ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Επόμενη εβδομάδα στις Επιτροπές Βουλής η Συμφωνία


Με την διαδικασία των συμβάσεων έρχεται την επόμενη εβδομάδα, στις αρμόδιες επιτροπές και την Ολομέλεια προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών και «θα υπάρχει πλήρης άνεση να μιλήσουμε όλοι μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη. 


Με την ψήφο εμπιστοσύνης μπήκε τέλος στην στην συζήτηση περί δεδηλωμένης και την θολή ατμόσφαιρα που δημιουργούσε το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία σε πρόταση μομφής, όπως υπογράμμισε, τονίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι η διαδικασία των κυβερνήσεων συνεργασίας διαπαιδαγωγεί το πολιτικό σύστημα ενόψει της απλής αναλογικής.

Την επόμενη εβδομάδα «εξ όσων γνωρίζω -γιατί επισπεύδουσα είναι η κυβέρνηση, θα έρθει προς κύρωση με την διαδικασία των συμβάσεων στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων» η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ «θα ακολουθήσει η Ολομέλεια», είπε ο κ. Βούτσης.

Διαβεβαίωσε ότι όπως δεσμεύτηκε και ο πρωθυπουργός «θα υπάρχει πλήρης άνεση να μιλήσουμε όλοι μας ... όπως και χτες, που μίλησαν 68 βουλευτές από 100 εν συνόλω» και χαρακτήρισε ««περί όνου σκιάς» όλες αυτές τις σκιαμαχίες, «γιατί τρεις ημέρες και όχι δύο» ... δεν έχουν σχέση με την Βουλή, το πώς λειτουργεί. Αυτά είναι εκ του παρελθόντος, που -σωστά τότε- λειτουργούσαν διαφορετικά. 

Ο κόσμος δεν ξέρει π.χ. ότι διέκοπτε η Βουλή κάθε μεσημέρι, γινόταν μία συνεδρίαση το πρωί και μία το απόγευμα ... έρχονται και λένε «η τάδε συζήτηση διήρκεσε τέσσερις ημέρες» και ήταν τέσσερα απογεύματα, ενώ εδώ και χρόνια είναι πλέον non-stop διαδικασία, πριν από εμάς ήδη».

Μπήκε τέλος στην δημόσια συζήτηση για θέματα δεδηλωμένης

Στην αρχή της συνέντευξης, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για επαναβεβαίωση εμπιστοσύνης κατασίγασε απολύτως την δημόσια συζήτηση επί 10ήμερο για τα θέματα της δεδηλωμένης και το αν μία κυβέρνηση από συνεργαζόμενα κόμματα μέσω αποχώρησης του ενός έχει ή δεν έχει την νομιμοποίηση να προχωρήσει». 

Αντί να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία σε πρόταση μομφής, «είχαμε μπει σε μία «θολή» ατμόσφαιρα που ο πρωθυπουργός θέλησε να ξεδιαλύνει, να υπάρξουν τα αντίστοιχα σήματα και προς στο εσωτερικό και την οικονομία, αλλά και προς το διεθνές περιβάλλον. Εστέφθη με επιτυχία η σχετική διαδικασία ακριβώς για αυτούς τους λόγους. 

Η κυβέρνηση είχε πάρει ψήφο εμπιστοσύνης επί της ουσίας, στον προϋπολογισμό, πριν 20 ημέρες, μπορεί να πορευθεί μέχρι το συνταγματικό όριο της λήξης της 4ης συνόδου της 17ης περιόδου της Βουλής», όπως τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: