ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Στο επίκεντρο η μείωση του χρέους - Σάββατο συμφωνία

Μέχρι το επόμενο Σάββατο θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (SLA), σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. 
 
«Πάμε πολύ καλά», τόνισε και πρόσθεσε ότι «αύριο Παρασκευή θα συζητηθούν 3-4 θέματα που μένουν σε εκκρεμότητα μεταξύ των οποίων είναι ο ΕΝΦΙΑ αλλά και κάποιες ελάχιστες αποκλίσεις στο δημοσιονομικό», διευκρινίζοντας πως οι αποκλίσεις αφορούν το ύψος της υπέρβασης του στόχου.

Από εκεί και πέρα, οι δυο πλευρές θα αποσυρθούν και έως αργά το βράδυ της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου θα δοθεί στην ελληνική πλευρά το προσχέδιο της συμφωνίας, ούτως ώστε να γίνουν οι τελικές παρατηρήσεις. «Σε κάθε περίπτωση το Σάββατο θα συζητήσουμε όποια θέματα μείνουν εκκρεμή», τόνισε η ίδια πηγή.


Ενδεχόμενο παράτασης νόμου Κατσέλη

Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις στα χρηματοπιστωτικά θέματα σημείωσε ότι υπάρχουν λιγότερες αποκλίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και περισσότερές για το Νόμο Κατσέλη.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι μεταξύ των θεμάτων για το Νόμο Κατσέλη είναι και η παράτασή του πέραν του 2018, το τραπεζικό απόρρητο και το πώς και πότε θα εφαρμοστεί και λοιπά άλλα θέματα. Πάντως έτερος αξιωματούχος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η παράταση στο Νόμο Κατσέλη θα δοθεί. Ακόμη, κυβερνητικός αξιωαμτούχος διευκρίνισε πως δεν τέθηκε από τους θεσμούς στη συνάντηση ζήτημα αλλαγής του πλαισίου πώλησης κόκκινων δανείων σε funds.


Κρίσιμος μήνας για τις διαπραγματεύσεις εξόδου από τα μνημόνια ο Ιούνιος
Κρίσιμο μήνα για τις διαπραγματεύσεις εξόδου από τα μνημόνια, χαρακτήρισε τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τη Σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων.

«Σε κατ' ιδίαν συνάντηση με Μέρκελ - Μακρόν είχα την ευκαιρία να συζητήσω διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση, την έξοδο από το μνημόνιο και τα αναγκαία μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Και οι τρεις βρισκόμαστε σε κοινή συνισταμένη, στη συνισταμένη της επιτυχούς ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων, ει δυνατόν μέσα στον Ιούνιο. Άρα ο Ιούνιος ένας κρίσιμος μήνας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για το χρέος, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι πάντα η συζήτηση γίνεται πιο σκληρή προς το τέλος των διαπραγματεύσεων, όμως πάντα επιτυγχάνεται κάποιος συμβιβασμός. Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, το κρίσιμο είναι αυτός ο συμβιβασμός να είναι εποικοδομητικός.

«Πιστεύω ότι τούτη τη φορά έχουμε και τους ανέμους ούριους, γιατί η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι επιτυχία της Ευρώπης», υπογράμμισε επίσης ο πρωθυπουργός και παρατήρησε πως ακόμα και το ΔΝΤ θέλει να καρπωθεί αυτή την επιτυχία.

Την εκτίμησή του για ρυθμό ανάπτυξης 2% - 2,1% φέτος ανέφερε αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τα δημοσιονομικά ζητήματα, προσθέτοντας πως αυτή η εκτίμηση είναι σε συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ το ΔΝΤ έκανε πίσω στις προβλέψεις του για το πλεόνασμα του 2018 και του 2019, κάτι που σημαίνει ότι δε θα έρθει νωρίτερα το αφορολόγητο

Ο ίδιος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε πάντως ότι και με την νέα πρόβλεψη δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι οι στόχοι του προϋπολογισμού επιτυγχάνονται και όπως είπε το ζήτημα που τίθεται είναι ποια θα είναι η υπέρβαση, σημειώνοντας ωστόσο ότι δε θα είναι μεγάλη.


Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, διευκρινίζοντας πως υπάρχουν ακόμα ανοιχτές διαφορές ανάμεσα στους θεσμούς για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συζητήσεις.

«Επομένως, το θέμα για την ελάφρυνση του χρέους είναι το ζήτημα που παραμένει προς επίλυση. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και οι διαφορές έχουν μειωθεί, αλλά υπάρχουν ορισμένες διαφορές που παραμένουν και πρέπει να επιλυθούν. Αυτό θα έπρεπε να γίνει, όπως ανέφερε ο Πολ (Τόμσεν), ίσως πριν από χθες», τόνισε ο κ. Ράις απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: