ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Πούτιν - Τσίπρας: Νέα σελίδα στις ελληνορωσικές σχέσεις

«H επίσκεψή μου αναδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς που σφράγισαν, άλλωστε, και τον ελληνικό αγώνα για ανεξαρτησία», τόνισε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον Ρώσο Πρόεδρο.


Από φουρτούνα
ήρθε η νηνεμία!

«ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΤΗΣ»


Το μήνυμα ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις περνάνε σε μία νέα σελίδα έστειλαν από το Κρεμλίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Περνάμε σε νέα σελίδα στις σχέσεις μας» ανέφερε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιστρατεύει μία παρομοίωση: «Μία βροχερή μέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε καλοκαίρι».

Κατά την ομιλία του, ο Ρώσος Πρόεδρος χαρακτήρισε επίκαιρη την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού και σημείωσε ότι «μας ενώνουν μεγάλες προοπτικές. Πάντα είχαμε και έχουμε σκοπό την εταιρική σχέση με βάση την καλή γειτονία και την αμοιβαία και επωφελή συνεργασία».

Εκκινώντας από τη συμπλήρωση 190 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας, ο κ. Πούτιν υπογράμμισε την έμφαση που δίνουν οι δύο κυβερνήσεις στον επενδυτικό και εμπορικό τομέα.

Μιλώντας με τη γλώσσα των αριθμών, ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι πέρσι το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 27%, φθάνοντας στα 3,7 δισ. δολάρια. Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε άλλους τομείς, στους οποίους καταγράφεται το ρωσικό ενδιαφέρον: ενέργεια, Πολιτισμός, τουρισμός.

Για τον τελευταίο κλάδο ειδικότερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο για αριθμό ρεκόρ των συμπατριωτών του που επισκέφθηκαν πέρσι την Ελλάδα, ενώ φέτος ο αριθμός αναμένεται, όπως εκτίμησε, να αγγίξει το ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

«H επίσκεψή μου πραγματοποιείται με ευκαιρία την συμπλήρωσης 190 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, που βασίζονται σε ισχυρούς ιστορικούς, θρησκευτικούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των λαών μας και το δώρο που έλαβα σήμερα, αναδεικνύει ακριβώς αυτούς τους ισχυρούς δεσμούς που σφράγισαν, άλλωστε, και των ελληνικό αγώνα για ανεξαρτησία», τόνισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Θεωρώ ότι το σημαντικό αυτό ιστορικό υπόβαθρο, μας έχει επιτρέψει να οικοδομήσουμε διαχρονικά μια σταθερή αλλά και δυναμική σχέση, μια σχέση που μας έδωσε τη δυνατότητα να διατηρήσουμε τον διάλογο και τη συνεργασία μας ακόμα και όταν οι γεωπολιτικές εξελίξεις μας χώριζαν», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επίσκεψη που είχε κάνει το 2015 στη Μόσχα, σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, και μετά από μια πενταετία αδράνειας -όπως σημείωσε, και είπε πως τότε είχαν συμφωνήσει να ξαναχτίσουν σταθερά την εποικοδομητική σχέση Ελλάδας-Ρωσίας.

Συνεχίζοντας, τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η Ελλάδα αποτελεί κράτος-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και τηρεί σταθερά τις δεσμεύσεις της, αλλά θεωρεί ότι οποιαδήποτε ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας ή πρωτοβουλία για λύση σημαντικών παγκόσμιων προκλήσεων πρέπει να συμπεριλαμβάνει τη Ρωσία και να βασίζεται σε έναν ειλικρινή διάλογο μαζί της».

«Ο ελληνορωσικός διάλογος είναι ακόμα πιο σημαντικός. Ο διάλογος δεν είναι πάντα εύκολος όπως αποδείχθηκε και το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η επιθυμία μας είναι να παραμείνουν αυτές οι σχέσεις στις σταθερές ράγες που από το 2015 οικοδομήσαμε με κόπο, μας βοηθά πάντα να ξεπερνάμε τις δυσκολίες και να επιστρέφουμε στον αναγκαίο αμοιβαίο σεβασμό και στην αλληλοκατανόηση» σημείωσε σε άλλο σημείο ο Αλ. Τσίπρας και έκανε λόγο για εξαιρετικά εποικοδομητική επίσκεψη που έγινε την κατάλληλη στιγμή.

«Πιστεύω ότι θα συμβάλει να συνεχίσουμε τη συνεργασία και τον διάλογο με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική».

Πηγή: avg.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: