όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας στην εκπαίδευση, όλοι οι συνάδελφοι που δουλεύουν από ένα μήνα μέχρι 15 και 20 χρόνια, να μονιμοποιηθούν και να διοριστούν εδώ και τώρα, θέλουμε το βασικό μας πτυχίο κι όλη η προϋπηρεσία μας να αποτελούν τη βασική προϋπόθεση και το βασικό προσόν για τους διορισμούς στο δημόσιο».

Το σύστημα των προσλήψεων αφήνει έξω μεγάλο μέρος των αναπληρωτών καθηγητών είπε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος.

Έχουμε αναπληρωτές που διδάσκουν συνεχώς επί 18 χρόνια. Η δημόσια εκπαίδευση έχει αποψιλωθεί από μόνιμο προσωπικό είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Θανάσης Κικινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: