ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Παρασκευή: "Οι Χρυσοπράσινοι Φίλοι μου, Καμή".

Κομμάτι από την ιστορία της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο «Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δήμου Πατρέων», στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 19.30

 
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων
(ΕΣΗΕΠΗΝ) και ο Σύνδεσμος Αχαΐας - Κύπρου «Αχαιών Ακτή», στο πλαίσιο των δράσεων και δραστηριοτήτων τους, συνδιοργανώνουν εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου της εκπαιδευτικού Αναστασίας Ευσταθίου, "Οι Χρυσοπράσινοι Φίλοι μου, Καμή".
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Μορφωτικού Γραφείου της Κυπριακής Πρεσβείας - Σπίτι της Κύπρου και αποσκοπεί στην υπόμνηση των συντελεσθέντων γεγονότων της Κυπριακής τραγωδίας, έτσι όπως αναφέρονται εν είδει ημερολογιακών καταγραφών από τη συγγραφέα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όπως σημειώνεται, «Το εφηβικό μυθιστόρημα "Οι Χρυσοπράσινοι Φίλοι μου, Καμή" από τις εκδόσεις Ηδύφωνο γράφτηκε με αφορμή την ελληνοκυπριακή φιλία που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος ανταλλαγής μαθητών των σχολείων Ακράτας - Άχνας "Χρυσοπράσινο Φύλλο"  2005-2007. Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα κατά την εκπόνηση του προγράμματος.
Πραγματικά είναι και τα ιστορικά γεγονότα που αφηγούνται οι μαθητές μέσα από τις εργασίες τους και τις μαρτυρίες Κύπριων αγωνιστών. Γεγονότα που συνέβησαν στην Κύπρο την εποχή της εισβολής του Αττίλα και της προσφυγιάς των Κυπρίων μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Ανάλογες ιστορικές αναφορές γίνονται για την Ακράτα και το άλσος της από τους μαθητές του σχολείου. Την έκδοση των 200 σελίδων συνοδεύει πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Σχετίζεται με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και τις μαρτυρίες προσφύγων».
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:
Η εκπαιδευτικός Τίνα Παπασωτηροπούλου και η συγγραφέας, ενώ ο συμπολίτης παιδίατρος, Θεόδωρος Χατζηιωάννου, πρόσφυγας εξ Άχνας Αμμοχώστου, θα καταθέσει τη μαρτυρία του για τα γεγονότα της εισβολής και του ξεριζωμού.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάσουν:
Η Τίνα Παπασωτηροπούλου και η Κατερίνα Ζαχαροπούλου, από την ομάδα εκπαιδευτικών «ΠΑΙΖΩΔΡΩΜΙΟ». Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κυριάκος Κορτέσης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αχαΐας - Κύπρου «Αχαιών Ακτή», Αναστάσιος Στασής. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Μπαμπανέβας, Πρόεδρος ΤΕΑΣ.
Τον μουσικό επίλογο της εκδήλωσης, ανέλαβαν:
Ο Θεοδόσης Μπεκούλης στο ούτι και ο υπεύθυνος του τμήματος παραδοσιακής μουσικής της Φιλαρμονικής Εταιρίας-Ωδείο Πατρών, Γιάννης Παναγιωτόπουλος στη λύρα, που θα αποδώσουν παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο «Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Δήμου Πατρέων», στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 19.30.
Λίγα λόγια για την συγγραφέα
Η Αναστασία Ευσταθίου γεννήθηκε στην Αχαΐα. Οι μοίρες της είπαν ότι για να αντιμετωπίσει τη ζωή πρέπει να χαμογελά. Από τότε, ψάχνει το αντιβιοτικό ενάντια στην άχαρη πραγματικότητα γράφοντας για παιδιά και για ενήλικες, οργανώνοντας πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις στη χώρα της Βιβλιοπαμφαγονίας, υπηρετώντας το δημόσιο σχολείο. Ως επιμορφώτρια στις Καινοτόμες Δράσεις Ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας προτείνει «Μαγικές Βιβλιοαποδράσεις» στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από βιωματικά σεμινάρια και επιμορφωτικές ημερίδες. Ξεπροβοδίζει τα γραπτά της σε εκπαιδευτικά περιοδικά, στον τύπο, σε συνέδρια, πολιτιστικές δράσεις και διαδικτυακούς τόπους. Ξύνει ανελέητα τα μολύβια της για να συναντήσει τους μικρούς αναγνώστες μέσα από παιδικά μυθιστορήματα και παραμύθια. Έχει αποσπάσει πανελλήνια βραβεία για τα βιβλία και διακρίσεις για τις δράσεις της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: