ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Τσικνοπέμπτη στην Άνω Πόλη χθες, αλλά... τετέλεσται


Σταδιακά η Άνω Πόλη Πάτρας πραδίδεται στην εγκατάλειψη και άντε μόνον κάποιες ψησταριές θα θυμίζουν στο μέλλον το έθιμο.



Ο κ. Πελετίδης φιλοδοξεί να αποκτήσει σωτήριους ψήφους του 2019, προτάσσοντας το Πάρκο της Ακτής Δυμαίων, εις βάρος της παλιάς πόλης


Της διαχείρισης του Istologiou G. Mosxou

Συστηματικά τα τελευταία χρόνια η Άνω Πόλη της Πάτρας παραδίδεται στην εγκατάλειψη. Τσικνοπέμπτη χθες το απόγευμα και ο κόσμος που περπατούσε στην οδό Γερμανού ήταν ελάχιστος. Καθώς βράδιαζε η νέκρα που παρουσίαζε η Άνω Πόλη ήταν πιο έντονη. 

Ως τόπο εκκίνησης του δρώμενου της Κουλουρούς η δημοτική αρχή και η δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Πατρινό Καρναβάλι» είχαν ορίσει  την πλατεία Ταμπαχάνων. Αυτά γύρω στις 7.30μμ, όπου και ένα περιπολικό της Αστυνομίας είχε αποκλείσει  την πρόσβαση στην οδό Γερμανού από την συμβολή της με την μικρή Περιμετρική. Και τούτο για να μπορέσουν άφοβα να περιηγηθούν οι Πατρινοί στις οδούς Γερμανού και Παντοκράτορος, δηλαδή στην Άνω Πόλη, κατά την καρναβαλική ημέρα.

Χωρίς κανένα άλλο δρώμενο, χωρίς ένα πατάρι με ορχήστρα  τόσο στην πλατεία Ταμπαχάνων, όσο και σε αυτή της Αγ. Γεωργίου ή έξω από το Θεατράκι, όπως γινόταν επί των προηγουμένων δημοτικών Αρχών και με ελάχιστους Πατρινούς να περπατούν στη οδό Γερμανού, το θέαμα έδειχνε την πλήρη εγκατάλειψη  φέτος από πλευρά ς του Δήμου Πατρέων. 

Μερικές ψησταριές που έκαιγαν σε αραιά διαστήματα  στα πεζοδρόμια ένθεν κακείθεν της οδού Γερμανού, δεν έσωζαν την ... παρτίδα που είχε εγκαταλειφθεί  βάσει  επιτελικού σχεδίου. Αν μιλήσουμε δε για την οδό Παντοκράτορος, «κλάψε με μάνα, κλάψε με τη νύχτα με φεγγάρι»!

Όπως εξηγήθηκε από Πανωχωρίτες πολίτες, αυτό το... αποτελείωμα της  Άνω Πόλης,  ήταν συνέπεια της στρατηγικής της δημοτικής Αρχής να δώσει βάρος στο Πάρκο της Ακτής Δυμαίων και να το προτάξει ως αιχμή του προεκλογικού βέλους της το 2019, που πλέον θα ισχύει ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής και όχι  το σημερινό εκλογικό σύστημα, που εκβιάζει τους πολίτες να μπουν σε δεύτερο γύρο με το ψευδές δίλημμα, αφού ο εκλεκτός σας δεν εξελέγη στην πρώτη Κυριακή, κοιτάξτε να εκλέξετε  τον καλύτερο μεταξύ των δύο πρώτων, στη δεύτερη.

Κι αν σε τελευταία ανάλυση  ενδιαφερόταν για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης, η δημοτική Αρχή Πελετίδη, θα έπιανε το νήμα της συνέχειας των υπονόμων του βιολογικού Καθαρισμού, από την οδό Παπαφλέσσα, που το άφησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και θα το επέκτεινε εκεί που είναι το εργοστάσιο καθαρισμού των λυμάτων. 

Και έτσι δεν θα είχαμε σήμερα ένα Πάρκο στην Ακτή Δυμαίων και μία παραλία που δέχεται ωμά, ανεπεξέργαστα, τα λύματα, οικιακά και βιοτεχνικά, τα οποία περνούν κάτω από το Πάρκο για να χυθούν  στη θάλασσα, όπως γινόταν εδώ και εκατό πενήντα χρόνια. Και σαν πιάσει λίγος Νοτιάς να πηγαίνει η μπόχα σύννεφο. Η βρομιά να διαχέεται στον αέρα του Πάρκου, εκεί που ο κ. Πελετίδης φιλοδοξεί να αποκτήσει σωτήριους ψήφους του 2019. Εκεί που μάνες και παιδιά μαζεύονται να παίξουν στην παιδική χαρά, προσφορά του ΟΛΠΑ και να κάτσουν να ξεκουραστούν στα παγκάκια, επίσης προσφορά του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΛΠΑ.

Διάβαζα προ καιρού στο fb τους ισχυρισμούς από κάποιους αμίμητους σφουγκοκολάριους του κ. Πελετίδη, πως διέθεσε έναν εκατομμύριο για την διαμόρφωση του Πάρκου και γελούσα, αφού στην ουσία μας είπαν ότι  η διαμόρφωση του χώρου, διότι περί αυτού πρόκειται, στοίχισε  ένα εκατομμύριο! Βλέπεται ο χαμηλών τόνων Νίκος Κοντοές δεν βγαίνει να τα πει ένα χεράκι!  Είναι της φιλοσοφίας, ότι προέχουν τα σοβαρά προβλήματα  και οι ελλείψεις που έχουμε ως πόλη! Αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Εκείνο που σήμερα προέχει, επόμενη ημέρα της Τσικνοπέμπτης στην Άνω Πάτρα,  είναι ο απολογισμός. Τα καταστήματα εστίασης ελάχιστα είχαν να λαμβάνουν από τον εξ ίσου ελάχιστο κόσμο που συγκράτησε η Άνω Πόλη.

Ο κόσμος τεχνιέντως κατευθύνθηκε στο Πάρκο της Ακτής Δυμαίων, για τους λόγους που προανέφερα. Εκεί τοποθετήθηκαν εξέδρα, καρέκλες, ηχητικά, ορχήστρα, εκτελεστές, ψησταριές, οκτώ χιλ. σουβλάκια και ένα αξιοσέβαστο οικονομικό κονδύλι του Δήμου, καθώς  και ότι άλλο  χρειάστηκε να θυσιαστεί στον σκοπό του «αποτελειώματος» της Άνω Πόλης.

Και έπειτα από το μεσημεριανό ξεθέωμα του κόσμου, αποκαμωμένος ο πολίτης το βράδυ κατέφυγε στις κοντινές  καφετέριες. 

Μετά την αφαίρεση της εκκίνησης των αρμάτων από την πλατεία Ομόνοιας, έγκλημα που τελέστηκε προ ετών από την Αρχή Καράβολα και την χθεσινή μεταφορά της Τσικνοπέμπτης στο Πάρκο της Ακτής Δυμαίων, που αποτελεί ανησυχητικό προνουτσιαμέντο, η Άνω Πόλη, χθες «τετέλεσται και κλίνας την κεφαλήν παρέδωκε το πνεύμα»...

Και μην δικαιολογηθεί κανείς ότι φταίει το μνημόνιο, διότι εάν ε'ίναι έτσι, θα πρόκειται για πολύ ιδιαίτερο μνημόνιο, αφού δεν φαίνεται να άγγιξε διόλου την υπόλοιπη πόλη!


Στο πάρκο της Ακτής Δυμαίων προσήλθαν... κοπαδιδών.  Αύτο έκαναν και οι παλιοί Πατρινοί, στις Τσικνοπέμπτες; Αλλά από πού κι ωσπού να γνωρίζει ο κ. Πελετίδης; Έδειξε την ευαισθησία του για την Άνω Πόλη της Πάτρας...


Δεν υπάρχουν σχόλια: