ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Στην 2η συνάντηση για τους Ρομά ο βουλευτής Γ. Πάντζας



Στην 2η συνάντηση για το 2018 του Forum Δυτικής Αττικής για θέματα Ρομά που πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα, παραβρέθηκε ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας. Η συνάντηση είχε ως θέμα την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και τις νέες δυνατότητες απασχόλησης για την κοινότητα των Ρομά με κύριο στόχο την κοινωνική τους ένταξη και προσβασιμότητα στον κοινωνικό ιστό και στις δημόσιες δομές της χώρας. 


Ο κύριος Πάντζας, κατά την διάρκεια της συζήτησης αφού εξήρε την σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου, τόνισε το γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι Ρομά αντιμετωπίζονταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ως μια κοινότητα πολιτών αποκομμένη από τον κοινωνικό ιστό, χωρίς ουσιαστική προσβασιμότητα σε βασικές δομές της δημόσια διοίκησης, του εκπαιδευτικού συστήματος, του δημόσιου συστήματος υγείας και κυρίως στην απασχόληση. 

Επεσήμανε δε ότι οι Ρομά ήταν ‘’χρήσιμοι’’ για το πολιτικό σύστημα μόνο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τονίζοντας δε ότι και οι ίδιοι έφεραν το μερίδιο ευθύνης τους δεδομένου ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων ανέχονταν την διαχρονική αυτή αντιμετώπιση. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την σημερινή κυβέρνηση, ο κ. Πάντζας ξεκαθάρισε ότι, δεν υπάρχει το κριτήριο των πολιτικών αποχρώσεωνή των πολιτικών πεποιθήσεων που οι Ρομά τοποθετούνται, είτε ατομικά είτε συλλογικά. 

Το μεγάλο στοίχημα για αυτή την κυβέρνηση και βεβαίως για την Περιφέρεια Αττικής αποτελεί η δημιουργία μιας ουσιαστικής δυναμικής που στόχο θα έχει την πλήρη ένταξη των Ρομά στην κοινωνική ζωή του τόπου και στην καθημερινότητα των πολιτών, με ίσα δικαιώματα και ευθύνες από και προς την πολιτεία αντίστοιχα. Χωρίς ευχολόγια και γενικές διακηρύξεις, αντίθετα με πράξεις και έργα που ήδη κάποιες και κάποια από αυτά να είναι εμφανή. Με πρωταγωνιστές την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου, ο οποίος κάνει εξαίρετη δουλειά, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: