ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Σκάνδαλο φαρμάκων: Κι άλλοι 8 γιατροί και φαρμακοποιοί

Έτσι δρούσε το κύκλωμα με τα παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα
Απύθμενη σαπίλα στο σκάνδαλο των φαρμάκων. Μία συγκεκριμένη ομάδα φρόντιζε αποκλειστικά την προμήθεια της οργάνωσης με τα υπεξαιρεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα από το Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ μία ακόμη ομάδα δρούσε. Η δράση του τέταρτου πυρήνα, αφορά κυρίως την προμήθεια του κυκλώματος με φαρμακευτικά σκευάσματα που υπεξαιρούσαν από άλλα δημόσια νοσοκομεία ή φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ή προμηθεύονταν από φαρμακεία ιδιωτών. Ξεκίνησε το 2013, με την... αριστεία της ΝΔ


Στα 13,69 εκ. ευρώ υπολογίζεται μέχρι στιγμής η ζημία σε βάρος του Δημοσίου


Οκτώ ακόμα γιατροί αλλά και στελέχη των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ που δεν είναι κατηγορούμενοι, ελέγχονται από τις αρχές για πιθανή εμπλοκή τους στην δράση του μεγάλου κυκλώματος, που φαίνεται να διακίνησε στο εξωτερικό περισσότερα από 14.000 ακριβά αντικαρκινικά σκευάσματα, κυρίως υπεξαιρεθέντα από ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, ζημιώνοντας το Δημόσιο κατά τουλάχιστον 13,6 εκ. ευρώ.

Ενόσω οι 21 κατηγορούμενοι για την υπόθεση ξεκίνησαν πλέον να απολογούνται ενώπιον του ανακριτή για σωρεία κακουργημάτων, η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται καθώς προκύπτουν ενδείξεις για την εμπλοκή και άλλων γιατρών, πλην των δύο που είναι ήδη κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Τα στοιχεία της μεγάλης αστυνομικής έρευνας που ήδη βρίσκονται στο ανακριτικό γραφείο, φαίνεται να αναφέρονται μεταξύ άλλων σε υλικό από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, απ’ όπου “προκύπτει και η εμπλοκή έτερων γιατρών, τα στοιχεία των οποίων δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθούν” αλλά και των υπευθύνων των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Η δικογραφία για την υπόθεση φαίνεται να παραθέτει πληθώρα στοιχείων για τον τρόπο δράσης και την δομή της οργάνωσης, η οποία φαίνεται να ξεκίνησε το 2013 και λειτουργούσε με πυρήνες-ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η πρώτη και βασική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν αυτή που εξασφάλιζε τα απαιτούμενα παράνομα έγγραφα, ιατρικές βεβαιώσεις, συνταγογραφήσεις κλπ, και εν συνεχεία μεριμνούσε για την προμήθεια των υψηλού κόστους φαρμάκων, κυρίως νοσοκομειακής χρήσης, από δημόσια νοσοκομεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Η ομάδα συντονιζόταν από τον “αρχηγό” ο οποίος είναι Αιγύπτιος, ή – εν απουσία του – από μία γυναίκα συγκατηγορούμενη του. 

Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται οι κατηγορούμενοι γιατροί και οι συγκατηγορούμενοί τους νοσηλευτές.

Ένας άλλος πυρήνας αναλάμβανε την αποθήκευση και την εξαγωγή των φαρμάκων από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Μάλιστα, σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης, τα σημεία αποθήκευσης για τα πολύτιμα φάρμακα που χρειάζονταν ειδικές συνθήκες φύλαξης σε ψύξη κλπ, ήταν ένα ιχθυοπωλείο στην Δημοτική Αγορά Καλλιθέας, αλλά και ένα ανθοπωλείο. 

Μία συγκεκριμένη ομάδα φρόντιζε αποκλειστικά την προμήθεια της οργάνωσης με τα υπεξαιρεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα από το Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ μία ακόμη ομάδα δρούσε. Η δράση του τέταρτου πυρήνα, αφορά κυρίως την προμήθεια του κυκλώματος με φαρμακευτικά σκευάσματα που υπεξαιρούσαν από άλλα δημόσια νοσοκομεία ή φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ή προμηθεύονταν από φαρμακεία ιδιωτών.
 
Από το υλικό της υπόθεσης προκύπτει πως οι γερμανικές Αρχές ειδοποίησαν πριν περίπου δύο χρόνια τις ελληνικές Αρχές, ότι σε έλεγχο που διενήργησαν σε γερμανική φαρμακαποθήκη εμφανιζόταν να έχει εισάγει σημαντικές ποσότητες φαρμάκων νοσοκομειακής χρήσης και υψηλού κόστους από  φαρμακείο ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων. Στο χώρο της φαρμακαποθήκης βρέθηκαν φαρμακευτικά προϊόντα με ελληνική επισήμανση, χωρίς ταινία γνησιότητας. 

Ο έλεγχος τιμολογίων αποκάλυψε ότι για τα έτη 2013-2016, έχουν εκδοθεί τιμολόγια για αγορά φαρμάκων, κυρίως ελληνικής προέλευσης, υψηλού κόστους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης, από εταιρεία με έδρα το Κάιρο προς το φαρμακείο εμπλεκόμενου  στην υπόθεση. Παράλληλα, βρέθηκαν και τιμολόγια πώλησης των ίδιων φαρμάκων, από το εν λόγω φαρμακείο προς την φαρμακαποθήκη Γερμανίας, καθώς και άλλη εταιρεία στην Ελβετία.

Η μέχρι στιγμής έρευνα, αποκαλύπτει ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 13.690.375,95 ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στην αξία 14.401 φαρμακευτικών σκευασμάτων την περίοδο δράσης της οργάνωσης 2013-2016, όπως προέκυψε από τα τιμολόγια.

Πηγή: nucleus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: