ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Σε κλίμα έντασης συνεδρίασε η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Σε κλίμα έντασης συνεδρίασε η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης», το οποίο θα αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Το σχέδιο νόμου, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, λίγο πριν κατατεθεί στην Βουλή, δέχθηκε πυρά από κορυφαίους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ενώ ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, είπε ότι «πρώτος στόχος είναι η εμβάθυνση τη δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η θέση που εξέφρασε ο κ. Πουλάκης, ότι «η κυβέρνηση θέλει να δώσει έναν αέρα αναπνοής μέσα από ένα εκλογικό σύστημα, το οποίο να έχει την ίδια ανταπόκριση στην κοινωνία με το περιφερειακό και το δημοτικό συμβούλιο», αποκρούστηκε τόσο από τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, όσο και από τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Αγοραστός υποστήριξε ότι ο «Κλεισθένης» είναι απέναντι στην Αυτοδιοίκηση και ανέφερε ότι αυτό το νομοσχέδιο «αρχίζει και τελειώνει με το εκλογικό σύστημα και τα δημοψηφίσματα». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει «κυνικά παιχνίδια εξουσίας» και απεργάζεται «κόλπα χειραγώγησης της κοινής γνώμης». 


Επίσης, σημείωσε πως αυτό που τον φοβίζει είναι όχι η απλή αναλογική της πρώτης Κυριακής αλλά «η δόλια, σκοτεινή και ύποπτη αναλογική της δεύτερης Κυριακής».

Η πολύωρη συνεδρίαση έκλεισε επεισοδιακά, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δημήτρη Γάκη, να αποβάλλει από την αίθουσα τον κ. Αγοραστό, επειδή, όπως είπε, προσέβαλλε συνεχώς με ειρωνικό τρόπο τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: