ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Αίτημα ΕΕΣΠ στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

«Επειδή καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας και επειδή από τα ανωτέρω γίνεται φανερό ότι είναι επιτακτική η ανάγκη παράτασης των αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου στην παρούσα φάση, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του έτους 2018,  ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκρισή», αναφέρει επιστολή του ΕΕΣΠ προς τον Υπ. Περιβάλλοντος, σχετικά με την διόρθωση των Κτηματολογικών εγγράφων.


Για παράταση της διόρθωσης των αρχικών εγγράφων στο Κτηματολογικό Γραφείο Πατρών

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών επειδή έκρινε ότι είναι επιβεβλημένη η παράταση της διόρθωσης των αρχικών εγγράφων στο Κτηματολογικό Γραφείο Πατρών τουλάχιστον έως τα τέλη του έτους 2018, έστειλε σχετικό αίτημα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Όπως είναι γνωστό, στις 29/6/2018 λήγει η διόρθωση των αρχικών εγγραφών, που αφορά στα ακίνητα της αρμοδιότητας του Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών του Δήμου Πατρέων. Από 30/6/2018 το κτηματολογικό γραφείο Πατρών γίνεται οριστικό και δεν θα επιτρέπεται πλέον καμία διόρθωση των κτηματολογικών εγγραφών.  
Ενδεικτικά, από τις 30/6/2018 και μετά:
  • Όσα ακίνητα φαίνονται στο Ελληνικό Κτηματολόγιο «αγνώστου ιδιοκτήτη» θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή με αυτό τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο θα «υφαρπάσει» περιουσίες πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν προβεί μέχρι σήμερα στις διορθώσεις αυτές για διάφορους λόγους (κάτοικοι εξωτερικού, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας μόνοι, άνθρωποι με προβλήματα υγείας κ.λ.π.)
  • Όσα ακίνητα φαίνονται τώρα ως περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, λόγω του δήθεν Δασικού χαρακτήρα της έκτασης και αρκετοί συμπολίτες έχουν υποβάλει ένσταση, ακόμα και αν η ένστασή τους μελλοντικά γίνει δεκτή, θα χάσουν το ακίνητό τους, αφού αυτό με την οριστικοποίηση των εγγραφών θα περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο. Τούτο θα συμβεί ακόμα και αν στο δασικό χάρτη το ακίνητο δεν έχει χαρακτηριστεί ως δασικό και φέρεται στα κτηματολογικά φύλλα ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου λόγω της αρχικής δήλωσης ως δασικού.
  • Όσα ακίνητα δεν έχουν καταχωριστεί ακόμα στα κτηματολογικά φύλλα και κάποιος θέλει να ασκήσει αγωγή, στην περίπτωση που για την νομιμοποίησή του είναι απαραίτητη η καταχώριση του τίτλου του (π.χ. αποδοχή κληρονομίας) είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν θα έχει προλάβει να περάσει τον έλεγχο νομιμότητας, αφού σήμερα ελέγχονται οι πράξεις του Μαρτίου 2018 λόγω της αλλαγής του νομικού καθεστώτος στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» και δεν θα μπορεί να ασκήσει αγωγή νόμιμα.
  • Για όσα ακίνητα εκκρεμεί ο έλεγχος νομιμότητας καταχωρητέας πράξεως και για κάποιο λόγο απορριφθεί  η αίτηση καταχώρισης, ο ιδιοκτήτης του δεν θα μπορεί να διορθώσει το τυχόν σφάλμα για το οποίο αυτή απορρίφθηκε (και το οποίο μπορεί να οφείλεται και σε υπαιτιότητα του Κτηματολογίου), ούτε εξωδικαστικά ούτε δικαστικά.
Σε όλες τις παραπάνω ενδεικτικά αναφερόμενες περιπτώσεις και σε πλείστες όσες άλλες, δημιουργείται πρόβλημα στο ιδιοκτησιακό  καθεστώς και οι πολίτες μπαίνουν σε απίστευτες περιπέτειες, για τις ιδιοκτησίες τους, τις οποίες δηλώνουν στο Ε9, πληρώνουν φόρους κ.λ.π.
Επειδή καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας και επειδή από τα ανωτέρω γίνεται φανερό ότι είναι επιτακτική η ανάγκη παράτασης των αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου στην παρούσα φάση, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του έτους 2018,  ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκρισή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: