ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΠΔΕ: Η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία στο επίκεντρο


Η έναρξη της διαβούλευσης με φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και η έκθεση που θα διοργανωθεί  από ΚΟΙΝΣΕΠ, παρουσία της υπουργού Εργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης, σήμερα Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας Αντώνη Βορλόου.
Και  οι δύο δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, που προβλέπει τη διάθεση κονδυλίου ύψους 7 εκατ. ευρώ, από την Περιφέρεια, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση και την ανάδειξη του έργου των φορέων, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας και δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η μεταποίηση, το περιβάλλον και η κοινωνική προστασία. Αλλά και στην ενεργοποίηση τοπικών παραγωγικών δυνάμεων για την δημιουργία και νέων σχημάτων Κ.ΑΛ.Ο.
 «Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Κινητοποιούμε παραγωγικές δυνάμεις ώστε να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες για βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς και έξυπνη οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται στις 6 και 7 Ιουλίου έκθεση καλών πρακτικών από ΚΟΙΝΣΕΠ, στην «Αγορά Αργύρη» της Πάτρας, παρουσία της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Όπου εκθέτες θα παρουσιάσουν τη δράση τους, ενώ σε συζητήσεις που θα οργανωθούν θα δοθούν απαντήσεις σχετικά με την λειτουργία των Κ.ΑΛ.Ο, τον τρόπο ίδρυσής τους κ.α. 
Παράλληλα θα διοργανωθεί , στην Πάτρα, στις 27 Ιουνίου 2018, στο «Καφέ-Γέφυρες», που αποτελεί ΜΚΟ παράδειγμα προς μίμηση, πρώτη συνάντηση διαβούλευσης με φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν όλες οι υφιστάμενες συνεταιριστικού τύπου επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΚΟΙΝΣΕΠ.
Στην σημερινή συνάντηση μετείχαν η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, βοηθός Περιφερειάρχη, για θέματα άρσης κοινωνικών ανισοτήτων Αναστασία Τογιοπούλου, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, η Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020 Αλκηστις Σταθοπούλου, η Προϊσταμένη Μονάδας Γ Υποστήριξης- Οργάνωσης ΕΥΔ-ΠΕΠ Ελένη Πουλιάση και στελέχη της Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: