ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Εκβιάζουν με άρθρο περί υπουργών για ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Η ΝΔ και το μέρος του ΚΙΝΑΛ  με Βενιζέλο πρωτοστατούν!

Με τις απειλές για ακύρωση της συνταγματικής αναθεώρησης αν δεν περιληφθεί στη συζήτηση το άρθρο 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η ΝΔ και το μέρος του ΚΙΝΑΛ που επηρεάζεται από τον Ευ. Βενιζέλο εκβιάζουν.


Και επιχειρούν να ανταλλάξουν το υπερώριμο αίτημα να μην αθωώνονται υπουργοί με εξωφρενικό τρόπο με την δική μας υποχώρηση στην προμετωπίδα του νεοφιλελευθερισμού, προφανώς δεν πρόκειται να γίνει, θα αναγκαστούν υπό την κοινωνική πίεση να συναινέσουν στην αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και της συνταγματικής του κάλυψης, είπε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. 

Το γιατί δεν χρειάζεται αναθεώρηση το άρθρο 16, θύμισε, έχει τεκμηριωθεί πολύ επαρκώς στην προηγούμενη αναθεώρηση... από τον Ευ. Βενιζέλο!

«Η λογική “όλα ή τίποτα” και ο θεσμικός εκβιασμός ότι δεν θα αλλάξουμε τις δύο διατάξεις αν δεν αναθεωρηθεί το άρθρο 16, είναι θεσμική απρέπεια και εξαιρετικά προσβλητική» δήλωσε ο Κ. Δουζίνας.

 Με τις δευτερολογίες των γενικών εισηγητών των κομμάτων που επέμειναν στις θέσεις τους, ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος η συζήτηση επί της θεματικής ενότητας των άρθρων 4-25 για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Το επίμαχο άρθρο 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος, βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, που προτείνει την αναθεώρησή του για να ανοίξει ο δρόμος για την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πρόταση στην οποία συντάσσονται ΑΝΕΛ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων ενώ την απορρίπτουν εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο γενικός εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τασούλας πρότεινε να αφαιρεθεί από την πρόταση του κόμματός του η αναφορά περί ιδιωτικών πανεπιστημίων και να παραμείνει η φράση μη κερδοσκοπικά, αν θέλει όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει συναίνεση και να σταλούν οι προτάσεις στην επόμενη Βουλή.

«Βγάλτε από την πρότασή μας την ιδιωτικοποίηση αν σας ενοχλεί. Έχετε την εναλλακτική, έχετε την πλειοψηφία να στείλετε στην επόμενη Βουλή προς διαμόρφωση την πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 16 και αφήστε να αποφασιστεί με τη μεσολάβηση του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τη δημοκρατία», κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Από την πλευρά του ο αναπληρωματικός γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας χαρακτήρισε απρέπεια και διπλό θεσμικό εκβιασμό, τη θέση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος συνέδεσε την τύχη της αναθεώρησης του άρθρου 16, με τα άρθρα 86 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και 32 περί ευθύνης υπουργών.

«Είναι λογική του “όλα ή τίποτα”. Η λογική “όλα ή τίποτα” και ο θεσμικός εκβιασμός ότι δεν θα αλλάξουμε τις δύο διατάξεις αν δεν αναθεωρηθεί το άρθρο 16, είναι θεσμική απρέπεια και εξαιρετικά προσβλητική», σημείωσε.

Για τον θεσμικό εκβιασμό εκ μέρους του Ευάγγελου Βενιζέλου ώστε μεταξύ άλλων να μην καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών μίλησε Στο Κόκκινο και στον Στάθη Σχινά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Δουζίνας, που είναι και αναπληρωματικός γενικός εισηγητής του κόμματος του στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Ο Κώστας Δουζίνας στη Βουλή χαρακτήρισε απρέπεια, διπλό θεσμικό εκβιασμό και απειλή τη θέση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συνέδεσε την τύχη της αναθεώρησης του άρθρου 32 (εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας), του άρθρου 86 (περί ευθύνης υπουργών), με το άρθρο 16 (περί Παιδείας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: