ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Εφιαλτικοί αριθμοί συνιστούν τα χρέη ιδιωτών, εταιρειών


Φωτογραφία αρχείου.


Αχός κατά των
πλειστηριασμών

Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΠΟΑΣΥ, (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ) ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΡΝΗΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ!


Εφιαλτική είναι οι αριθμοί που αφορούν δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων, τα οποία λάμβαναν απεριόριστα  την εποχή της οικονομικής ευμάρειας και του επίπλαστου πλούτου, χωρίς δυνατές εγγυήσεις. Αποτέλεσμα ήταν αυτά να μην επιστρέφονται στις τράπεζες, οι οποίες σήμερα καλούνται να εκποιήσουν ενεχυριασθέντα ακίνητα, των οποίων σε κάποιες, άγνωστες ακόμη, περιπτώσεις, ούτε που καλύπτουν τις απαιτήσεις των.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα συμβολής στην φούσκα των δανείων είναι η δραστηριότητα Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι υπεύθυνοι του οποίου δικάζονται για την χρυσή εποχή Φιλιππίδη , που ζημίωσε το ίδρυμα.
Αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση των φερόμενων ως επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, υπέβαλαν σήμερα συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δικάζονται 35 συνολικά κατηγορούμενοι οι οποίοι εμπλέκονται στις δανειοδοτήσεις του ΤΤ επί εποχής Άγγελου Φιλιππίδη, την περίοδο 2008- 2010, οι οποίες κατά τη δικογραφία ζημίωσαν το ίδρυμα.

Οι υπερασπιστές καταλογίζουν στην πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Κουτέρη, έλλειψη νηφαλιότητας και μεροληπτική διάθεση κατά τη διαδικασία. Εάν γίνει δεκτή αυτή η αίτηση, τότε η υπόθεση ξεκινά πάλι από την αρχή, δεδομένου ότι θα χρειασθεί χρόνος ενημέρωσης του νέου Προέδρου του Δικαστηρίου.

Επίσης καταπληκτικό είναι το γεγονός των χρεών προς  το Δημόσιο και τον Ε.Φ.Κ.Α., από πλειάδα οφειλετών ιδιωτών αλλά και εταιρειών.

Από αυτές τις περιπτώσεις ελάχιστες αφορούν την Πάτρα, μετ;αξύ αυτών και η ΠΑΕ Παναχαϊκή με 8.883.941,91 ευρώ, ενώ μία ακόμη των περιπτώσεων εταιρείας που οφείλει59.161.229 ευρώ, ενώ αρκετές άλλες με μικρότερα ποσά.

Καταγράφεται όμως  και μία περίπτωση φυσικού προσώπου με ΑΦΜ 016314081, όπου οφείλει 1.356.795.549. Στο πλαίσιο αυτών των εφιαλτικών χρεώσεων κινείται η υπόθεση των πλειστηριασμών, που πρέπει να κλείσει ώστε να παρουσιάσουν καθαρό χαρτοφυλάκιο οι τράπεζες και να δοθεί η τελευταία υποδόση προς το Ελληνικό Δημόσιο από τους δανειστές.

Χρέη ιδιωτών και νομικών προσώπων

Από 175 χιλ. έως  9.422.882 ευρώ αφορά υποχρεώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών νομικών προσώπων και οντοτήτων προς το Δημόσιο και τον Ε.Φ.Κ.Α. σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 4 του άρθρου 9 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ Α' 66), όπως ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν.4410/2016 (ΦΕΚ Α' 141), με ημερομηνία άντλησης των στοιχείων των οφειλών την 24/11/2017.

Από 150 χιλ. ευρώ έως 459.040.592 ευρώ αφορούν υποχρεώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο και τον Ε.Φ.Κ.Α. σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1, 2 και 4 του άρθρου 9 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ Α' 66), όπως ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν.4410/2016 (ΦΕΚ Α' 141), με ημερομηνία άντλησης των στοιχείων των οφειλών την 24/11/2017.

Σημειώνεται ότι η άντληση των στοιχείων για τις οφειλές προς το Δημόσιο, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICISnet όπως αυτά ενημερώνονται και συντηρούνται από τις Δ.Ο.Υ.,  Ελεγκτικά Κέντρα/Τελωνεία σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική ΠΟΛ.1158/2017.

Άνοιξε ο δρόμος για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στην Αχαΐα. Μετά τη λήξη της αποχής των συμβολαιογράφων θα ακολουθήσει η πιστοποίησή τους, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούν να προχωρούν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Η πιστοποίηση συμβολαιογράφων θα επεκταθεί σύντομα σε όλους τους συμβολαιογράφους κι έτσι εκτός από τους δύο συμβολαιογράφους του Εφετείου Πατρών, αναμένεται να υπάρξουν κι άλλοι.

Αύριο όπως φαίνεται θα γίνει ο τελευταίος πλειστηριασμός, εκτός Πατρών, για ακίνητο ωστόσο που βρίσκεται στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, πρόκειται για ακίνητο αξίας 1.000.000 ευρώ, το οποίο βγαίνει στο σφυρί για οφειλή 50.000 ευρώ.

Οφειλέτες που χάνουν περιουσιακά τους στοιχεία σε πλειστηριασμό (όχι Α΄κατοικία, αφού η προστασία της παρατάθηκε και για το 2018), δε γνωρίζουν ούτε το πότε αλλά ούτε και το πού θα γίνει αυτό. Βρίσκουν όμως πληροφορίες στο διαδίκτυο. 

Ανακοίνωση από την ΠΟΑΣΥ 

Ανακοίνωση από την ΠΟΑΣΥ υπονομεύει την είσπραξη
Πάντως εκείνο που προκαλεί κατάπληξη είναι η άρνηση-ανακοίνωση της ελεγχόμενης από την ΝΔ Ομοσπονδίας των Αστυνομικών  της περίφημης ΠΟΑΣΥ, που με μία αιχμηρή ανακοίνωση, υπονομεύει την διαδικασία επιστροφής των δανεισθέντων από τους μπαταχτσήδες, που καλύπτει η αντιπολίτευση και εκδίδει ανακοίνωση υπό τον τίτλο: «Δεν θα ξεσπιτώσουμε εμείς τους Έλληνες».

Σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι βεβαίως να εφαρμόζει τους νόμους και να τηρεί τη νομιμότητα, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί πρέπει να θέσουν σήμερα σε κίνδυνο το λειτούργημά τους επειδή κάποιοι άλλα λένε και άλλα κάνουν» λέει εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Επειδή το προσεχές διάστημα είναι βέβαιο ότι η κατάσταση θα οξυνθεί, λαμβάνοντας ενδεχομένως και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε η Ελληνική Αστυνομία να μην εμπλακεί σε μια επιζήμια για τους αστυνομικούς και την κοινωνία επικίνδυνη εξέλιξη.

»Εκτός κι αν έχει αποφασίσει να μετατρέψει σταδιακά την Ελληνική Αστυνομία σε υπηρέτη ιδιωτικών συμφερόντων, αφήνοντας απροστάτευτο το λαό στο οργανωμένο έγκλημα και την ανομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: