ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Οι συντάξεις δεν θα κοπούν - Αύξηση κατώτατου μισθού!

Σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά
το 2014. (Φωτογραφία αρχείου).
Δηλώσεις Σταθάκη στον  ραδιοφωνικό σταθμό «News247» και Αχτσίογλου στον «Realfm 97,8»



«Οι συντάξεις δεν θα κοπούν. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης και προς τα εκεί θα κινηθούμε. Είναι πειστικά τα επιχειρήματά μας» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.


Για τις διαφορετικές θέσεις των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News247 επισήμανε: «Το επίμαχο θέμα, στο οποίο είναι καταγραμμένη η διαφωνία των δύο εταίρων, έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι τον Μάρτιο, άρα θεωρώ ότι μέχρι τότε είναι απόλυτα ασφαλής η συνέχιση της κυβέρνησης με τη σημερινή δομή. 

Η πρόταση δυσπιστίας είναι ευπρόσδεκτη, αλλά δεν έχει καμία πιθανότητα να επιτύχει. Από τις 11 Ιανουαρίου και μετά, η αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, αλλά τεκμαίρω ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει 151 βουλευτές». 

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεχίσει με κυβέρνηση μειοψηφίας μετά τον Μάρτιο, απάντησε: 

«Είναι πολιτική απόφαση τι θα κάνει, αλλά από διαδικαστική άποψη, δηλαδή με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει μέχρι το τέλος της τετραετίας».

Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα έπρεπε να είχε γίνει


«Η κυβέρνηση υλοποίησε κορυφαίες, αναγκαίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν στη χώρα και σε αυτές εννοώ οπωσδήποτε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα, με ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. 

Την ύπαρξη για πρώτη φορά κτηματολογίου στη χώρα, την ύπαρξη δασικών χαρτών. Τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το πεδίο της κοινωνικής προστασίας, τη θεσμοθέτηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και ενός σοβαρού πλέγματος προστασίας για το παιδί, που επίσης δεν υπήρχε στη χώρα αυτή παραδοσιακά» τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm 97,8».

«Το 2012 που έγινε η μεγάλη περικοπή του κατώτατου μισθού, την αμέσως επόμενη χρονιά εκτινάχτηκε η ανεργία στο 28%».

«Ομοίως, η αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία είναι επίσης πυρηνικό στοιχείο του δικού μας προγράμματος, είναι κάτι που θα έπρεπε να λάβει χώρα στην Ελλάδα, διότι από το 2012 είναι καθηλωμένος σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η αύξηση θα λάβει υπόψη όλα τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να έχει στους διάφορους δείκτες, προκειμένου να γίνει με έναν σοβαρό και τεκμηριωμένο τρόπο».

Αναφερόμενη στην αποκλιμάκωση της ανεργίας, τόνισε ότι «η μείωσή της κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία 3,5 χρόνια είναι πραγματική. Έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 300.000 νέες θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: