ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Εγνατία: Επιδίωξη για ελεύθερη μετακίνηση ανέργων, ΑΜεΑ

Την επιδίωξη του ΤΑΙΠΕΔ να τεθεί εντός της σύμβασης της Εγνατίας δέσμευση που να επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων και των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αριστείδης Ξενόφος, μετά τη συνάντησή του με τους θεσμούς.


Ακόμη, πρόσθεσε πως «έχουμε προτείνει να αναβαθμιστεί ένα κομμάτι της Εγνατίας (Χαλάστρα-Εύζωνοι) και αυτό να μπει στη σύμβαση ως δέσμευση του παραχωρησιούχου να κατασκευαστεί κατά προτεραιότητα». 

Πρόκειται για 44,2 χιλιόμετρα αυτού του τμήματος στα οποία υπάρχει μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και δεν υφίσταται διαχωριστική νησίδα και κιγκλιδώματα από τις δύο άκρες του οδοστρώματος, ενώ το παραπάνω αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών για την ασφαλή διέλευση των πολιτών από την Εγνατία Οδό, καθώς σε αυτό το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου σημειώνονται συχνά μετωπικές συγκρούσεις και δυστυχώς θανατηφόρα τροχαία.

Αναφορικά με τα διόδια, ξεκαθάρισε ότι στηρίζει ένα αναλογικό σύστημα διοδίων. Σημείωσε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή τρέχει παράλληλα ο διαγωνισμός για την Εγνατία και αυτός για τα αναλογικά διόδια από το υπουργείο Μεταφορών, κάτι που δημιούργησε μια δυσκολία όσον αφορά στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ καθώς ο παραχωρησιούχος δεν δύναται να αποτιμήσει πλήρως το νέο σύστημα, δεδομένου ότι δεν έχει εγκατασταθεί.
Δημοσίευση σχολίου