ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Επίσκεψη Προέδρου της Βουλής στους δύο στρατιωτικούς

Περισσότερο από μία ώρα κράτησε η συνάντηση του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης και η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 17:00


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την πάνδημη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας για την αναίτια κράτησή τους. Οι δύο στρατιωτικοί διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι έχουν ακμαίο ηθικό και αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξερχόμενος από τις φυλακές έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό  Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν. Ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ.

Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων».

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής κ. Κώστα Αθανασίου και τον Διπλωματικό Σύμβουλο της Βουλής Πρέσβη κ. Σπύρο Θεοχαρόπουλο.
 


Απαράδεκτη χαρακτήρισε την κράτηση ο Αμερικανός πρεσβευτής

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία και τόνισε πως θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει σπίτι τους, στο πνεύμα της συμμαχικής σχέσης, εδώ και πολύ καιρό.

Συγκεκριμένα μιλώντας σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για την ενέργεια ο κ. Πάιατ ανέφερε ότι η Ελλάδα έρχεται κάθε ημέρα αντιμέτωπη με απρόβλεπτες συμπεριφορές. Όπως διευκρίνισε, είτε πρόκειται για συγκρούσεις σκαφών στο ανατολικό Αιγαίο είτε για την απαράδεκτη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει σπίτι τους στο πνεύμα της συμμαχικής μας σχέσης εδώ και πολύ καιρό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις διμερείς σχέσεις και τη φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας πως δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη.

«Πιστεύω ότι για τις ΗΠΑ, αναλογιζόμενος τις προκλήσεις της στρατηγικής κατεύθυνσης της Τουρκίας, δεν έχουμε σημαντικότερο σύμμαχο από την Ελλάδα» τόνισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: