ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Κουβέλης: Εύχομαι η ΔΗΜΑΡ να θυμηθεί τη θέση της για την πΓΔΜ

«Είναι σαφές και καθαρό ότι ο κ. Καμμένος, οι ΑΝΕΛ μετέχουν στην κυβέρνηση, συνεργάζονται και θα συνεργάζονται παρά το γεγονός ότι τα όσα διατυπώθηκαν από την πλευρά του κ. Καμμένου δεν αποτελούν την κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, αναφορικά με το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής», Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.


Σε ό,τι αφορά την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης είπε ότι «αποφάσισε τη νέα Πολιτική Γραμματεία σε ολιγομελή σύνθεση. Αυτή η κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού, σε αυτά τα πλαίσια η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ παραμένει», σημείωσε.

Ερωτηθείς δε, για τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ και αν σε αυτές εντάσσεται μια επόμενη μετεκλογική συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ο κ. Κουβέλης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε συνεργασίες στη βάση προγραμματικών συγκλήσεων και προγραμματικών κοινών θέσεων. Οι εκλογές -με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός- θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019».

Κι ακόμη:

«Είναι γνωστή η θέση της ΝΔ για εκλογές που επαναλαμβάνει από τον δεύτερο μήνα διακυβέρνησης», επεσήμανε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κουβέλης είπε ότι «θα περάσει από την ελληνική Βουλή, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία στην ΠΓΔΜ. Σε περίπτωση πρότασης μομφής ανέφερε ότι την ψήφο εμπιστοσύνης θα την λάβει η κυβέρνηση. Δεν θα μπω στη διαδικασία ποιοι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας μεταξύ του ΚΙΝ.ΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, ή μεταξύ του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Κουβέλης είπε ότι «η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ δεν θέλει αυτή τη συνεργασία. Η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ δεν υπηρετεί την διαμόρφωση του προοδευτικού πόλου, πρόσθεσε. Θέλω να θυμίσω πόσες φορές ο πρωθυπουργός, -συμπλήρωσε- δεν απηύθυνε πρόσκληση για συνεννόηση σε σημαντικά θέματα;» υποστήριξε.

Ερωτηθείς για την στάση της ΔΗΜΑΡ σε ό,τι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών και αν μπορεί να διαφοροποιηθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Κουβέλης είπε ότι «οφείλει να διαφοροποιηθεί. 

Εύχομαι ο ένας βουλευτής από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ να θυμηθεί και να αξιολογήσει την συγκεκριμένη θέση για την προώθηση της επίλυσης του ζητήματος με την ΠΓΔΜ», επεσήμανε.


Σε ό,τι αφορά την συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Κουβέλης είπε ότι «είναι ζητούμενο να υπάρξει σύγκληση στην συνταγματική αναθεώρηση, σε μια σειρά από θέματα, που θα θεσπίζει τη διαφάνεια, όπως το απαράδεκτο άρθρο 86 για τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που υποθάλπει την διαφθορά.
Ο χαρακτήρας της Παιδείας μας που είναι δημόσιος στον πυρήνα της. Θα τον υπερασπιστούν;» ερώτησε.

Ο διακριτός ρόλος αρμοδιοτήτων Εκκλησίας-Κράτους. «Είναι εχθρός της Εκκλησίας όποιος επιδιώκει να είναι διακριτοί;» ανέφερε ερωτώντας ο κ. Κουβέλης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: