ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ημερίδα: Χρηματοδοτικά εργαλεία για ΟΤΑ Α’ Βαθμού


Και πραγματικά παραδείγματα ελέγχων

«Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση: Αναπτυξιακές Πολιτικές και Μορφές Ελέγχου» είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνει στην Πάτρα το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην Πάτρα, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στον πολυχώρο εκδηλώσεων Royal (Ακτή Δυμαίων 53 - παλαιό Πτωχοκομείο), θα βρεθούν και θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Δημοσθένης Κασσαβέτης, καθηγητής Νομικής, Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Βέρρα Μαρμαλίδου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας (ΙΕΕΕ)..
Θα παρουσιαστούν παραδείγματα από τους ελέγχους, θα συζητηθούν θέματα που πρέπει να αποφεύγονται, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ειδική θεματική ενότητα στην οποία θα αναλυθούν τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που απευθύνονται στους Δήμους, θέμα για το οποίο θα μιλήσει ο  Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, Πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Οι εργασίες, που θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί, απευθύνονται σε αιρετούς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, δικαστικούς λειτουργούς, όπως επίσης σε εκπροσώπους θεσμικών φορείων και οργάνων.
Στη διάρκεια της ημερίδας. Επίσης, θα παρουσιαστούν δράσης θέματα χρηματοδότησης αναπτυξιακών πολιτικών και δράσεων, οι σημαντικότερες πτυχές των ελεγκτικών διαδικασιών σε διάφορες θεματικές (συμβάσεις, έργα, περιβάλλον), καλές πρακτικές για τη διασφάλιση της ορθής λήψης αποφάσεων και της αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών του κρατικού μηχανισμού κ.α.

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας

«Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση:
Αναπτυξιακές Πολιτικές και Μορφές Ελέγχου»

Πάτρα,  Τρίτη 26 Ιουνίου 2018
Θέατρο Πολυχώρου Royal, Ακτή Δυμαίων 53 (παλαιό Πτωχοκομείο), Πάτρα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

08.45 - 09.30 : Προσέλευση – Εγγραφές
09.30-09.45 :Έναρξη εργασιών – Εισαγωγική τοποθέτηση: Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
09.45 – 10.20 :Χαιρετισμοί
10.20-11.30 : Πρώτη Συνεδρία:
«Ελεγκτικό Έργο και Κρατικές Λειτουργίες», Δημοσθένης Κασσαβέτης, καθηγητής Νομικής, Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

«Χρηματοδοτικά Εργαλεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων», Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, Πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι Νέοι Έλεγχοι στο Πλαίσιο της Χρηστής Δημοσιονομικής Διακυβέρνησης», Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Η Καταπολέμηση της Απάτης στα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα», εκπρόσωπος Φορέα Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


12.00- 13.20 : Δεύτερη Συνεδρία:
«Οι Δημόσιες Συμβάσεις ως Εργαλείο Ανάπτυξης και οι Νέες Θεσμικές Εγγυήσεις για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς», Ευαγγελία Βλάχου, Δικηγόρος LLMFreiburgi.B.,Μέλος ΑΣΕΠ, πρώην Προϊσταμένη Διεύθυνσης Συντονισμού και Ελέγχου Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

«Έλεγχος Δημοσίων Συμβάσεων – Συστημικά Σφάλματα», Μάγδα Γεροντίδου, Προϊσταμένη Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Τομέας Δημοσίων Έργων (ΣΕΕΔΔ).

«Έλεγχος Συγχρηματοδοτούμενων Έργων», Γιάννης Μαρίνης, Επιθεωρητής – Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

«Οι Έλεγχοι Συστήματος από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής και η Συμβολή τους στη Βελτίωση της Δημοσιονομικής Διαχείρισης», Παναγιώτα Νέζη, Αν. Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης ΔημοσιονομικώνΕλέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

13.20-13.40 : Διάλειμμα
13.40 – 15.00 : Τρίτη Συνεδρία

«Ο Εσωτερικός Έλεγχοςστον Ιδιωτικό Τομέα: Διοικητικό Βάρος ή Αναγκαιότητα;», Βέρρα Μαρμαλίδου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας (ΙΕΕΕ).

«Ο Εσωτερικός Έλεγχος στοΔημόσιο Τομέα: Ένας ακόμα Ελεγκτικός Μηχανισμός ή ένα Εργαλείο Διοίκησης;», Γιάννης Σελίμης, Επιθεωρητής – Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

«Προστασία Περιβάλλοντος, Ανάπτυξη και Ελεγκτικές Προκλήσεις», Καλλιόπη Ξουρή, Προϊσταμένη Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Τομέας Προστασίας Περιβάλλοντος (ΣΕΕΔΔ).

Παρεμβάσεις - Συζήτηση

Σύνοψη – Συμπεράσματα: Εκπρόσωποι Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: