ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Τα Βαλκάνια γυρισαν σελίδα σήμερα μετά από 27 χρόνια



Σε μια ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα για τις ανάγκες της τελετής υπογραφής της Συμφωνίας στους Ψαράδες Πρεσπών, για τη λύση του Μακεδονικού, οι δύο Πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ πραγματοποίησαν το αποφασιστικό βήμα για την σταθερότητα και την ανάπτυξη. Τα Βαλκάνια γυρισαν σελίδα σήμερα μετά από 27 χρόνια. 

Γενέθλια του παλαίμαχου Νίμιτς απεσταλμένου του ΟΗΕ σήμερα



Για μια δίκαιη και έντιμη συμφωνία έκανε λόγο ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.



«Η επίλυση του προβλήματος απαίτησε πολιτικό θάρρος και ηγετική ικανότητα. Δεν βρίσκει κανείς πολιτικό θάρρος και στρατηγικό όραμα, δεν βρίσκει κανείς τέτοιες διπλωματικές ικανότητες» ανέφερε.



Και τόνισε: «Σήμερα ημέρα των γενεθλίων μου θέλω να πω στην οικογένειά μου πως φέτος δεν χρειάζομαι δώρα, δώρα θα μου κάνουν δύο πρωθυπουργοί».



Στα σύνορα τα πατριδοκάπηλα και ανιστόρητα αφηγήματα δεν «περπατάνε». Αυτό εξηγείται ακριβώς από το γεγονός ότι οι κάτοικοι, Έλληνες και οσονούπω «Βορειομακεδόνες», που ζουν εκεί, έχοντας συνεργαστεί εμπορικά, επαγγελματικά, έχοντας συνδεθεί πολιτισμικά αλλά και διαπροσωπικά, δεν επιθυμούν τίποτα περισσότερο από την ειρηνική συνύπαρξη και τη φιλία. Άλλωστε, γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι της Φλώρινας και της δυτικής Μακεδονίας ότι η επίλυση του «Μακεδονικού» με την ένταξη της γείτονος στην Ε.Ε. θα ανοίξει τον δρόμο για τη γραμμή Θεσσαλονίκης - Φλώρινας - Μοναστηρίου αλλά και για την απευθείας διασύνδεση από την Πρέσπα. Ταυτόχρονα, ανοίγεται για τη Θεσσαλονίκη η πόρτα προκειμένου να μετατραπεί σε οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο για όλα τα Βαλκάνια. Σήμερα στις Πρέσπες, ο Ν. Κοτζιάς και ο Ν. Ντιμιτρόφ μαζί με τον Αλ. Τσίπρα και τον Ζ. Ζάεφ άνοιξαν μια νέα σελίδα στην Ιστορία της περιοχής.



Ωστόσο δεν έλειψαν οι νοσταλγοί της πατριδοκαπηλίας κια έκαναν την εμφάνισή τους, όπως και στην πλ. Συντάγματος, ως μεταφερόμενοι διαδηλωτές! Ακολούθησε σύγκρουση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας, όταν προσπάθησαν να τις υπερφαλαγγίσουν, με πετροβόλημα και ανέβασμα πλαϊνού υψώματος.


Αποχώρησαν, μετά την παροχή πρώτων βοηθειών από τα νοσοκομεία Καστοριάς και Φλώρινας, 14 άτομα, εκ των οποίων 7 αστυνομικοί, με θλαστικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα, που προκλήθηκαν μετά τα επεισόδια στο Πισοδέρι Πρεσπών, όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.



Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, οι 14 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία και αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: