ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Αιφνιδίασε ευχάριστα ο Ντορής που πέρασε από την Γερμανού

Αγέρωχος και λαμπερός ο Ντορής, σαν τον καβαλάρη του, περνά από το Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, στην οδό Γερμανού.


Είδε χλόη στην άκρη του πεζοδρομίου και σταμάτησε  να... βοσκήσει. Προσφορά από τον φιλόζωο δήμαρχο της πόλης προς τα οικόσιτα τετράποδα της Πάτρας!

Τα... δώρα που μας άφησε ο Ντορής!
Σε χρόνια της δεκαετίας του '50 γύρισε όσους παλιούς Πατρινούς έτυχαν, χθες το βράδυ, να περνούν από την οδό Γερμανού, τότε που ακόμα δεν είχε ασφαλτοστρωθεί και τα άλογα  διέτρεχαν την οδό για να μεταφέρουν νοικοκυραίους και εμπορεύματα.
Χθες λοιπόν αργά το βράδυ, ξαφνικά το λευκό άλογο κάνει την εμφάνισή του χαλιναγωγούμενο από τον καβαλάρη του, κατεβαίνοντας νωχελικά προς την κάτω πόλη της Πάτρας, έχοντας πιάσει το δεξιό του δρόμου.
Στο ύψος του Ρωμαϊκού Ωδείου, είδε χλόη στην άκρη του πεζοδρομίου και σταμάτησε  να... βοσκήσει. Προσφορά από τον φιλόζωο δήμαρχο της πόλης προς τα οικόσιτα τετράποδα της Πάτρας! Έστω και στα περαστικά , αν και απ' ότι έγινε γνωστό το συγκεκριμένο ζώο ανήκει  σε ομάδα που πότε-πότε διέρχεται  από το σημείο.
Πάντως ήταν αξιοθαύμαστη η υπομονή των οδηγών, Ιώβεια αν κρίνει κανείς από την ουρά οχημάτων που δημιουργήθηκε, πίσω  από την άλλη, την ουρά του Ντορή!
Αγέρωχος και ο καβαλάρης, ακολουθούσε την ροή της πορείας του ζώου. Διότι για φανταστείτε, να γλιστρήσει το ζώο πάνω στο οδόστρωμα που μοιάζει σαν γυαλί, από την συνεχή τριβή των τροχών των οχημάτων καθημερινά!
Πέρασε από το Ωδείο, σαν να αντιλήφθηκε κινήσεις και ήχους σταμάτησε για λίγο. Όχι δεν ήταν λόγω φιλόμουσων αισθημάτων, αν και συμβαίνει κι αυτό σε κάποια ζώα.
Και μετά συνέχισε και χάθηκε σαν σε όνειρο, στο βάθος του ημιφωτισμένου δρόμου.
Α, να μην ξεχάσουμε και  αυτό. Αποχωρώντας από το σημείο, δεν παρέλειψε να μας φιλοδωρήσει με το, κάποτε, πολύτιμο φουσκί από το γκάβαλό του.
Ναι κάποτε, διότι υπήρξε εποχή που ο Ντορής ήταν πολύπλευρα  ωφέλιμος...

Και χάθηκε στο βάθος του δρόμου, σαν σε όνειρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: