ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Αν και ο Αβέρωφ είχε μιλήσει πρώτος για Μακεδονικό


Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει βάλει βουλή να γίνει οπωσδήποτε Πρωθυπουργός (σ.σ.: άλλο εάν δεν του κάθεται) όπως το καλεί η οικογενειακή παράδοση!

Πρόσω ακροΔεξιά
ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΕΣ ΒΑΘΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΩΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΜΕΤΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΦΑΧΤΟΥ ΤΩΝ ΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΠΑΡΑ Η ΕΚΤΡΟΠΗ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Ήταν Τετάρτη 13 Ιουνίου, όταν ανέβηκε στο Βήμα της Βουλής ο αρχηγός της οργάνωσης ΧΑ Ν. Μιχαλολιάκος και είπε με έμφαση, που υποδήλωνε πολλά.
«Διαδέχομαι στο Βήμα τον άνθρωπο που με διαδέχθηκε στη Νεολαία της ΕΠΕΝ. Κάποιοι μετακινούνται προς τα αριστερά και κάποιοι γίνονται "δημοκράτες" εμείς όμως δεν ντρεπόμαστε γιατί παραμένουμε πιστοί».
Αυτόν που διαδέχθηκε στο Βήμα ο Ν. Μιχαλολιάκος, ήταν ο πρώην συγκάτοικός του Μάκης Βορίδης, ο γνωστός και ως "Τσεκουράκιας"!
Η ΕΠΕΝ (Εθνική Πολιτική ΕΝωση) στην οποία αναφέρθηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος, είναι το χουντικό κόμμα που ιδρύθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1984 από τον έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού, δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλο. Στις 4 Απριλίου 1984, ο Παπαδόπουλος παραιτήθηκε της αρχηγίας της Ε.Π.ΕΝ., διότι διαφώνησε με την συμμετοχή της στις Ευρωεκλογές της 17 Ιουνίου 1984.
Πρόεδρος της νεολαίας τον ίδιο χρόνο 1984, διορίστηκε από τον έγκλειστο Γ. Παπαδόπουλο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, Γενικός Γραμματέας της ΧΑ σήμερα. Και μετά την παραίτησή του, ανέλαβε ο Μάκης Βορίδης, μετέπειτα ιδρυτής και πρόεδρος του ακροδεξιού "Ελληνικού Μετώπου", αργότερα στέλεχος του γνωστού ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και σήμερα της ΝΔ. Η νεολαία διαλύθηκε τελικώς μαζί με την ΕΠΕΝ, το 1996.
Κατά την θητεία του στο ΛΑΟΣ, ο  Μάκης Βορίδης τον Φεβρουάριο του 2012 υπερψήφισε το Μνημόνιο 2, διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ και εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας έγινε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Τον Ιούνιο του 2014 διορίστηκε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά, θέση στην οποία παρέμεινε ως τον Ιανουάριο του 2015, όπου και ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Σήμερα έχει ορισθεί από τον πρόεδρο της ΝΔ ως Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης!
Σημειώστε ότι, η ΕΠΕΝ στις Ευρωεκλογές της 17 Ιουνίου 1984, οι δεύτερες στην Ελλάδα, κατά την συμμετοχή της για πρώτη φορά λαμβάνει 2,29% των ψήφων και εκλέγει τον Χρύσανθο Δημητριάδη (136.642 ψ.) το γνωστό στέλεχος της ΝΔ, από την τριανδρία της «Ομάδας Αλήθειας». Ως μέτρο σύγκρισης, εάν αυτό σας λέει κάτι, υπενθυμίζω ότι το ΚΚΕ Εσ. συμμετείχε και πήρε 3,42% (203.813 ψ.). 
Και ως τόσο σήμερα, διαπιστώνουμε ότι οι εκλεκτικές συγγένειες της ΝΔ με την ακροδεξιά έχουν καταβολές με ρίζες βαθιές. Εξ ου και η ανοχή της στην Ακροδεξιά, η οποία σήμερα «προσκεκλημένη» από τον Αντ. Σαμαρά, βρίσκεται στον προθάλαμο της αίθουσας αναμονής, όπου ευελπιστούν οι οικοδεσπότες της ΝΔ να στήσουν το φαγοπότι μετά την πιθανή ανάληψη του σφαχτού των ερχόμενων εκλογών!
Και επειδή η κυβέρνηση στηρίζεται κραταιά από μέρους των πολιτών και επειδή οι πολίτες δείχνουν μεγάλη ανοχή, παρά τις δυσκολίες που περνούν, στην κυβέρνηση που παλεύει μέσα στους θεσμούς για να βγάλει τη χώρα από τον πάτο του πηγαδιού, που την έριξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα εθνικά και οικονομικά θέματα, δεν τους απομένει άλλος δρόμος παρά η εκτροπή.  
Προσχεδιασμένη επίθεση από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δέχτηκε επί τρίωρο η Βουλή κατά το αποκορύφωμα της συζήτησης της πρότασης μομφής της Ν.Δ. εναντίον της κυβέρνησης. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης τόνισε ότι «ήταν αναμενόμενο και προσχεδιασμένο. Το ξέραμε, το περιμέναμε. Επί τρεις ώρες πετούσαν καδρόνια και μάρμαρα που έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής».
Αυτά με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα, για το οποίο οι εθνικιστικές εξάρσεις και από τις δύο πλευρές σε Σκόπια και Αθήνα δεν επέτρεπαν την λύση του επί 27 χρόνια!
Σήμερα λίγο πιο έξω από τους Ψαράδες Πρεσπών, όπου υπεγράφη η ιστορική συμφωνία, είχαμε πάλι τα ίδια. Λίγοι Χρυσαβγίτες και άλλοι εκλεκτοί πατριώτες (!), όπως κακώς τους ονόμασε ο Πάνος Καμμένος, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλειό με καταδρομική επιχείρηση της (κακιάς ώρας) ανεβαίνοντας ύψωμα για αιφνιδιασμό της.
Και να μην ξεχάσουμε πως την Παρασκευή, δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Βουλή,  είχε προηγηθεί η αθλιότητα του Αιτωλοακαρνάνα κτηνοτρόφου της ΧΑ, που κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να επέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας. Η Δημοκρατία ενεργοποιήθηκε, απέκλεισε της συζήτησης εντός του Κοινοβουλίου την ΧΑ και με την έξοδο του κτηνοτρόφου-βουλευτή της, τον συνέλαβε 50 μ. μακριά από το Κοινοβούλιο. Τον παρέλαβε η Αντιτρομοκρατική. Τώρα το τι συνέβη και  βρέθηκε ο κύριος αυτός να κινείται με το όχημά του επί της ΝΕΟ Αθηνών-Πατρών,  καταδιωκόμενος από την ΕΛΑΣ και να έχει χαθεί κατά την πορεία του προς το Μεσολόγγι, είναι άξιο έρευνας, των συνθηκών που η Αστυνομία απώλεσε τον έλεγχο του διαφυγόντος, όταν η εντολή ήταν να μην χαθεί από τα μάτια των ανδρών της Φρουρά της Βουλής μέχρι την σύλληψή του, εκτός αυτής!
Η Μ. Γιαννακάκη, γενική γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  σε συνέντευξη στην κυπριακή εφημερίδα «Χαραυγή της Κυριακής» σήμερα, δηλώνει πως χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από τους εκάστοτε ηγέτες και προσθέτει πως η λύση εθνικών ζητημάτων «δεν μπορεί να καταστεί έρμαιο της κρίσης πολιτικής ταυτότητας μιας αντιπολίτευσης σε απόγνωση».
Αυτά έχοντα ς υπόψη, τα έκτροπα εντός της Βουλής. Τις απειλές του τύπου «ετοιμαστείτε να λογοδοτήσετε» κι αναφορές σε «εθνομηδενιστές» με τις οποίες προσπάθησε να σηκώσει τους τόνους σχετικά με την συμφωνία για το Μακεδονικό ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς προειδοποιώντας την κυβέρνηση σχετικά με την υπογραφή της συμφωνίας για το Μακεδονικό. Περί Σαμαρά και τις τεράστιες ευθύνες  του για την μη επίλυση του Μακεδονικού ζητήματος έχει καταναλωθεί πολύ μελάνι. Θα περισσεύσει το δικό μου γι αυτό σταματώ εδώ. 
«Έχετε στρώσει το χαλί στον εθνικισμό» επισήμανε στην Ν.Δ. ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος τονίζοντας χθες ότι τα όσα είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης είναι «φυσικό επακόλουθο» της μετατροπής της Ν.Δ. σε «εθνολαϊκιστικό μόρφωμα». Ο Δημ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «όταν η Ν.Δ. μιλά για προδοσία η Χρυσή Αυγή θα μιλήσει για πραξικόπημα» εκτιμώντας ότι αυτό είναι «η πιο επικίνδυνη συνέπεια» της τεράστιας πολιτικής παραχώρησης που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης στην «ακροδεξιά ηγετική ομάδα που ελέγχει ο Αντ. Σαμαράς» και καταλογίζοντάς της «ακέραια κι ολοκληρωτική ευθύνη για ό,τι συμβαίνει».
Στο δρόμο του Μπαρμπαρούση, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης αποκάλεσε «προδότες»  και «μειοδότες» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για «εσχάτη προδοσία» χθες Σάββατο ξημερώματα κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη και Νίκου Ξυδάκη οι οποίοι καταδίκασαν την ακροδεξιά και την επικίνδυνα διχαστική αυτή φρασεολογία του βουλευτή καλώντας τον να ανακαλέσει.
 
Σήμερα είχαμε τον εκτραχηλισμό των Χρυσαβγιτών στο Πισοδέρι. Εδώ παρατηρούμε μία ακολουθία γεγονότων που ωθούν σε πράξεις οι οποίες αποσκοπούν στη δημιουργία ανασφάλειας των πολιτών και ανατροπής της κυβέρνησης.
Από την άλλη πλευρά έχουμε την ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την ΧΑ να καλύπτει τα έκτροπα, σε αντίθεση με τις προτροπές του ΕΛΚ, να κατανοήσει πως βρίσκεται ακόμη και εκτός ευρωπαϊκής γραμμής στο Μακεδονικό ζήτημα!
Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η κυβέρνηση που αφήνει τους Ρουβίκωνες να δρουν ανενόχλητοι, έδειξε σήμερα το αυταρχικό της πρόσωπο. Την ώρα που οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς πανηγύριζαν στις Πρέσπες για μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, δόθηκε εντολή στην αστυνομία να δείξει πρωτοφανή αγριότητα, στέλνοντας ακόμη και στο νοσοκομείο πολίτες που διαδήλωσαν την πατριωτική τους ευαισθησία».

Αυτοί χαρακτηρίζονται πολίτες, όταν είναι γνωστό ότι χρυσαβγίτες βουλευτές πρωτοστάτησαν εκεί πετροβολώντας, όπως και στην πολιορκία και το πετροβόλημα της Βουλής.

«Ο ελληνικός λαός είναι δικαίως οργισμένος. Διότι συνειδητοποίησε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία, δεν υπολογίζουν πια ούτε τα εθνικά συμφέροντα. Μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί. Οι 153 βουλευτές των κ. Τσίπρα και Καμμένου έχουν βαρύτατες ευθύνες» λέει η ανακοίνωση της ΝΔ, όταν τα πρακτικά της Βουλής το 1959 δείχνουν ότι ο πρ. Πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Αβέρωφ, είχε μιλήσει πρώτος για «μακεδονική γλώσσα, που ομιλείται και έχει και συντακτικό».

Αλλά και τα αποχαρακτηρισθέντα έγγραφα του Υπ.Εξ. που είδαν το φώς της δημοσιότητας αυτές τις μέρες, μιλούν για λύση του Μακεδονικού με βάση τον γεωγραφικό προσδιορισμό.

Η Ν.Δ. οχυρώθηκε πίσω από τη διαφοροποίηση των ΑΝ.ΕΛΛ., για να επικαλεστεί «έλλειμμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης να υπογράψει τη συμφωνία». Αυτό ήταν και το πρόσχημα που οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ανεγκέφαλη πρωτοβουλία του,  να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αλλά και να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει «έτσι ώστε η συμφωνία αυτή να έρθει το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή, σε κάθε περίπτωση πριν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση, για να διαπιστωθεί εάν η ίδια η Βουλή περιβάλλει αυτή τη συμφωνία με την εμπιστοσύνη της».

Η αρνητική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στη συμφωνία, που συνοδεύτηκε από διχαστικές και ακροδεξιές αναφορές, δεν άρεσε στην πολιτική οικογένεια της Ευρωδεξιάς. Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο δεν πέρασαν απαρατήρητες οι αιχμές της Ντόρας Μπακογιάννη κατά του Αντώνη Σαμαρά και των βουλευτών της Ν.Δ. που προέρχονται από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Και αυτά είναι λίγα μόνον από τα σημεία που πιστοποιούν πως ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει βάλει βουλή να γίνει οπωσδήποτε Πρωθυπουργός (σ.σ.: άλλο εάν δεν του κάθεται) όπως το καλεί η οικογενειακή παράδοση!

Και μετά από αυτό «Γαία πυρί μιχθήτω»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: