ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Απ. Κατσιφάρας: Η Πάτρα, πόλη της νεολαίας

Σημεία από την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=ljA4DkqvKXA

Σημεία από την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη στο σύνδεσμο:

Σημεία από την τοποθέτηση του Κλεομένη Κωστόπουλου στο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=Yu3RHMsljfg


Το  3ο  Διεθνές Street Art Φεστιβάλ αλλάζει την εικόνα της καθημερινότητας

«Η πόλη αποκτά χαρακτήρα και χρώμα. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και εντυπωσιακά. Η Πάτρα μπορεί να μετατραπεί σε μια πόλη εξωστρεφή, σε έναν εναλλακτικό πολιτιστικό προορισμό βασισμένο στην τέχνη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, αναφερόμενος στη συνεργασία   της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την Art In Progress, για τη διοργάνωση του  3ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας – ArtWalk3.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε μια «άλλη ματιά στην τέχνη» που αντιπροσωπεύει η τάση ArtWalk επισημαίνοντας ότι η Πάτρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει η  πόλη της νεολαίας, της εξωστρέφειας, του χαμόγελου.  «Μεγάλες επιφάνειες μετατρέπονται σε καμβά έκφρασης συναισθημάτων νέων ανήσυχων καλλιτεχνών και παράλληλα αναδεικνύουν σημαντικά ακίνητα του αστικού περιβάλλοντος.    Νέοι άνθρωποι, εναλλακτικοί καλλιτέχνες μεταφέρουν στην Πάτρα  το δικό τους στίγμα. Στα έργα τους αποτυπώνονται οι σκέψεις τους, αλλά  και η ανάγκη για  άμεση έκφραση και επικοινωνία με το κοινό της πόλης» πρόσθεσε ο κ. Κατσιφάρας, επισημαίνοντας ότι μέσω της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Πάτρα  έχει ήδη κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο του πολιτιστικού προορισμού αριστείας στο διαγωνισμό  EDEN και στην κατεύθυνση αυτή επιχειρεί να αναδείξει δημιουργικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Ακόμη ανακοίνωσε ότι αντίστοιχες, εικαστικές παρεμβάσεις, θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, ένας σχεδιασμός που θα ανακοινωθεί σύντομα και αφορά εμβληματικά ή ξεχασμένα κτίρια.
Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν  στο 3ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας – ArtWalk3, το οποίο ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, ενώ μια μέρα μετά θα πραγματοποιηθεί  περιπατητική ξενάγηση για την γνωριμία με τα έργα των καλλιτεχνών, που κοσμούν γωνιές της πόλης. Ευχαρίστησε επίσης τον Κλεομένη Κωστόπουλο εκπρόσωπο της Art In Progress για την πρωτοβουλία, τους συνεργάτες καθώς και όλους τους καλλιτέχνες που συνέβαλαν στη μεγάλη αλλαγή της πόλης.
Συνεχίζοντας ο Κλεομένης Κωστόπουλος εκπρόσωπος της Art In Progress, εξήγησε ότι η ArtWalk είναι μια «τέχνη λαϊκής βάσης» που μπορεί να μετατρέψει την Πάτρα σε διεθνές σημείο σύγχρονου πολιτισμού, φιλοξενώντας έργα τέχνης στον ανοικτό χώρο της πόλης και όχι σε μια  κλειστή Πινακοθήκη.
Στους επόμενους στόχους της Art In Progress είναι και δυο μεγάλες εικαστικές παρεμβάσεις – όπως είπε ο κ. Κωστόπουλος, στη μάντρα των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πατρών και στο αεροδρόμιο του Αράξου, μετά από επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και εξασφάλιση των  αδειοδοτήσεων
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα, ανακοίνωσε ότι το Street Art Φεστιβάλ Πάτρας θα συνεχιστεί του χρόνου, παρότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να γίνεται κάθε δύο χρόνια. «Φέτος θα διαμορφωθούν 11 μεγάλες επιφάνειες, όπου αποτυπώνονται  έργα τέχνης που αναβαθμίζουν το δημόσιο χώρο» πρόσθεσε ο κ. Καρπέτας, τονίζοντας ότι η τέχνη του δρόμου είναι ένα εξελισσόμενο κίνημα που μεταφέρει μηνύματα και μιλάει στην ψυχή της νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: