ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Α. Ξανθός: Δίνουμε βάρος στην Κινητή Μονάδα ΠΦΥ



Νέα παρέμβαση για την ανάπτυξη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και της ομάδας υγείας και στις πιο άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας και εκτός των πόλεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επέκταση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) -λειτουργούν μέχρι σήμερα 101- που αναπτύσσονται κυρίως σε αστικές περιοχές.


Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε ημερίδα με θεμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα: Ένας χρόνος TOMY», «η απάντηση στην ανάγκη επαρκούς και συστηματικής φροντίδας υγείας του πληθυσμού που διαμένει σε απομακρυσμένες περιοχές της ενδοχώρας, είναι η Κινητή Μονάδα ΠΦΥ. Δηλαδή μια ομάδα επαγγελματιών υγείας που συμπεριλαμβάνει γιατρό, οδοντίατρο, νοσηλευτή, επισκέπτη υγείας, μαία, κοινωνικό λειτουργό, τεχνολόγο ιατρικών εργαστηρίων κλπ.

Αυτή θα έχει οργανική σχέση με ένα Κέντρο Υγείας αγροτικού τύπου και θα οργανώνει την εκ περιτροπής παρουσία αυτού του υγειονομικού προσωπικού σε δημοτικά διαμερίσματα που σήμερα, λόγω ανεπαρκειών στη στελέχωση των Κέντρων Υγείας, των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, και Περιφερειακών Ιατρείων της υπαίθρου, εμφανίζουν ελλιπή ιατρική κάλυψη και οι κάτοικοι τους στερούνται πολύτιμων υπηρεσιών υγειονομικής φροντίδας». Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε ημερίδα με θέμα « Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα: Ένας χρόνος TOMY».

Πρόσθεσε ότι η Κινητή Μονάδα ΠΦΥ θα αποτελέσει «όχημα» για την περιφερειακή αποκέντρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ και θα αναλάβει να υλοποιήσει τη φιλοσοφία του νέου μοντέλου ΠΦΥ και των ΤΟΜΥ στις πιο απαιτητικές και δύσκολες συνθήκες του αγροτικού πληθυσμού. Ηδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς πόρους για αυτή την παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: