ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Διαμαρτύρονται κατά της ΑΔΑΕ, οι ιδιώτες γιατροί Πάτρας

Διαμαρτύρονται γιατί τους ελέγχουν οι εφοριακοί οι ιδιώτες γιατροί Πάτρας, λες και κατέχουν το φωτοστέφανο της αγνότητας! Η κοινωνία βοά για τα «μαύρα» με τα οποία δουλεύουν και ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας έρχεται να μοιράσει υμένες παρθενίας στους... διάτρητους!






Ψάχνουν λαδάκι

οι Εφοριακοί...!

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΙΣΠ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΤΩΝ 10, 20, 30, 40 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ; Ή ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΘΕΙ ΑΣΟΡΤΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ;


Εφθασε στα αυτιά του διαχειριστή του Istologiou, ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στην οποία αναφέρεται ότι, άκουσον-άκουσον, ελέγχονται μελή του από την Εφορία (ΑΔΑΕ) που οι άνθρωποι κάνουν «δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες»!
                                                                  
Αυτή δε, η φιλεσπλαχνία τους, αφήστε τα να πάνε στο διάολο! Ούτε που λυγίζει την καρδιά των «σκληρών» εφοριακών-ελεγκτών, που έχουν το... θράσος να διαπραγματεύονται με τους έννομους φορολογούμενους, αντί να κάνουν στραβά μάτια και να μην πατούν καθόλου το πόδι τους στα ιατρεία της ιδιωτικής «παραδεισένιας» πρωτοβουλίας!

Ξέρετε, εκεί που όταν πάει ασφαλισμένος του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, για να εξετασθεί δωρεάν, όπως υποχρεούται να κάνει ο γιατρός από την σύμβασή του με τον Οργανισμό, θα του ζητήσει... λαδάκι. (Σ.σ.: ως γνωστόν σε όλον τον κόσμο οι "μηχανές" που "στήνονται" λειτουργούν με πετρέλαιο, βενζίνη  ή αέριο, στην Ελλάδα καίνε λάδι).

Και τι λάδι; Περιοπής, Α΄ Ποιότητος. Το λιγότερο των 10 ευρώ για κάθε ασθενή ασφαλισμένο!

Γι αυτά τα δεκαρικάκια, ίσως και παραπάνω, αναλόγως το βαθμό του γιατρού, από δεκανέα κι απάνω, μπορεί να φθάσει και στα 20, 30, 40 ευρώ. Κι ο δύστυχος ο ασφαλισμένος να καταριέται την στιγμή και την ώρα που ευχόταν να κλείσει το ΙΚΑ γιατί δεν τον πρόσεχαν οι γιατροί του Ιδρύματος και έπρεπε  να τα έχει μαζί τους καλά, για να τους «εξετάσει εις το ιδιωτικόν ιατρείον» του ο γιατρός!

Και από το κακό να πέφτει στο χειρότερο. 

Κι αυτό είναι που πρέπει να προσέξουν Πολιτεία και ασφαλισμένοι για να μην πέφτει θύμα ο κάθε ασθενής που θα χρειαστεί τις υπηρεσίες.

Διαβάστε την ανακοίνωση για να καταλάβετε, όλοι όσοι  τρέχετε ακόμη στα ιατρεία ιδιωτών για... σωτηρία:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συλλόγου (σ.σ.: εννοεί τον ΙΣΠ) έχει γίνει αποδέκτης αναφορών / καταγγελιών από μέλη του για αθέμιτη και καταχρηστική συμπεριφορά ελεγκτών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με προδιαγεγραμμένη επιβολή προστίμων αξίας 500 ευρώ στη συντριπτική πλειοψηφία των ελεγχόμενων ιατρείων για τις εκπτώσεις ή δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες». 

(Σ.Σ.: Αυτό το λένε αυτοί που δεν δίνουν ούτε του αγίου τους νερό!).

 Κατά τον υποτιθέμενο έλεγχο, όλες οι συναλλαγές αυτές θεωρούνται εκ προτέρων "ανακριβείς", χωρίς καμία διαδικασία εξακρίβωσης.  Με περισσή ευγένεια, οι ελεγκτές ενημερώνουν τους ιατρούς ότι εάν δεν δεχτούν a priori το επιβαλλόμενο πρόστιμο, θα προβούν σε διαδικασίες εξονυχιστικού ελέγχου σε βάθος τουλάχιστον διετίας, με δυνητικό κίνδυνο να επιβληθούν μεγαλύτερα πρόστιμα ή ακόμα και διακοπή λειτουργίας του ιατρείου».

(Σ.σ.: Και γιατί παρακαλώ είναι κακός ο έλεγχος και σε βάθος έστω διετίας;).

«Επειδή το φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας για αθέμιτη και καταχρηστική συμπεριφορά των ελεγκτών έναντι των ιατρών που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, με την επισήμανση ότι η κοινωνική πολιτική που ασκείται στα ιατρεία, προστατεύεται πλήρως από την κείμενη νομοθεσία».

Φυσικά και είναι προστατευμένη. Όμως σε αυτή την προστασία συμπεριλαμβάνεται και το χαράτσι, που ζητούν κάποιοι γιατροί για να εξετάσουν ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ; 

Ή μήπως αυτή η άχαρη ενέργεια του ΙΣΠ γίνεται για να είναι ασορτί με τη συζήτηση περί Υγείας στη Βουλή και δήθεν σκανδάλων από τους Ανδρέα  Ξανθό και Παύλο Πολάκη, στην οποία πρέπει να τονίσουμε ότι δεν παρέστη από την ΝΔ ούτε ο ελάχιστον αριθμός βουλευτών για να προκαλέσει ψηφοφορία. Πλήρη αδιαφορία δηλαδή μκια από τους βουλευτές της ΝΔ για το υποτιθέμενο σκάνδαλο που διαλαλούσε ο αρχηγός τους. 

Αλλλά ο Σύλλογος της Πάτρας, γιατί;

Ξέχασαν οι κύριοι συνάδελφοι των γιατρών τα καμώματα με τα καροτσάκια αναπήρων, τα ασφαλιστικά βιβλιάρια, των οποίων γίνονταν κατάχρηση εγγραφής φαρμάκων κ.α.; 

Γι αυτό είναι επείγουσα προτεραιότητα να λειτουργήσουν οι ΤΟΜΥ που έχουν σχεδιαστεί για την Πάτρα και τις άλλες πόλεις ώστε να παρέχεται με εγγύηση καθαρών όρων η Υγεία, μακριά από τους ιδιώτες εμπόρους Υγείας!

Και όσοι  θέλουν, ελεύθεροι είναι τώρα και στο μέλλον, να διαλέξουν το ιδιωτικό τομέα και να τον πληρώσουν από την παχυλή τσέπη τους!

Αλλά όχι με την συμβολή του ΕΟΠΥΥ, που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο.

Και φυσικά είναι σίγουρο ότι οι αντιδράσεις της Δεξιάς των γιατρών θα συνεχίζονται, αφού ο τζίρος τους  σίγουρα θα μειωθεί. Αλλά αυτό δεν πρέπει να πτοήσει τους λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας, που πασχίζουν καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες.

Σημειώστε ότι π.χ. από την στιγμή που άνοιξε και λειτουργεί το νοσοκομείο Σαντορίνης, δύο χρόνια τώρα, οι κάτοικοι του νησιού ανάβουν λαμπάδες πασχαλινές καθημερινά στο Υπουργείο Υγείας με τους Ξανθό και Πολάκη, διότι δεν τρέχουν στην Αθήνα για την υγεία τους κι ούτε πλησιάζουν στους ιδιώτες  του νησιού που βλέπουν τον τζίρο τους μειωμένο κατά 60% και αφηνιάζουν, με σύμμαχο κάποιες κουρελαπλάδες δήθεν ενημέρωσης και την ΠΟΕΔΗΝ των ανερμάτιστων κομματόδουλων συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!

Αυτοί θα τρώνε τα μανίκια τους και μεις  από το... λαδάκι που στάζει από τις τσέπες τους, το οποίο μας έτρωγαν κάθε τόσο, από τη δική μας τσέπη!



Δεν υπάρχουν σχόλια: