ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Κ. Σπαρτινός για μεταφορά μεταναστών από την Ακτή Δυμαίων


Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, με παρέμβασή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τοποθετήθηκε στο θέμα της μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών από τους άτυπους καταυλισμούς στην Ακτή Δυμαίων.
Δήλωσε ότι η μεταφορά έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεν υπήρξε βία  και δεν παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είχε συμβεί με την εκκένωση του καταυλισμού στην οδό Ευρώτα και άλλες βίαιες επιχειρήσεις επί προηγούμενων κυβερνήσεων.

Επίσης ανέφερε ότι η παρέμβαση είχε ξεκινήσει πριν από το Πάσχα με στόχο την ενημέρωση και την μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Με αυτό τον τρόπο ήδη είχαν αναχωρήσει περισσότερα από 300 άτομα, είχαν γίνει επαφές και είχαν πληροφορηθεί οι μετανάστες και πρόσφυγες ότι οι άτυποι καταυλισμοί που έθεταν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους θα κλείσουν, για αυτό και δεν υπήρξε αντίδραση κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.
Όσον αφορά τη στάση του Δήμου, ο βουλευτής την χαρακτήρισε υποκριτική, σημειώνοντας ότι ενώ συμφωνεί και ο ίδιος στο κομμάτι της ανακοίνωσης που αναφέρεται στις αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους στην μετανάστευση και στην προσφυγιά, θεωρεί ότι ο Δήμος της Πάτρας έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει τα πρόβλημα της πόλη. Τόνισε δε ότι από εδώ και στο εξής ο καθένας  θα πρέπει να πάρει την ευθύνη του για τα κτήρια που είναι στην ιδιοκτησία του (Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια για του Λαδόπουλου, Εθνική τράπεζα για την ΑΒΕΞ).
Επιπλέον, ο Κ. Σπαρτινός σημείωσε ότι για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια στο παραλιακό κομμάτι, έχουν δεσμευθεί κονδύλια από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια για να γίνει η ανάπλαση τους, όπως  στον ΑΣΟ, στου Λαδόπουλου και στα Παλαιά Σφαγεία. Τόνισε επίσης ότι ήδη ψηφίστηκε νομοσχέδιο στη Βουλή που επιταχύνει τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου, το οποίο θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο βουλευτής επεσήμανε ότι χωρίς την συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων δεν μπορεί να υπάρξει σωστή διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη.
Δημοσίευση σχολίου