ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Σε απεργία από Δευτέρα οι καθαρίστριες Αγ. Ανδρέα;

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι 40 καθαρίστριες του νοσοκομείου του «Αγίου Ανδρέα» της Πάτρας. Αιτία του «πολέμου» είναι η επικείμενη προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας από το νοσοκομείο, η οποία εκτιμούν ότι τις αφήνει εκτός προσλήψεων.


Όπως πληροφορείται το thebest.gr, ο σύλλογος των συμβασιούχων καθαριστριών του «Αγίου Ανδρέα», αποφάσισε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, να ξεκινήσει από την Δευτέρα 12 Μαρτίου δυναμικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να μην χάσουν τη δουλειά τους. Μάλιστα, μερικές από τις καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να προχωρήσουν σε απεργία πείνας, έξω από το κτίριο των ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Οι καθαρίστριες θεωρούν ότι με τα κριτήρια της προκήρυξης, ουσιαστικά οδηγούνται στην απόλυση και δηλώνουν αποφασισμένες να μην επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Δύο είναι οι κυριότερες ενστάσεις που έχουν αναφορικά με τα κριτήρια πρόσληψης. Το πρώτο έχει να κάνει με την προϋπηρεσία, καθώς θεωρούν ότι δεν πριμοδοτείται επαρκώς με αποτέλεσμα να δίνεται προβάδισμα σε όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Το δεύτερο «αγκάθι» αφορά το γεγονός ότι στην προκήρυξη θα ζητείται οι υποψήφιοι να είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή να έχουν απολυτήριο Γυμνασίου, όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1980. Ωστόσο, οι περισσότερες είναι απόφοιτες Δημοτικού.

Το thebest.gr, απευθύνθηκε στον διοικητή του Νοσοκομείου του «Αγίου Ανδρέα» Θεόδωρο Σερεμέτη, ο οποίος δήλωσε κατ’ αρχήν αιφνιδιασμένος από την απόφαση των καθαριστριών να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. Και αυτό διότι όπως είπε στο thebest.gr, την Πέμπτη που συναντήθηκε μαζί τους για το θέμα της προκήρυξης, δεν του έθεσαν κάποιο πρόβλημα.

Όπως εξήγησε ο κ. Σερεμέτης, στη μοριόδοτηση της προκήρυξης, που εστάλη από το νοσοκομείο στο ΑΣΕΠ προς τυχόν διόρθωση και έγκριση,  προτιμώνται αυτοί που ήδη εργάζονται στην καθαριότητα, ενώ για το θέμα του απολυτηρίου, σημείωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, καθώς αυτό προβλέπει η τροπολογία Πολάκη, που πέρασε την Τετάρτη στη Βουλή.

«Οι καθαρίστριες δεν θα είχαν καν, δικαίωμα αίτησης, εάν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη τροπολογία», σημείωσε ο κ. Σερεμέτης ο οποίος παραδέχθηκε ότι από την προκήρυξη δεν καλύπτονται όλες οι εργαζόμενες. Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει στην παρούσα φάση τίποτα, καθώς η νομολογία είναι τέτοια.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εργαζόμενες βρίσκονται με σύμβαση στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» από τον Ιούλιο του 2016 και η σύμβασή τους λήγει στις 14 Ιουνίου 2018, πριν κλείσουν δηλαδή διετία ώστε να μπορέσουν να εγείρουν αξιώσεις μονιμότητας.
Πηγή: http://www.thebest.gr/  Φάνης Βγενόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: