ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ρήγας: Για Μακεδονικό αποκαθιστούμε λάθη 25ετίας



Kακός χαμός φαίνεται να επικρατεί στη Ν.Δ. με αφορμή το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη «ύψωσε τη φωνή της» στη συζήτηση τομεαρχών λέγοντας: «Δεν απειλείται κανένας (από τον Κοτζιά) κι ότι θέση της ΝΔ είναι η σύνθετη ονομασία!


«Με τη διαπραγμάτευση που κάνουμε προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και να αποκαταστήσουμε τα λάθη και τα αδιέξοδα των τελευταίων 25 ετών. Η ΝΔ καλό θα ήταν να μην κρύβεται, γιατί είναι γνωστό τι έχει συμβεί από το 1977 μέχρι σήμερα» ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας.

«Τη μακεδονική γλώσσα την είχαν ήδη δώσει και είναι κατοχυρωμένη στον ΟΗΕ ως επίσημη γλώσσα. Η σύνθετη ονομασία που διεκδικούμε -και απ’ ότι φαίνεται θα κατοχυρώσουμε - αποτελεί θετική εξέλιξη, γιατί η ΠΓΔΜ αναφερόταν μέχρι σήμερα ως Μακεδονία σε πολλά κράτη του ΟΗΕ. (ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ).

Ο Ν. Κοτζιάς έφερε εις πέρας την αποστολή που του ανέθεσε η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που τώρα είναι έτοιμος να λάβει τις τελικές αποφάσεις, συνυπολογίζοντας και την τελική στάση της ΠΓΔΜ, δήλωσε ο Νίκος Φίλης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην ΠΓΔΜ υπάρχει δημοκρατικό πολυκομματικό καθεστώς, όπως και εδώ, άρα υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις. Σημασία έχει ότι υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία για τα ζητήματα που συζητούσαμε, η οποία απομένει να επικυρωθεί, πιθανόν αφού κάποια ζητήματα διευκρινιστούν, από τους πρωθυπουργούς. Διατηρώ λοιπόν όχι μόνο την αισιοδοξία αλλά και την ισχυρή πολιτική βούληση, που την έχει και η κυβέρνησή μας και φαίνεται ότι έχει και αυτή της διπλανής δημοκρατίας, για λύση στο "μακεδονικό"», είπε ο Ν. Φίλης, μιλώντας Στο Κόκκινο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, κακός χαμός φαίνεται να επικρατεί στη Ν.Δ. με αφορμή το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Τόσο πολύ μάλιστα που δεν κρύβεται. Ακόμη και το σαμαρικό antinews.gr σε σημερινή του ανάρτηση περιγράφει την έντονη διαφωνία σε υψηλούς τόνους  που υπήρξε ανάμεσα στον Γιώργο Κουμουτσάκο και την Ντόρα Μπακογιάννη στη συνεδρίαση των τομεαρχών.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι όταν ο υπεύθυνος της Ν.Δ. τομεάρχης επί των Εξωτερικών επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ότι απειλεί, η Ντόρα Μπακογιάννη «ύψωσε τη φωνή της» λέγοντας: «δεν απειλείται κανένας κι ότι θέση της ΝΔ είναι η σύνθετη ονομασία. Υπενθύμισε με νόημα επίσης ότι υπάρχουν έγγραφα και αλληλογραφία που μπορεί και να εκθέτουν πολλούς..."

«Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα»... εκεί στη Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: