ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Συνεχίζεται η ενημέρωση μαθητών για τη δωρεά μυελού των οστών



Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και το Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π « Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών συνεχίζουν τις ενημερωτικές παρεμβάσεις σε μαθητές των ΕΠΑΛ και των Εσπερινών σχολείων της Αχαΐας για τη Δωρεά Μυελού των Οστών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας.

Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών) ενημερώνει τον πληθυσμό και εγγράφει νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών. Καθώς η χώρα μας εμφανίζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντών δοτών ανά πληθυσμό, στόχος του ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή» είναι να διευρύνει τη δεξαμενή δοτών με νέους εθελοντές δότες, ώστε «…κανένα παιδί δεν θα πεθαίνει όπως ο γιος μου, περιμένοντας για ένα δότη να τον σώσει» (Shirley Nolan, μητέρα του Anthony Nolan, Ιδρυτής της πρώτης Δεξαμενής Εθελοντών Δοτών).
Το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», με  την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ, έχει ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια προσέγγισης της νεότερης γενιάς προκειμένου να εμφυσηθεί στα παιδιά η ιδέα της προσφοράς στο συνάνθρωπο και, ειδικότερα, να απομυθοποιηθεί ο φόβος καθώς και να καλυφθεί η άγνοια γύρω από το ζήτημα του καρκίνου και της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών.
Στόχος  είναι η εξοικείωση με τις νεότερες γενιές με το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, προκειμένου να μην τους τρομάζει αλλά, αντίθετα, να αρχίσει να τους συναρπάζει η ιδέα ότι μπορεί να έχουν την τύχη και μοναδική δύναμη να σώσουν μια ζωή. Όντας ενημερωμένοι οι νέοι από νωρίς, μπορούν αργότερα να αποφασίσουν ως συνειδητοποιημένοι πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες, καθώς και να γίνουν πρεσβευτές του μηνύματός της Παγκόσμιας Αλληλεγγύης.

Ήδη έχουν ξεκινήσει ενημερώσεις και ακολουθούν:

ΤΡΙΤΗ       13/3   10 ΠΜ    ΕΠΑΛ – ΓΕΛ ΑΙΓΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 19/3  7 ΜΜ  2ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΑΓΓΟΥΡΑ
ΠΕΜΠΤΗ 15/4   10 ΠΜ    ΕΠΑΛ – ΓΕΛ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: