ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Εκδόθηκε ΦΕΚ που προστατεύει πλήρως τις Καθαρίστριες


Μετά από μέρες εργασιακής αστάθειας, η κατάσταση στον Άγ. Ανδρέα ομαλοποιήθηκε. Το ΦΕΚ με την 9μηνη παράσταση για τις Καθαρίστριες οδήγησε σε ήρεμα νερά, προς δυσαρέσκεια  κάποιων που θα ήθελαν την αναμπουμπούλα.


9μηνη παράταση

στον Άγ. Ανδρέα
ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΟΣΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ, ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Από χίλια κύματα πέρασε η παραμονή στην  εργασία του νοσοκομείου Αγ. Ανδρέα, των καθαριστριών, που έχουν προσληφθεί με μέριμνα του υφυπ. Παύλου Πολάκη, που έχει βάλει στοίχημα το πέρασμα της υπηρεσίας Καθαριότητας και πάλι στο δημόσιο, καθ΄ ότι επί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είχε παραδοθεί σε ιδιώτη.
Το επιτυχημένο αυτό πείραμα, αποτέλεσε μπούσουλα για όλα σχεδόν ντα νοσοκομεία της χώρας, αφού και πιο οικονομικό για το Υπουργείο είναι  εξασφαλίζεται η κρίσιμη εργασία αυτή, που είναι απαραίτητη και άρα ελεγχόμενη έτσι από την εκάστοτε διοίκηση του Νοσοκομείου.
Έτσι ευθύς ως εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια τριβών στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, στο Υπουργείο σήμανε συναγερμός. Πληροφορίες λένε πως το μάτι του Υπουργείου έβλεπε καθημερινά την εξέλιξη του ζητήματος. Και έσπευσε  ο Παύλος Πολάκης που γνωρίζει πολύ καλά την επικρατούσα κατάσταση στην Πάτρα, να καταθέσει την τροποποίηση που ζητούσαν οι Καθαρίστριες ώστε να έχουν τον άνετο χρόνο, ξεπερνώντας το εμπόδιο της 14 Ιουνίου, που λήγει η σύμβαση εργασίας την οποία έχουν υπογράψει.
Στο νομοσχέδιο της Όλγας Γεροβασίλη, υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, προσετέθη τροπολογία με την οποία παρατείνεται η εργασία των καθαριστριών του Νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας για εννέα μήνες.
Παράλληλα έτρεξαν οι διαδικασίες δημοσίευσής της στο ΦΕΚ και από τις 16 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή, αυτή η τροπολογία έχει ισχύ νόμου.
Αυτό το ΦΕΚ εστάλη στην Διοίκηση του Νοσοκομείου και από εκεί στην Επίτροπο για να ληφθεί υπόψη κατά την έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής.
Εικάζεται  ότι θα κριθεί συνταγματικό και νόμιμο, από την Επίτροπο,  ώστε να συνεχίσει η πληρωμή των Καθαριστριών από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Και ως εκ τούτου δεν γίνεται η προκήρυξη, που είχε τόσο διχάσει προς στιγμή. Αφήνεται για μετά το 9μηνο. Προς το παρόν, μέχρι το τέλος του χρόνου ισχύει η παράταση που μνημονεύεται στο ΦΕΚ του Π. Πολάκη.
Παράλληλα στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή με την διοίκηση του Ιδρύματος έμειναν σύμφωνοι ότι την επόμενη Τετάρτη θα υπάρξει νέα συνάντηση ώστε να ανακοινωθεί και επισήμως η ημερομηνία λειτουργίας σεμιναρίων, εντός του Νοσοκομείου,  στα οποία θα συμμετάσχουν όσες καθαρίστριες θέλουν και θα πάρουν την σχετική βεβαίωση, η οποία προσθέτει μόρια σε μελλοντική χρήση της.
Μετά τα παραπάνω, οι οποίες διεργασίες και παρασκήνιο του εργατοπατερισμού, που επιδίωξε να χρησιμοποιήσει τις Καθαρίστριες εναντίον της διοίκησης του Νοσοκομείου για να τις φέρει σε αδιέξοδο τις ίδιες και χάσιμο των προθεσμιών που τίθενται για την ομαλή εξυπηρέτηση του έργου καθαρισμού του ιδρύματος, πέφτουν στο κενό.
Επόμενο βήμα των Καθαριστριών είναι η συγκρότηση εργασιακού σωματείου, που πρέπει να συμπεριλαμβάνει και όλα τα νοσοκομεία της Αχαΐας.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: