ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ο καβγάς για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Σκληρή απάντηση έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στον προέδρο της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων και πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό, μετά την εκτενή δήλωση του τελευταίου με αφορμή την σημερινή παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικολάου Σακελλαρίου.

Ο κ. Κοντονής, σε έντονους τόνους απαντά στον κ. Βερβεσό και επισημαίνει ότι η αντίδραση του προέδρου του ΔΣΑ, οφείλεται στην εξαγγελία του για τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. «εκτρέπεται σε συκοφαντίες κάνοντας χρήση της θέσης του ως προέδρου της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων. «Αντιλαμβανόμαστε όμως, ότι η σημερινή αήθης και ανερμάτιστη επίθεση, συνδυάζεται με την έναρξη της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να τριχοτομηθεί το υδροκέφαλο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως χθες ανακοινώθηκε. 'Αλλωστε ούτε ο ίδιος το κρύβει».


Ακόμη, ο κ. Κοντονής επισημαίνει ότι «δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων τα οποία μεταχειρίζονται δεκάδες νέους δικηγόρους ως βοηθητικό προσωπικό με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη και τα οποία από το 1981 βυσσοδομούν να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων πρωτοδικείων στην Αθήνα».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών 


Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, μετά την πρωτοφανή, όπως τη χαρακτηρίζει, στα δικαστικά χρονικά σημερινή παραίτηση του πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου, προέβη σε εκτενή δήλωση για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης και τις θέσεις του δικηγορικού κόσμου.

Ειδικότερα, κ. Βερβεσός αναφέρει ότι «το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να ταυτίζεται με το ταμειακό συμφέρον του Δημοσίου και ότι η επικράτηση οικονομικών σκοπιμοτήτων δεν μπορεί να γίνεται έναντι οιουδήποτε τιμήματος» και προσθέτει:


«Η διαφύλαξη των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που κατοχυρώνει το Σύνταγμα είναι αδιαπραγμάτευτη και επαφίεται πρωτίστως στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη».

«Γελοιοποιούμενος μετά την κατακραυγή πλείστων όσων προέδρων...»

Επανερχόμενος ο κ. Κοντονής δήλωσε μεταξύ άλλων: 

Ο κ. Βερβεσός αρχικά τη δήλωσή του έκανε με την ιδιότητα του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και του προέδρου του ΔΣΑ. Στην επανόρθωση, η δήλωση έγινε με την ιδιότητα μόνο του πρόεδρου του ΔΣΑ.

Κατόπιν αυτού, ο κ. Κοντονής επανήλθε επισημαίνοντας ότι «γελοιοποιούμενος μετά την κατακραυγή πλείστων όσων προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α μετέβαλε ιδιότητα και από πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων μας ενημέρωσε ότι συκοφαντεί απλά ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών» .

Ακόμη, ο κ. Κοντονής, επανέλαβε «για να το γνωρίζει είτε ως πρόεδρος του Δ.Σ.Α είτε ως πρόεδρος της Ολομέλειας των Δ.Σ.» ο κ. Βερβεσός, «η ίδρυση των δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική θα πραγματοποιηθεί άμεσα» και πρόσθεσε: « Η ταλαιπωρία των πολιτών θα σταματήσει, οι συνθήκες γαλέρας των δικαστικών υπαλλήλων θα ανατραπούν και η εκμετάλλευση των νέων δικηγόρων θα αναστραφεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: