ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Με άρνηση στα τσιτάτα απάντησε στο δογματικό Πελετίδη



Ο υφυπ. Γ. Βασιλειάδης είπε: «Η πολιτική που ακολουθούμε στον Αθλητισμό διαφέρει από τους προηγούμενους, που έφτιαχναν γήπεδα σε κάθε χωριό, τα οποία σήμερα είναι εγκαταλειμμένα, αφού η μέριμνα για την συντήρησή τους αφέθηκε στον... πατριωτισμό των δημάρχων, που τα παράτησαν λόγω κόστους. Και φτάσαμε στο σημείο στις πόλεις που έχουν ανάγκη χώρων άθλησης, να μην υπάρχουν γήπεδα για την άθληση των ομάδων».


«Προγραμματίζουμε για το γήπεδο "Κάνιστρας"» και  στηρίζουμε τον λαϊκό αθλητισμό, είπε ο Γ. Βασιλειάδης

Εκπρόσωποι του αθλητισμού έδωσαν παρών.
«Όχι άλλα τσιτάτα, περί χορηγιών. Καλά είναι τα τσιτάτα, αλλά να μας πουν και ποιος θα πληρώσει, για να γίνουν οι διοργανώσεις, όταν στο ταμείο δεν υπάρχουν χρήματα».


Με τα παραπάνω απάντησε εμμέσως ο υφυπ. Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του 9ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, της Δυτ. Ελλάδας,  στο Δήμαρχο Πατρέων, επικεφαλής των Μεσογειακών Αγώνων, που τάσσεται κατά των χορηγιών.

Και έθεσε το ερώτημα:


«Θα είναι πιο καλό το έργο εάν δεν πάει χορηγός; Θα είναι καλύτερα να πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος; Ποιον ενόχλησε π.χ. το ότι ο φάκελος των Μεσογειακών Αγώνων γράφει, Χορηγός τα Ελληνικά Πετρέλαια; Ποιος οφελήθηκε που δεν φορτώθηκε η διοργάνωση με 65 χιλ. ευρώ επί πλέον;».


Ακόμη, ο Υφυπ. Αθλητισμού, αναφερόμενος στους... τσερεμέδες που πληρώνει το υφυπουργείο για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004(!) που έγιναν πριν 14 χρόνια, αλλά οι αποφάσεις που βγαίνουν από τα δικαστήρια  υλοποιούνται στις μέρες μας, αναρωτήθηκε:

«Να δούμε για πόσο θα πληρώνουμε ακόμη, συνεχώς μου έρχονται αποφάσεις για πληρωμή, από την κακιά διοργάνωση, που μας κληροδότησε φαραωνικά έργα, που σήμερα  είναι εγκαταλελειμμένα, αφού το κόστος τους είναι απαγορευτικό για την συντήρησή τους. Σπαταλήθηκαν χρήματα, είπε, για έργα που είναι άχρηστα!


Και το κακό είναι ότι αφαιρέθηκαν πόροι από το ταμείο του Υπουργείου, όταν δόθηκε το ΠΡΟ-ΠΟ στον ιδιώτη, χωρίς να προβλέψουν αντικατάστασή τους, αφού από αυτούς τους πόρους χρηματοδοτούνταν αθλητικά έργα και γινόταν η ενίσχυση του Αθλητισμού».


Επίσης ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο ζήτημα των γηπέδων της περιοχής Πατρών, λέγοντας:


«Ξεκινήσαμε άσχημα με το γήπεδο των Προσφυγικών» εννοώντας την δικαστική προσφυγή του εργολάβου και την κατά πληροφορίες δικαίωσή του από το δικαστήριο.


«Ελπίζουμε να ξεμπλέξουμε γρήγορα και να αποκατασταθεί η κατάσταση του Γηπέδου» εξέφρασε την ελπίδα. Και συνέχισε:


«Προγραμματίζουμε για το γήπεδο "Κάνιστρας"  και δίνουμε βάρος στο λαϊκό αθλητισμό, τους οποίους συνδέουμε με τον Τουρισμό και με το σύστημα Υγείας. Και τούτο διότι έρευνες έχουν αποδείξεις πως στο Ασφαλιστικό Σύστημα ένας μη αθλούμενος κοστίζει επτά φορές περισσότερο από έναν άνθρωπο που αθλείται».



Και θέλοντας να κάνει χιούμορ, αντέταξε το μέγεθος του σώματός του με αυτό της λεπτόκορμης Υπουργού Τουρισμού κας Κουντουράς.


«Να εγώ στοιχίζω επταπλάσια χρήματα στο Σύστημα από την Κουντουρά» είπε.


Τέλος ξεκαθάρισε: «Η πολιτική που ακολουθούμε στον Αθλητισμό διαφέρει από τους προηγούμενους, που έφτιαχναν γήπεδα σε κάθε χωριό, τα οποία σήμερα είναι εγκαταλειμμένα, αφού η μέριμνα για την συντήρησή τους αφέθηκε στον... πατριωτισμό των δημάρχων, που τα παράτησαν λόγω κόστους. Και φτάσαμε στο σημείο στις πόλεις που έχουν ανάγκη χώρων άθλησης, να μην υπάρχουν γήπεδα για την άθληση των ομάδων».


Σημαντική ήταν επίσης και η παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού κας Κονιόρδου, που ανακοίνωσε την πρόσληψη εκτάκτων και μονίμων αρχαιοφυλάκων στην ΔΕ, την ανακαίνιση του Δημ. Θεάτρου Απόλλων. Του σπουδαιότερου λόγω της κλίμακά του , όπως είπε, έργου του αρχιτέκτονα Τσίλερ, διότι φέρνει σε άμεση επαφή το κοινό με τους ηθοποιούς. Και επιπροσθέτως διότι  αποτελεί το πιο σπουδαίο θέατρο από τα τρία που κατασκεύασε ο περίφημος αρχιτέκτονας σε Πάτρα, Αθήνα και Σύρο.


Ακόμη εξήγγειλε ανακαίνιση αρχαίων θεάτρων στην περιοχή της Δυτ. Ελλάδας καθώς και αναστήλωση βυζαντινών φρουρίων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αρχαίο ναό του Επικούριο Απόλλωνα  στην Φιγαλία, που είχε επικουρήσει την περιοχή,  έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα Ικτίνου, γύρω στο  420 - 410 π.Χ., για τον οποίο προγραμματίζεται η υπαίθρια εγκατάσταση μεταλλικού στεγάστρου.


Από την πλευρά της ο Υπουργός κα Κουντουρά αναφέρθηκε στα οφέλη που προσπορίζει στην περιοχή η ανάπτυξη του Τουρισμού παντοιοτρόπως.   






Δεν υπάρχουν σχόλια: