ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Ευοίονες οι προοπτικές για την ελάφρυνση του χρέους

Πιο κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, μοιάζουν να είναι η Ελλάδα και οι πιστωτές της. Οι τελευταίες εξελίξεις ισχυροποιούν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας, παρατηρεί ο διεθνης Τυπος.


Σε ανάλυσή του το πρακτορείο Reuters, υποστηρίζει ότι με την επίτευξη της συμφωνίας με την πΓΔΜ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να ενίσχυσε τις πιθανότητες να πείσει τους πιστωτές της Ελλάδας να συμφωνήσουν στην ελάφρυνση του χρέους.

O νέος πολιτικός αέρας θα χαρίσει στην Αθήνα μια θερμότερη από το σύνηθες υποδοχή στο Eurogroup της Πέμπτης, όταν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα χαράξουν τα νέα βήματα της Ελλάδας για την έξοδό της από το πρόγραμμα, σύμφωνα με Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους. Σ' αυτό περιλαμβάνεται και η πιθανή ελάφρυνση του χρέους.

Την πεποίθηση ότι το Eurogroup της 21ης Ιουνίου θα λάβει μία συνολική συμφωνία για την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συνολική συμφωνία θα αφορά το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης και το ύψος της τελικής εκταμίευσης των δανείων, τη ρύθμιση του χρέους και το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι περίπου τα 80 από τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης έχουν ήδη ολοκληρωθεί. O ίδιος σημείωσε ότι η λεγόμενη «έκθεση συμμόρφωσης» με τα προαπαιτούμενα αναμένεται να είναι θετική και έτοιμη πριν από το Euroworking Group, το οποίο θα συνεδριάσει την Πέμπτη 21 Ιουνίου, το πρωί, στο Λουξεμβούργο για να προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup.

O αξιωματούχος που επικαλείται το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο τόνισε ότι η συνολική λύση θα πρέπει να είναι αξιόπιστη για τις αγορές, για τους δανειστές που θέλουν διασφαλίσεις ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο της δημοσιονομικής σταθερότητας και των μεταρρυθμίσεων, αλλά και για την Ελλάδα και τους πολίτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: