ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Βίτσας: Έφυγε από κοντά μας η ηρωίδα της αλληλεγγύης

Με δήλωσή του πριν από λίγο ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας αποχαιρέτησε τη «γιαγιά της αλληλεγγύης» τη Μαρίτσα Μαυραπίδου που έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή. Σπύρος Γαληνός: "Η Μαρίτσα Μαυραπίδου, με τη δύναμη ψυχής και το παράδειγμά που έδωσε, συγκλόνισε και ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα." 

«Έφυγε από κοντά μας η ηρωίδα της αλληλεγγύης Μαρίτσα Μαυραπίδου, ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τις αξίες και τα ιδανικά που βρίσκονται βαθιά ριζωμένα στην ψυχή του Έλληνα» σημειώνει ο κ. Βίτσας ο οποίος προσθέτει ότι «εκείνη η φωτογραφία που φροντίζει το μικρό προσφυγόπουλο, μαζί με τις συντοπίτισσές της, θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας και θα μάς υπενθυμίζει πάντα πως ο μόνος δρόμος είναι αυτός της ανθρωπιάς».

Επίσης, τονίζει ότι «η ηρωίδα της αλληλεγγύης Μαρίτσα Μαυραπίδου, έγινε σύμβολο για τον ελληνικό Λαό, φωτεινό παράδειγμα και έμπνευση για όλους εμάς που πιστεύουμε πως συνεχίζουμε το έργο της. Η αυθόρμητη και ανιδιοτελής προσφορά της έδωσε κουράγιο και δύναμη σε πολλούς, ενώ ταυτόχρονα δίδαξε στην Ευρώπη και στον κόσμο ποιο είναι το πραγματικό περιεχόμενο της έννοιας του ανθρωπισμού».

Ο κ. Βίτσας καταλήγει λέγοντας ότι «η γλυκιά της ανάμνηση θα μάς συντροφεύει για πάντα» και εκφράζοντας «τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της».

Δήλωση Δημάρχου Σπύρου Γαλήνου

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια της Μαρίτσας Μαυραπίδου, μια από τις τρείς γιαγιάδες, σύμβολα των κατοίκων της Λέσβου, που συγκίνησαν με την έμπρακτη και ανιδιοτελή συμπαράσταση που προσέφεραν με όποιο τρόπο μπορούσαν στους πρόσφυγες που έφθαναν στο νησί μας και ιδιαίτερα στις γυναίκες και στα μικρά τους παιδιά.

Ο συμβολισμός και η αξία της προσφοράς της - που καταγράφηκε από το φωτογραφικό φακό μαζί με δυο συγχωριανές της, την κυρία Ευστρατία και την κυρία Μηλίτσα, την ώρα που φροντίζουν ένα μικρό παιδί, που μαζί με την πρόσφυγα μητέρα του μόλις είχαν φθάσει στο νησί μας - αποτύπωσε την ανεκτίμητη συνεισφορά όλων των γυναικών και γενικότερα του Λεσβιακού Λαού, στις εξαιρετικά δύσκολες εποχές της έξαρσης της μεταναστευτικής κρίσης.

Η Μαρίτσα Μαυραπίδου, με τη δύναμη ψυχής και το παράδειγμά που έδωσε, συγκλόνισε και ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: