ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ο δικός μας απολογισμός για το 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο


Ο Αλέξης Τσίπρας στο Βήμα του Royal αποθεώθηκε από συντρόφους και φίλους.


Ευφορία επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ από την Τρίτη του βράδυ, για την επιτυχία της εκδήλωσης, που κατάφερε  να κινητοποιήσει ανενεργές δυνάμεις της Αριστεράς!

Τούτο το 9ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με την Κυβέρνηση και τους υπουργούς της που ήλθαν σε άμεση επαφή με τα προβλήματα της περιοχής και τους εκφραστές τους από 250 φορείς, αν ανέδειξε κάτι εκτός των ζητημάτων και του νεωτεριστικού τρόπου αντιμετώπισής των, είναι η αμηχανία που επισκίασε το σύνολο των συνήθων εκφραστών της αντιπολίτευσης.
Από την πλευρά της ΝΔ γενομένης, που βγήκε για να μας πει ότι τίποτε δεν έγινε στην Πάτρα και στην Δυτ. Ελλάδα κατά το διήμερο 5 και 6 Φεβρουαρίου, ερχόμενη σε αντίθεση με τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, πρόεδρο της ΤΕΔ, που διέκρινε μεγάλες ευκαιρίες από την συγκυρία της διεξαγωγής του Συνεδρίου, φθάνοντας στο σημείο να εκφράζει ευχαριστίες προς τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, από του βήματος του Royal, όπου έκλεισαν οι εργασίες.
Το ίδιο ισχύει και για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και θέλω να ελπίζω ότι αυτή η πεσιμιστική διάθεση που εκφράστηκε από τον τοπικό της Γραμματέα ότι περιορίζεται ως έκφραση σε αυτόν και μόνον, λόγω του νεαρού της ηλικίας του και δεν έχει μολύνει το σύνολο της Συμπαράταξης, διότι ας πούμε δεν είχαμε παρόμοια αντίδραση από το Ποτάμι κ.α. της συνεργασίας του κεντρώου χώρου. Αλλά και Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, δεν συνδιοργάνωσε μόνον το Συνέδριο, αλλά εξέφρασε και τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό  για την καλή τους συνεργασία και την ανάληψη δεσμεύσεων για την ολοκλήρωση έργων (π.χ. φράγμα Πείρου), την δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών σε Πατρα, Αγρίνιο, Πύργο, υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου από την Κανελλοπούλου μέχρι τον σταθμό Αγ. Ανδρέα  κ.α.
Διότι διαβάσαμε, σταχυολογούμε μερικά, ότι:
«2018: Η πόλη ακόμα περιμένει την οριστική παραχώρηση του Θαλασσίου Μετώπου από το Δημόσιο στο Δήμο Πατρέων».
«2018: Η Αχαΐα εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κρίση. Καταστήματα στο κέντρο κλείνουν καθημερινά. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι βιώνουν το δίλημμα της καταπάτησης των δικαιωμάτων τους ή της ανεργίας».
Κι ακόμη ότι:
«Η κυβέρνηση του σύντομα θα περάσει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που εκπλήρωσε χωρίς καμία ντροπή τα πιο ακραία αιτήματα των δανειστών. Η νέα αλλαγή έρχεται! »
Αν χρειάζεται κάτι να παρατηρήσει από τα παραπάνω είναι το πολιτικό θράσος, αυτών που άνοιξαν την Κερκόπορτα των μνημονίων, αυτών που λεηλάτησαν το δημόσιο και κατασπάραξαν τους δημόσιους πόρους του.
Το σκάνδαλο της Novartis ήρθε ως ερινύες να πολιορκούν αυτούς που  κατέφαγαν πόρους του ΙΚΑ και έφτασαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μαζί να αφαιρούν την λουτροθεραπεία από τους συνταξιούχους, να περικόπτουν 11 φορές τις συντάξεις, να αφαιρούν επιδόματα και να αυξάνουν από 10% σε 25% τη συμμετοχή ασφαλισμένων στα φάρμακα για να καλύψουν αυτά που έτρωγαν και που έκαναν να εξανίστανται ακόμη και οι δανειστές.
Αν αναφερθούμε στο Θαλάσσιο Μετώπο, καλύτερα να μην το κάνουμε γιατί θα πρέπει να θυμηθούμε το κογιονάρισμα  του Βενιζέλου προς τους Πατρινούς με τις παλινωδίες περί παραχώρησης ή ακόμη τα 350 μ. που μας έδινε ο... γαλαντόμος Βαρβιτσιώτης!
Έχουν το θράσος και μιλούν για καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων από την Κυβέρνηση του Τσίπρα, όταν δεν έχει ξεχαστεί πως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ανέστειλαν επ' αόριστον την σύναψη ΣΣΕ από την προσωρινή κυβέρνηση Πικραμένου στην οποία συμμετείχαν στελέχη τους.
Για τα καταστήματα που κλείνουν μιλούν, αλλά ξεχνούν πως 12 χιλ άνθρωποι με ευθύνη του Υπ. Εργασίας παρέμειναν στου Βερόπουλου όταν ο επιχειρηματίας έκλεινε την επιχείρηση! Ότι δημιουργήθηκαν 280 χιλ. νέες θέσεις εργασίας μέσα στο 2017 και άνοιξαν 16 χιλ. νέες επιχειρήσεις. Κι αυτά πριν ακόμη βγούμε από το μνημόνιο, το οποίο ήταν αναγκαστικός συμβιβασμός για να επιβιώσει η χώρα. Και χωρίς να αναφέρουμε το διεθνές οικονομικό κλίμα που επικρατεί υπέρ της χώρας μας, ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή έξοδο στις αγορές για δεύτερη επιτυχημένη φορά.
Τέλος  από το ΠΑΣΟΚ ακούμε πως «η νέα αλλαγή έρχεται»! Και αυτό ηχεί ως εφιάλτης στα αυτιά των εργαζομένων!
Αλλά η απάντηση από τον δημοκρατικό κόσμο δόθηκε ήδη από τις δεύτερες εκλογές του 2015: Η απαλλαγή από τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος ήρθε και θα μείνει!
Όσον αφορά το ΚΚΕ, τη ΛΑΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα πρέπει  ο ΣΥΡΙΖΑ της Πάτρας να τους απευθύνει μία δημόσια ευχαριστία για την διαφημιστική προβολή της εκδήλωσης, με τα καμώματά τους.
Διότι στο κλίμα ευφορίας που επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ από την Τρίτη του βράδυ, για την επιτυχία της εκδήλωσης, που κατάφερε  να κινητοποιήσει ανενεργές δυνάμεις της Αριστεράς και να έρθουν πάλι σε επαφή, με τον χώρο που προσωρινά είχαν θέσει σε αμφισβήτηση, ένα μεγάλο μέρος  της συμβολής ανήκει σε αυτούς τους πολιτικούς χώρους της εσωαριστερής αντιπολίτευσης.
Και τούτο διότι η επόμενη μέρα βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτ. Ελλάδα, πιο δυνατό και πιο έτοιμο για να προετοιμάσει ένα πολιτικό σχέδιο που θα του επιτρέψει να παρακολουθήσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού αλλά και των Υπουργών και να ενισχύσει την επαφή του, με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.
Άλλωστε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο Royal είπε: Αφήνω και κάτι για να σας το πω όταν θα έρθω σύντομα στην Πάτρα και θα δεχθώ την κριτική σας για όσα δεν θα έχουν υλοποιηθεί.
Και αυτά που υποσχέθηκε δεν είναι και λίγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: