ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Ζάεφ: Το ταξίδι μας για ένα καλύτερο μέλλον ξεκίνησε

Διαγραφή των επτά βουλευτών από το VMRO


«Ιδιαιτέρως θέλω να συγχαρώ τους βουλευτές από τις τάξεις του VMRO –DPMNE που επέδειξαν θάρρος, έβαλαν πάνω από το κομματικό συμφέρον το συμφέρον της χώρας και ψήφισαν ΝΑΙ» είπε ο Ζάεφ, μετά την ιστορική νίκη που πέτυχε αργά το βράδυ της 19-10-2018.  
Και χαρακτήρισε την χθεσινή νύχτα «ιστορική ημέρα για την χώρα μας» διότι «μαζί γράψαμε ιστορία».

Αναλυτικότερα η δήλωση Ζ. Ζάεφ, είναι η παρακάτω:

 «Το ταξίδι μας για ένα καλύτερο μέλλον, για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ξεκίνησε. Επίκειται η κοινοβουλευτική διαδικασία για την εναρμόνιση των τροπολογιών του Συντάγματος. Θα εργαστούμε για τη συμφιλίωση, τη συγχώρεση και την εθνική ενότητα», ανέφερε ο Ζάεφ.

«Το κοινοβούλιο ακολουθώντας την θέληση του λαού μας, με πλειοψηφία 2/3 εξασφάλισε να διαβούμε τις ανοικτές πύλες προς τις μεγαλύτερες ενώσεις της δύσης και του κόσμου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ο Ζόραν Ζάεφ ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές γι΄ αυτήν τη ιστορική όπως τη χαρακτήρισε απόφαση . 

«Ιδιαιτέρως θέλω να συγχαρώ τους βουλευτές από τις τάξεις του VMRO –DPMNE που επέδειξαν θάρρος, έβαλαν πάνω από το κομματικό συμφέρον το συμφέρον της χώρας και ψήφισαν ΝΑΙ» είπε ο Ζάεφ.

Διαγραφή των επτά βουλευτών από το VMRO

Την διαγραφή των επτά βουλευτών της που ψήφισαν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης στην ψηφοφορία της Παρασκευής ανακοίνωσε η αξιωματική αντιπολίτευση της ΠΓΔΜ.

Η εκτελεστική επιτροπή του VMRO συνεδρίασε εκτάκτως αργά το βράδυ και αποφάσισε ομόφωνα να εκδιώξει τους βουλευτές από τις τάξεις του κόμματος, όπως δήλωσε ο αρχηγός της παράταξης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι. «Απογοήτευσαν την πατρίδα τους, πρέπει να ζήσουν με αυτό», είπε.
 

Η ψήφος των βουλευτών του VMRO ήταν απαραίτητη προκειμένου η κυβέρνηση Ζάεφ να συγκεντρώσει την πλειοψηφία δύο τρίτων που χρειαζόταν για να επικρατήσει στην πρώτη από τις τρεις ψηφοφορίες και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.

Συνολικά οκτώ μέλη της αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ της αναθεώρησης, οι επτά του VMRO και μια ακόμα βουλευτής που συχνά συνεργάζεται με τους εθνικιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: